Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » "Nem vagyok Jehova Tanúja"?

"Nem vagyok Jehova Tanúja"?

Figyelt kérdés

Figyelemmel követem a Jehova Tanúit érintő blogokat és videókat. (Egy volt JT vagyok.)

Feltűnt, hogy bár arctalanul és névtelenül lehet hozzászólásokat írni, a Tanúk sokszor nem vállalják fel a vallásukat.

Nagyon sokan kezdik így a hozzászólásukat "...(bár) nem vagyok JT..., azonban a hozzászólásukból egyértelműen kiderül, hogy nem laikusokról (világiakról) van szó, mivel a tanúk sajátos nyelvezetet, szavakat használnak.

Én amikor úgymond "vitába" szállok a tanításukkal kapcsolatban, akkor érvelések helyett rögtön mentegetőzni kezdenek, és azt állítják magukról, hogy ők nem is Jehova Tanúi.

Miért nem vállalják fel nyíltan és őszintén nagyon sokan, hogy ők Jehova Tanúi?

2019. jan. 28. 12:17
1 2 3 4
 21/38 A kérdező kommentje:

A 20/20-as hozzászólónak és mindazoknak, akik annyira várják Armageddont és az embertársaik pusztulását:

"Jaj azoknak, akik az Úr napját kívánják!

Minek nektek az Úr napja?

Sötét lesz az, nem világos!

Olyan lesz, mint mikor valaki oroszlán elől fut, és

medve támad rá,

bejut a házba,

kezével a falnak támaszkodik, és megmarja a kígyó.

Bizony, sötét lesz az Ür napja, nem világos,

vaksötét lesz, fénysugár nélkül!

Ámosz könyve 5:18-20

Azt pedig hogy mit kívánsz az embertársadnak vigyázz, mert az átok a saját fejedre fog visszahullani!

2019. jan. 29. 09:33
 22/38 A kérdező kommentje:

A 20-as hozzászólónak:

Vegyétek már végre tudomásul, hogy az ítélet NEM a ti kezetekben van, hanem az Úr kezében - Jézus Krisztuséban -, jó lenne végre átadni neki a helyet a bírói székben, ahová beültetek helyette!

2019. jan. 29. 09:35
 23/38 A kérdező kommentje:

A 20-as hozzászólónak.

Ha a valóban szeretnéd az IGAZSÁGOT megismerni, akkor vedd elő a BIBLIÁT (nem a Tanúk ÚVF-T!).

Tudom, hogy ehhez kellő alázat és tisztelet kell hogy párosuljon, le kell vetkőzni a büszkeséget és a gőgöt.

Nehéz beismerni hogy tévedtünk.

Igaza van annak a hozzászólónak, aki azt írta, hogy ebben a korban már elég felvilágosító anyag, bibliaértelmezés van, amihez könnyen hozzá lehet férni és kutatni benne.

Nagyon sok JT (volt és jelenlegi is) tudom hogy utána jár(t) a JT szervezet tanításának, és úgy hozza meg a szervezetben való bent maradásának vagy elhagyásának a személyes döntését.

Nagyon sokan pedig Jehova Tanúi között vakon bízva a szervezeti tanításokban kétely nélkül elfogadja és propagálja, ahelyett, hogy saját maga utána járna az igazságnak.

Az ex.jt.hu/ex-Jehova Tanúja /Egyéb írások/126 nap

Ajánlom minden Jehova Tanújának mind a blog, mind pedig az - 126 nap - elolvasását.

2019. jan. 29. 10:01
 24/38 anonim ***** válasza:
100%

Vidiripi

Két olyan Jehova tanúi közösségről is tudok akik 4-5 évvel ez előtt még az egyik 70-80 főt számláltak a másikban pedig vagy 150-160 és mind két helyen felére csökkent a létszám!

Jehova tanúi főként házról-házra jártak és gondolom még járnak is. De az emberek már ismerik őket és nem nyitnak nekik ajtót. Illetve a legtöbb esetben nincsenek otthon. Mert dolgoznak vagy épp a teendőiket intézik.

Így milyen formában tudják elérni az embereket?

