"Nem vagyok Jehova Tanúja"?
Figyelemmel követem a Jehova Tanúit érintő blogokat és videókat. (Egy volt JT vagyok.)
Feltűnt, hogy bár arctalanul és névtelenül lehet hozzászólásokat írni, a Tanúk sokszor nem vállalják fel a vallásukat.
Nagyon sokan kezdik így a hozzászólásukat "...(bár) nem vagyok JT..., azonban a hozzászólásukból egyértelműen kiderül, hogy nem laikusokról (világiakról) van szó, mivel a tanúk sajátos nyelvezetet, szavakat használnak.
Én amikor úgymond "vitába" szállok a tanításukkal kapcsolatban, akkor érvelések helyett rögtön mentegetőzni kezdenek, és azt állítják magukról, hogy ők nem is Jehova Tanúi.
Miért nem vállalják fel nyíltan és őszintén nagyon sokan, hogy ők Jehova Tanúi?
Üdv. Ennél én találkoztam egy sokkal kellemetlenebb dologgal. Ezen az oldalon történt. Még évekkel ezelőtt feltettem kérdéseket, természetesen keresztény témakörrel kapcsolatosan, majd kaptam privát leveleket. Akkoriban nagyon elkeseredett voltam, és még semennyi ismeretem nem volt a Jehova tanúival kapcsolatosan, fogalmam sem volt kik ők, csak annyit tudtam, hogy sokak ellenszenvesek velük.
Egy hölgy, aki Jehova tanúja, most a nevét nem említem, privátban rám írt, és hosszú válaszokat adott a kérdéseimre. Természetesen én arról, hogy ő tanú semmit nem tudtam, és nem is írta meg egyetlen levélben sem, hogy melyik felekezet tagja. Ami tovább súlyosbította így utólag ezt a helyzetet, hogy ez a hölgy még a Jehova nevet sem használta a leveleiben, ehhez nem kell tudósnak lenni, azért, hogy én ne tudjam, hogy ő melyik felekezethez tartozik, nehogy pusztán a Jehova név használata miatt, befejezzem vele a levelezést.
Hónapokon keresztül leveleztünk, de azért egy idő után, már nagyon furának találtam, hogy nem beszél a felekezetéről, ezért rá is kérdeztem. Ezen a ponton nagyon világossá vált, hogy még ha ő azt is állította volna akkor, vagy most, hogy nem akart manipulálni, de ez egyértelműen az volt. Végig manipulált, és a felekezete kilétét titkolta, így én megbíztam benne, elérte ezt nálam, és egyre inkább vágytam arra, hogy én is a részese lehessek annak, amit ő képvisel, persze ő terelő válaszokkal továbbra sem válaszolt arra, melyik felekezet tagja. Kb fél év levelezés után, amikor én a magánéleti veszteségeimről is beszéltem, és folyamatos bemásolásokat tett az adott témakörrel kapcsolatban, olyan nagyon megbíztam benne, hiszen senki mástól nem kaptam akkora "törődést" hogy már mindenképpen ragaszkodtam hozzá, hogy mondja el, hogyan tudnék személyesen kapcsolatba lépni velük. Amikor tudta, hogy lelkileg, és bizalom szempontjából, elég jól kiépítette a kapcsolatot, elmondta kiket képviselt, és bár akkor kicsit nyilván ódzkodtam először a dologtól, de mivel a több hónapos levelezés miatt szinte feltétel nélkül bíztam benne, így félre tettem a bizonytalanságom, és máris elmentem egy királyságterembe.
A hozzászólásom már így is hosszú, és még sok minden leírnék az utána történt dolgokról.
A lényeg szerintem mindenkinek érthető lehet, a nő hónapokon keresztül manipulált engem, a bizalmamba férkőzött, amikor a lelki mélypontjaimat éltem, ő látszólag kezet nyújtott, és kihasználta a közvetlenségemet, majd, amikor elérte a célját, és a gyülekezete felé terelt, én meg rájöttem a turpisságokra, akkor közölték velem, hogy velem van a probléma, én érzem a dolgokat rosszul.
"Miért nem vállalják fel nyíltan és őszintén nagyon sokan, hogy ők Jehova Tanúi?"
Szerintem azért, mert ha odaírnák, akkor el sem olvasnák, amit írnak, csak személyeskednének velük
2-es kérdezőnek.
Bocsánat, ha félreérthetően fogalmaztam, én nem egy konkrét személyre gondoltam, hanem általánosan Jehova Tanúira, és nemcsak itt, hanem más fórumokon, videóknál is.
Elnézést, ha megbántottalak, a kérdésem azokra a Jehova Tanúira vonatkoznak, akik komoly hitnézeti vitákat folytatnak le, foggal-körömmel védik a JT szervezetét és tanítását, miközben azt állítják magukról, hogy nem JT-k.
Én még soha nem mennék egy pld. katolikus hitvitába bele, ha nem ismerném a tanításukat.
A 3-as válaszadónak.
Sajnállak, teljesen le vagyok döbbenve.
Évekkel ezelőtt is tiltva volt az interneten való írogatás a "világiakkal", most meg úgy látom, hogy lassan csak az interneten tudnak és akarnak "téríteni".
Úgy látom, hogy a velük való találkozás mindenkiben mély lelki nyomokat hagy.
Biztos emlékeztek még a 24.hu videójára, ami a szervezetet 40 év után elhagyó nyugdíjas házaspárról készült. Nagyon sok megosztást és hozzászólást kapott.
Ott is sokan kezdték úgy a kommentet, hogy bár nem vagyok JT, azért ....rendesen védte (volna) a mundér becsületét.
Egy-két ilyen "gyanús"-nak vélt emberkére rákerestem az oldalára, ahol fehéren-feketén be lehetett azonosítani, hogy Jehova Tanúja.
Volt olyan ismerős név is, akik a Jehova Tanúi Magyar Csoportban rendszeresen kommentelnek, a videónál meg letagadták, hogy tanúk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!