Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyennek képzeled istent?...

Milyennek képzeled istent? Szerinted hogy néz ki?

Figyelt kérdés
2010. jún. 30. 14:04
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
90%

Szia!

Szerencsére Isten nem hagyott bennünket beizonytalanságban ebben a kérdésben sem. Ha valaki olvasta a Bibliát, az tudja, hogy a próféták pontos képet festettek Istenről. Azok kedvéért, akik ezeket nem olvasták néhány rövid szakaszt bemásolok a Bibliából:

"A mely esztendőben meghalt Uzziás király, láttam az Urat ülni magas és felemeltetett székben, és palástja betöltötte a templomot; Szeráfok álltak felette: mindegyiknek hat-hat szárnya volt: kettővel arcát fedte be, kettővel lábait fedte be, és kettővel lebegett;

És kiáltott egyik a másiknak, és mondta: Szent, szent, szent a seregeknek Ura, teljes mind a széles föld az ő dicsőségével! És megrendültek az ajtó küszöbei a kiáltónak szavától, és a ház betelt füsttel. Akkor mondtam: Jaj nekem, elvesztem, mivel tisztátalan ajkú vagyok és tisztátalan ajkú nép közt lakom: hisz a királyt, a seregeknek Urát látták szemeim!" (Ézsaiás próféta)

"...És a mennyezeten felül, amely fejük felett volt, látszott mint valami zafirkő, királyi széknek formája, és a királyi széknek formáján látszott mint egy ember formája azon felül. És láttam izzó érczként ragyogni, amelyet, mintha tűz vett volna körül derekának alakjától fogva és fölfelé; és derekának alakjától fogva és lefelé láttam, mintha tűz volna. És fényesség volt körülötte,

mint amilyen a szivárvány, mely a felhőben szokott lenni esős időben, olyan volt a fényesség köröskörül. Ilyen volt az Úr dicsőségének formája, és láttam, és arcomra estem, és hallottam egy szólónak szavát..." (Ezékiel próféta)

És végül talán a legrészletesebb leírás János apostoltól:

"Ímé egy királyiszék volt letéve a mennyben, és ült valaki a királyiszékben; És aki ült, tekintetére nézve hasonló vala a jáspis és sárdius kőhöz; és a királyiszék körül szivárvány volt, látszatra smaragdhoz hasonló. És a királyiszék körül huszonnégy királyiszék vala; és a királyiszékekben láttam ülni a huszonnégy Vént fehér ruhákba öltözve: és a fejükön arany koronák voltak. A királyiszékből pedig villámlások és mennydörgések és szózatok jöttek ki. És hét tűzlámpás égett a királyiszék előtt, amely az Istennek hét lelke; És a királyiszék előtt üvegtenger volt, hasonló a kristályhoz; és a királyiszék közepette és a királyiszék körül négy élőlény, szemekkel teljesek elöl és hátul. És az első élőlény hasonló volt az oroszlánhoz, és a második lélőlény hasonló a borjúhoz, és a harmadik élőlénynek olyan arca volt, mint egy embernek, és a negyedik élőlény hasonló volt a repülő sashoz..."

Üdv. Péter

2010. júl. 1. 08:38
 22/25 anonim ***** válasza:
szerintem az Istenről való látomás így ebben a formájában nem teljesen ugyanaz. Mózesnek égő csipkebokorként jelent meg, a népét pedig szintén tűzoszlop formájában vezette a pusztaságban. Nem véletlen, hogy valamilyen formát ebben a világban ölteni kell, de ez nem jelenti azt hogy ő maga minden dimenzióban ebben a formájában van jelen. A szellemben amúgy sincs forma, de mivel mi az anyagi világban élünk, egy prófétának sem lehet látomása anélkül, hogy valamilyen formában ne jelenne meg elméjében Isten. Ez nem azt jelenti, hogy így néz ki. Szerintem.
2010. júl. 1. 09:54
 23/25 anonim ***** válasza:

Helló, már korábban válaszoltam, de osztom Freya véleményét, s az, hogy Isten így vagy úgy néz ki, úgymond szemfényvesztés. Mindenkinek másképp jelenik meg...ennek vannak okai is persze, de az más napra tartozik. Az Önvalóból és benne van minden...de mi is. S szerintem az anyag, az gondolati, tehát mentális termék...szóval bármi lehetséges ilyen formában.

üdv

25/F

2010. júl. 1. 10:02
 24/25 anonim ***** válasza:
elképzelnem nem nagyon kell,mert minden nap látom.minden fizikai megnyilvánulás ő.
2010. júl. 1. 10:59
 25/25 anonim válasza:

Ezen a kérdésen már én is gondolkodtam.

Szerintem szellemi lény, tehát nincsen alakja, és egy másik dimenzióban él, túl a tudaton, ezért is nehéz elképzelni. Képzeleteddel kalandozz egyszer el a tudat határára, ahol nincs anyag, se idő, se tér. Insallah talán eljutsz majd oda.

2010. júl. 22. 19:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!