Írásos formában. És igen ha egy levél első soraiból kiderül hogy egy Jehova tanúja írta akkor sokan végig sem olvassák! Egyszerűen törlik és kész!

Úgy gondolom hogy mivel megváltoztak a technikának köszönhetően az emberi kapcsolatok így a tanúk is megváltoztatták azokat a módokat ahogy elérhetik az embereket. Én is kaptam levelet nem is egyet a tanúktól. De én el is beszélgetek, vitázgatok velük. De van kivétel is amikor a nagy vitázás beszélgetésbe megy át. De ez a ritkábbik.

Tehát igyekeznek elérni az emberek és ezt illetően mindenféle trükköt bevetnek hogy sikerüljön. Ezt én meg is értem.

Az hogy valaki elmegy egy Királyság terembe vagy sem az egyéni döntés. És abban nincs is semmi baj legalább saját tapasztalatot szerez. De egy nagyon fontos dolgot vegyen figyelembe ha el kezd járni Jehova tanúihoz rendszeresen!

Ne keresztelkedjen meg! Csak járjon közéjük ha úgy érzi hogy neki arra szüksége van. 1 év és ha nem keresztelkedik meg utána figyelje meg Jehova tanúi viselkedését vele szembe. Vajon amikor egyértelművé válik hogy még mindig nem akar megkeresztelkedni akkor hogyan fognak viselkedni vele vajon az után is keresik majd a társaságát? Vagy csak köszönnek neki és kész! Minimum 1 év ez a kritikus időszak de az egy év az rendszeres legyen és nem az hogy havi egyszer beugrok mert az semmi!

2019. jan. 29. 11:17
 25/38 Rachel Warner ***** válasza:
100%

Az még hagyján,hogy nem írja ki a vallását,vagy csak tagadja,de még hazudik is,hogy ő ateista/református/katolikus. Velem is előfordult már,hogy ennyire hülyének nézett egy tanú,én itt általában be is rekesztem a vitát,mert ha valaki annyi észt nem néz ki a vitapartneréből,hogy az felismeri a beszédsítlusát,az már a tiszteletlenség magasiskolája.

Amúgy meg a szektások fő jellemzője,hogy valamelyik nagy egyház volt tagjának hazudják magukat,de persze ott is hamar kibukik az igazság,mikor bődületes baromságokat állítanak katolikus vagy épp református misékről/istentiszteletekről. Mielőtt jönne most bármelyik átharapni a torkomat,hogy mekkora "keresztény" viselkedésem van,közlöm,hogy nem vagyok hívő.

2019. jan. 29. 11:55
 26/38 A kérdező kommentje:

A hazudozást már direkt "belenevelik" a tanúkba, sőt azt is, hogy elsőre ne fedjék fel,, hogy milyen vallás tagjai.

Aktív tanú koromban, úgy jutottunk be a lépcsőházakba, hogy a felsőbb emeleteket csöngettük meg, hogy ne lássanak jól az ablakból, és azt mondtuk a kaputelefonba, hogy "önkéntesek" vagyunk és meghívót, levelet, stb. hoztunk. Mindig a legfelső emeleten kezdtük a prédikálást, úgy jöttünk lefelé, mert így nem tudtak könnyen elzavarni bennünket, esetleg kihagytunk 1-2 emeletet, ha zűr volt a házigazdával.

Már a leveleket is mint "önkéntesek" írtuk, és úgy ajánlottuk fel az ingyenes bibliatanulmányozást.

Vidiripi: értem a jó szándékod, hogy meg kell ismerni JT-it, én azonban azon az állásponton vagyok, hogy senki ne akarja őket közelebbről megismerni, hanem fusson tőlük mindenki minél messzebbre!

Amikor elkezdtem tanulmányozni, volt a gyülekezetben még egy tanulmányozó, egy velem korabeli nő.

Neki volt (van) egy szellemileg visszamaradt gyermeke, élettársi kapcsolatban élt, és cigarettázott.

Ezek miatt nem tudott - pedig eleinte megakart - keresztelkedni, majd abbahagyta a tanulmányozást és utána a gyülekezetbe járást is.

Ez már 6 (hat) ! éve történt, de még a mai napig a nyakára járnak a tanúk, időnként felkeresik, megállítják az utcán, az orvosnál, boltban, bárhol,buszon stb.

