Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van olyan Jehova tanúja aki...

Van olyan Jehova tanúja aki muszlim volt?

Figyelt kérdés
2018. ápr. 16. 21:01
 1/7 anonim ***** válasza:
44%
Van.
2018. ápr. 16. 22:52
 2/7 anonim ***** válasza:
19%
Van
2018. ápr. 17. 07:31
 3/7 A kérdező kommentje:
És mi a történetük, hogyan lettek azok?
2018. ápr. 17. 11:05
 4/7 anonim ***** válasza:
0%
Gondolom az igazságszeretetük okán, ami egyébként más vallásból áttértekre is igaz. Enélkül nem megy.
2018. ápr. 17. 11:58
 5/7 anonim ***** válasza:
2018. ápr. 17. 12:51
 6/7 KZitus ***** válasza:
61%

Ez is egy muszlim története:

AGRON BASHOTA

SZÜLETETT: 1973

MEGKERESZTELKEDETT: 2002

ÉLETRAJZI RÉSZLETEK: A Koszovói Felszabadító Hadsereg katonája volt. Ma már általános úttörőként és kisegítőszolgaként szolgál.

AMIKOR láttam, milyen borzalmas dolgok történnek a háborúban, például amikor kisgyermekeket ölnek meg, úgy következtettem, hogy Isten nem létezhet. Ha létezik – gondoltam –, akkor miért nem csinál valamit a szenvedés ellen? A hitemet tovább gyengítette, amikor láttam, hogy a muszlim vallási vezetők hogyan támogatják a szerbek elleni háborút. A háború előtt muszlim voltam, de a háború végére ateista lettem, és beálltam a Koszovói Felszabadító Hadseregbe. Bár nem hosszú időt szolgáltam ott, mégis elnyertem a tiszteletüket, és sok kiváltságban részesültem. Ettől agresszív és büszke lettem, mert bármit mondtam, engedelmeskedtek nekem.

Sajnos a feleségemmel is így bántam. Azt hittem, hogy mindent meg kell tennie, amit mondok, és mindig a parancsaim szerint kell eljárnia. Merita a háború alatt kapcsolatban állt Jehova Tanúival, és kapott tőlük némi irodalmat. Egyik este lefekvés előtt ezt mondta: „Olvasd el ezeket. Istenről szólnak.” Dühös lettem rá, amiért azt hitte, hogy taníthat nekem valamit Istenről. Merita szerette volna elkerülni a további nézeteltérést, ezért a hálószobába ment, és lefeküdt aludni.

Magamra maradtam, és úgy döntöttem, hogy elolvasom a Mit kíván meg tőlünk Isten? füzetet. Utána elolvastam Az Isten iránti igazi engedelmesség ideje füzetet. Muszlim származásom miatt csodálkoztam, hogy idézett a Koránból. Majd elolvastam néhány Őrtorony és Ébredjetek! folyóiratot. Később bementem a hálószobába, és felébresztettem a feleségemet. „Kitől kaptad ezeket? – kérdeztem. – Hol találom meg ezeket az embereket?”

Mélyen megérintett, amit olvastam, de a feleségem kételkedett, és tartott attól, hogy mit fogok tenni. Ennek ellenére aznap éjjel felhívtunk egy Tanút telefonon, és megtudtuk tőle, hogy hol és mikor fogják tartani az összejövetelüket. Másnap délelőtt elmentünk az összejövetelre. Annyira meghatott, hogy milyen kedvesen és szívélyesen fogadtak a testvérek! Nem hittem volna, hogy léteznek ilyen emberek a földön. Rögtön láttam, hogy ők mások. Az összejövetel alatt volt egy kérdésem, és alig tudtam kivárni, hogy választ kapjak rá. Még jelentkeztem is, hogy feltegyem a kérdést. A vének nem tudták, hogy miért akarok olyan türelmetlenül beszélni velük, ezért egy kicsit aggódtak. Micsoda megkönnyebbülést érezhettek, amikor rájöttek, hogy csupán azt akartam tudni, mit kell tennem, hogy Jehova Tanúja legyek!

Még aznap elkezdtem tanulmányozni a Bibliát. Sok változtatást akartam véghezvinni az egyéniségemen, de nem ment könnyen. Le akartam szokni a dohányzásról, és úgy éreztem, hogy meg kell szakítani a kapcsolatomat a régi barátaimmal. Az ima és a rendszeres részvétel az összejöveteleken segített, hogy megbánjam a korábbi életem, és magamra öltsem az új egyéniséget. Micsoda óriási változást eredményezett az igazság az életemben és a családom életében! Jelenleg általános úttörőként szolgálunk a feleségemmel, 2006-ban pedig kineveztek kisegítőszolgának. Ma már én segíthetek másoknak megérteni, hogy miért szenvednek az emberek, és hogyan fogja Jehova hamarosan megoldani minden problémánkat.

2018. ápr. 17. 21:09
 7/7 anonim ***** válasza:
Biztos van,de ez egy rosszból a még rosszabba c. story.
2018. jún. 25. 09:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!