Milyennek képzeled istent? Szerinted hogy néz ki?
Mint a mekdónácc emberkét.
Egyébként ez EZOTÉRIA kategória, menj a vallásba...
Mert ezzel az erővel akkor neked sem kéne leb.sznod őt azért, mert azt írta, hogy nem hisz, mivel te meg rossz helyre írtad a kérdést.
+ véleményt írt. És kulturáltan (nem úgy, mint fölöttem néhánnyal a tányérszaros (XDD))
Kérdésre: én sem hiszek benne, de ha létezik, szerintem olyan, mint egy jóllakott óvodás.
Véleményt hol írtam?
Az ezoteria kategórián bellül van olyan, hogy természetfeletti lény, szerintem isten is az, de mindegy! Nem tudtam, hogy oda csak vámpírokról, meg ufokról lehet írni.
Szerintem olyan haja lehet mint a sampon reklámokban, selymes, puha és csillogó. (slamposan kicsit fura lenne).
A kedvenc ábrázolóm Morgen Freeman mert olyan békés mosolya van.
De elképzelni egy szép bolyhos felhőként tudom.
(mert kiskoromban mindig azt mondták fent van a felhők közt)
Isten szerintem nem természetfeletti lény, hanem maga a természet, mindenestül. Szóval bármerre nézünk "Őt" láthatjuk...:)
üdv
25/F
19:17
A természet többjelentésű fogalom. Itt ugye elvontan a világra gondolsz?
bármire gondolhatok, te is tudod, hiába van több jelentése a természet kifejezésnek. de igen a világegyetemre gondoltam, ha így tiszta. :)
üdv
25/F
Hmmm... nem hiszem, hogy az Istenségnek konkrét fizikai megjelenése lenne. Felveheti bármi és bárki alakját, lehet olyan, amihez éppen hangulata van, de nekünk embereknek szükségünk van arra, hogy elképzeljük. Ez segít, hogy közelebb érezzük magunkat hozzá. Ez nem baj, amíg nem lyukadunk ki oda, hogy Isten férfi, ezért a nők alapvetően alacsonyabb rendűek :S
Én az Istenséget egy női és egy férfi alakban képzelem el; nem azt állítom, hogy szakállas, tógás férfi és fehérleples, göndör hajú nő, igazából az arcukat nem is nagyon rajzolom le magamban, csupán úgy jelenítem meg őket, mint két jelleg.
Egy nő, és egy férfi, akik különböznek, és ők ketten mégis Egy-ek. Az ellentétek játéka; az Istenség egyenlő a mindenséggel, éppúgy megvannak benne a nőies, mint a férfias jellegek ( például, mint a Jing és Jang).
Én így gondolok rájuk: az én égi anyám, és égi apám. Szerintem ők minden vallás felett állnak; mindenki hozzájuk imádkozik, csak máshogy nevezi őket.
És úgy vélem, hogy mivel ők a Mindenség, ezért benne vannak a természetben is. A fűben, a fában, a levegőben, a házak betonjában, a bicikli vasában - mindent áthat az Isteni energia:)
Nos, talán kicsit kacifántosra sikerült a magyarázatom, de a lényeg röviden: az Istennőben és az Istenben hiszek, akik mindenben jelen vannak (még ha nem is az emberi módon értelmezett nemi jelleget kellene ez alatt érteni ) :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!