Én is elég sokat összefutok vele, állandóan panaszkodik, hogy sehogy nem tud tőlük megszabadulni.

A beteg gyerekével példálóznak (szerintem lelkileg hatnak rá, érzelmileg zsarolják), hogy majd csak az Újvilágban lesz a gyermeke egészséges, és csak akkor, ha a család Jehova Tanúja lesz.

Szegény asszony így is nyomorúságos helyzetben van, albérletben a részeges emberrel és a beteg gyerekkel, de segítség helyett pallérozzák és számon kérik, hogy mikor fog az életén változtatni mert ezért nincs rajta Jehova áldása!

A mellettünk lakó szomszéd házban egy testvérnő bement a szomszédasszonyához, aki akkor vált el, csak azért, hogy megmondja neki, hogy Jehova hogy gyűlöli a válást és ilyet nem szabad csinálni. Összevesztek. A szomszédasszony engem állított meg az utcán - azt hitte, hogy még Tanú vagyok -, engem támadott le, majd közölte, hogy amúgy a kedves testvérnő is elvált anno!(házasságtörő volt) mielőtt megismerte az "igazságot".

(Amikor bekerültem a gyülekezetbe, nekem is feltűnt, hogy igencsak sok volt az elvált! , majd újraházasodott testvérnő, főleg felemás igában.)

Ez a szomszédasszony mondta el, hogy az egész lakótömbbel haragban van a testvérnő, senkivel nem beszél, mindenkit lenéz.

Szerintem ez is jó "tanúskodási módszer" ahhoz, hogy megismerd Jehova Tanúit és minél messzebb kerüld el őket.

Emiatt sem tudnak a gyülekezetek növekedni, mert előbb-utóbb a közvetlen környezet - szomszéd, munkatárs, rokonság - is kellő számú tapasztalatot szerez a tanúk viselkedéséről.

A tanúk kiadványai pedig arra erősítenek rá, hogy a tanúk minél jobban távolodjanak el a "világiaktól", még ha barátról, rokonról, ismerősről is van szó, akik nem Jehova Tanúi.

2019. jan. 29. 13:00
 27/38 anonim ***** válasza:
100%

Ó, hát innen fúj a szél. Mindenki magából indul ki, bizonyára ezért állok nullán, maikor arról írtam, hogy nem vagyok tag. Nem is értem, ennyire hihetetlen?

Szerintem meg teljesen rosszul közelíted meg a dolgot. Ha mindenki kerüli őket, akkor ki szól azokhoz, akik már tagok? Ha senki nem ismeri amit tanítanak, akkor hogyan lenne képes bárki is hatékonyan érvelni velük szemben? (Főleg, hogy kész válaszok vannak a kiadványaikban. Ha azokat nem ismered, mit kezdesz velük?) Szerintem ott is csak emberek vannak és biztosra veszem, hogy sokuknak fogalmuk sincs arról, hogy pl. már hányszor jósoltak világvégét, ami nem jött be. Amúgy az, hogy ki mit csinál a gyülekezetben, szerintem mellékes. Mindenhol vannak képmutatók. A tanításaik a lényeg, az számít, hogy az helyes-e vagy sem, honnan indultak stb. Mint mondtam, én nem értek egyet sok mindennel, amit tanítanak, a szervezet múltja is erősen megkérdőjelezhető a számomra. De, ettől még embereknek tartom őket, akikkel bármikor hajlandó vagyok elbeszélgetni és szerintem közülük is biztos lesznek, akik üdvözülnek, mert lemerem fogadni, hogy köztük is vannak, jóhiszemű, valódi Istenkeresők.

2019. jan. 29. 14:12
 28/38 A kérdező kommentje:

Még a gyülekezetben bent lévő hazugságokról és képmutatásról egy pár szót had írjak:

A gyülekezetünkben a koordinátor vén majd 20!(húsz) évig élt nyitott házasságban, de tudok "asszonyverő" vénről is, sokan 10-20 évnyi tanúként is suttyomban cigarettáztak és ittak.

