"Nem vagyok Jehova Tanúja"?
Figyelemmel követem a Jehova Tanúit érintő blogokat és videókat. (Egy volt JT vagyok.)
Feltűnt, hogy bár arctalanul és névtelenül lehet hozzászólásokat írni, a Tanúk sokszor nem vállalják fel a vallásukat.
Nagyon sokan kezdik így a hozzászólásukat "...(bár) nem vagyok JT..., azonban a hozzászólásukból egyértelműen kiderül, hogy nem laikusokról (világiakról) van szó, mivel a tanúk sajátos nyelvezetet, szavakat használnak.
Én amikor úgymond "vitába" szállok a tanításukkal kapcsolatban, akkor érvelések helyett rögtön mentegetőzni kezdenek, és azt állítják magukról, hogy ők nem is Jehova Tanúi.
Miért nem vállalják fel nyíltan és őszintén nagyon sokan, hogy ők Jehova Tanúi?
A 6-os válaszadónak:
A "személyeskedés" a kisebbik gond, ami a tanúkkal szemben történik.
Akkor mit szóljanak a JT szervezetét elhagyók (kiközösítettek)?
A velük szemben tanúsított bánásmód (közösségmegvonás) szerinted helyénvaló?
"Akkor mit szóljanak a JT szervezetét elhagyók (kiközösítettek)?
A velük szemben tanúsított bánásmód (közösségmegvonás) szerinted helyénvaló?"
Bármelyik közösség és a közösséget elhagyó közül nem az utóbbi írja a szabályokat.
Dubitusnak:
Te Jehova Tanúja vagy?
"A 6-os válaszadónak:
A "személyeskedés" a kisebbik gond, ami a tanúkkal szemben történik.
Akkor mit szóljanak a JT szervezetét elhagyók (kiközösítettek)?
A velük szemben tanúsított bánásmód (közösségmegvonás) szerinted helyénvaló?"
Ez hogy jön a kiírt kérdéshez? Erre írtam a véleményem: "Miért nem vállalják fel nyíltan és őszintén nagyon sokan, hogy ők Jehova Tanúi?"
Amúgy nem vagyok Tanú és nem is voltam. Komolyan:)
Kedves 15-ös!
Te ki vagy?
Dubitus?
"Te ki vagy?"
Egy GYK tag. Dubitus pedig, ha jól tudom ateista, de majd kijavít
Én elhiszem, hogy vannak olyan tanúk, akik ezt írják, de arra nem gondoltál, hogy aki írja az tényleg nem az?
Pl. Néha én is leszoktam írni, ha fontosnak érzem megemlíteni. És tényleg nem vagyok és nem is voltam soha. Egyszerűen csak olvastam a kiadványaikat és tudom, hogy mit miért írnak. Nem mindenben értek velük egyet, de elismerem őket egy keresztény irányzatnak. A reformátusok, katolikusok álláspontját is ismerem, meg más keresztény gyülekezetekét is, sőt más vallások tanrendszerét is. Sokat foglalkozom vallási kérdésekkel és alapvetően mindenki véleményét megszoktam vizsgálni. Ezért, ha valaki teljes valótlanságot állít vagy szemmel láthatóan csak provokál, de a válasz hidegen hagyja, akkor előfordulhat, hogy megpróbálom a valóságnak megfelelőbb irányba terelni a beszélgetést, hozzáfűzve, hogy nem azért teszem, mert érdekemben áll a szervezetet védeni. Attól, hogy valaki nem úgy ír a tanúkról, hogy semmit se tud róluk vagy adott esetben, a feléjük irányuló sértő, alpári szövegeket már nem veszi be a gyomra stb., még nem jelenti azt, hogy az illető tag.
"Úgy látom, hogy a velük való találkozás mindenkiben mély lelki nyomokat hagy."
Igen, bennem is, mert ritkán találkozom annyira deformált, kifacsart gondolkodásmóddal, amit a JT-hívek szoktak produkálni. Konkrétan megrettent, hogy mekkora ostobaságokhoz tudnak és mekkora vehemenciával ragaszkodni. Elképesztőnek és félelemetesnek tartom, hogy 2019-ben itt, a felvilágosult Európa szívében is képesek olyan egyértelmű hazugságokat tiszta szívből propagálni, amiket hangoztatni szoktak. Elborzaszt az, hogy mennyire fanatizálhatóak egyes emberek, mennyire el tudnak szakadni a való világtól.
A #15-ös válasz írója meg sok szót nem érdemel, ő a gyk vallási ripacsa, aki mindenki mást szívfájdalom nélkül leálkeresztényez meg lematerialistáz, aki csak egy picit is nem ért egyet az eszement nézeteivel.
"Igen, bennem is, mert ritkán találkozom annyira deformált, kifacsart gondolkodásmóddal, amit a JT-hívek szoktak produkálni. Konkrétan megrettent, hogy mekkora ostobaságokhoz tudnak és mekkora vehemenciával ragaszkodni. Elképesztőnek és félelemetesnek tartom, hogy 2019-ben itt, a felvilágosult Európa szívében is képesek olyan egyértelmű hazugságokat tiszta szívből propagálni, amiket hangoztatni szoktak. Elborzaszt az, hogy mennyire fanatizálhatóak egyes emberek, mennyire el tudnak szakadni a való világtól."
Elborzadok, amikor a kétfarkú három képes ennyi maszlagot összehordani, amikor szét kellene válogatni, de nem teszik, mert kevés energia van erre nekik, a 21 századba ez felháborító, meg hogy rálépegetnek a macska farkára, ami nem is kétfarkú, de bejön nekik, miközben ők kifelé araszolnak, hát tényleg felháborító!!
Kb. ennyi értelme volt annak, amit a J.t.-val kapcsolatos felháborodásodról itten kiakasztottál a szájadból, egy semmi konkrétumot nem mondó félrebeszélés, ami tele van ellenszenvvel, de bármiféle konkrét ismeretet vagy állítást nélkülöző. Van belőletek Dunát rekesztő mennyiség, de majd megritkultok és a végén el is tűntök...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!