Évente 4-5 testvérnő volt kiközösítve - 100 fős gyüli volt - paráznaság miatt! (volt aki többször is emiatt, 2 házasságon kívül született gyermekkel 2 apától!). Volt egy másik hajadon! testvérnő, aki tanulóbeszédet tartott az emelvényen, a rákövetkező héten már meg is szült!

Házaspárok,akik elváltak, majd a gyülekezeten belül mással! újraházasodtak, itt is évekig tartott a hazudozás!

Sokan csak azért mentek el egy-egy testvér/testvérnő családi rendezvényére -ballagó, esküvő - hogy jelentést tudjanak adni a véneknek, főleg a kiközösítettekről.

A kiközösítettekkel való kapcsolattartás állandó téma volt, rendszeresen kutattak a vének és a fanatikus "kemény mag" ezek után.

Ahogy visszagondolok, nem is emlékszem, hogy bárki önként ment volna a vénekhez "bűnvallásra", a mi gyülekezetünkben árulás útján kerültek be a kisterembe, utána a bíróira a testvérek/testvérnők.

Személy szerint én is így "buktam meg" - igaz, én szándékosan - kétségem sem volt afelől, hogy a legjobbnak vélt emberek fognak "elárulni.

Ha még aktív Tanú vagy, csak annyit kell tenned, hogy elmondod a szervezettel szemben felmerült aggályaidat a gyülekezetedben lévő legjobb barátodnak/barátnődnek!

Garantált a siker, már aznap a vének fülébe is fog jutni a híred, mehetsz is a kisterembe, az azonnali közösségmegvonás alkalmazása pedig tuti!

A legkönnyebben így tudsz tőlük megszabadulni, mert senki nem fog hozzád közeledni semmilyen módon, a híred mint a tornádó fog söpörni a gyülekezeten belül, de nem az igazságról, hanem a kitalált, koholt vádak alapján, amiről a vének és a téged elárulók majd gondoskodnak! (Nálam azt hazudták, hogy paráznaságért közösítettek ki! -amúgy bőven nagymamakorú vagyok, de 2 férfival éltem együtt egyszerre + a 2 felnőtt fiammal egy másfél szobás lakásban - , mivel nem akarták, hogy a gyülekezet megtudja a valódi okokat.)

2019. jan. 29. 14:25
 29/38 A kérdező kommentje:

A 27-es válaszírónak:

Én is szeretnék Jehova Tanúival elbeszélgetni és érvelni a bibliai igazságok mellett.

Sajnos a szervezet vezetői nagyon jól tudják, hogy egy mélyebb bibliaismerettel rendelkező személy elég gyorsan meg tudja cáfolni a tanításukat, ezért folytatnak ádáz küzdelmet a szerintük "hitehagyottakkal" szemben.

Biztos hogy vannak jó szándékú, istenkereső emberek is közöttük, én is azért léptem be annak idején közéjük.

DE:

Van egy közmondás: "A pokolba vezető út is jó szándékkal van kikövezve"

Jehova Tanúi ezen az úton járnak.

Nem tudsz nekik érvelni, mert kiközösítenek még azelőtt, mielőtt meghallgatnának.

A szervezetben lévő tagokat visszakényszerítik a törvény hatálya alá - pedig Jézus Krisztus már felszabadított alóla - törvénykeznek és ítélkeznek felettük.

Emberi szabályok szabályozzák az életüket, olyanok is, amit a Biblia sehol nem ír elő.

Olyan istenképpel rendelkeznek a tanúk, ami állandó félelemben és megfelelési kényszerben tartja őket.

A tanúk nem hiszik el, hogy elegendő Jézus váltságáldozata, ők még pluszban emberi erőfeszítésekkel is próbálnak megfelelni.

Én a magam részéről kötelességemnek érzem hogy az embertársaimat megtartsam a helyes úton és felemeljem a szavam a hamis tanítók és tanítások ellen.

2019. jan. 29. 15:58
 30/38 anonim ***** válasza:
0%

"Én a magam részéről kötelességemnek érzem hogy az embertársaimat megtartsam a helyes úton és felemeljem a szavam a hamis tanítók és tanítások ellen."

Akkor itt egy kis segítség, hogy meg tudd tenni!

[link]

2019. jan. 29. 21:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!