Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért nem fogad el ilyennek...

Miért nem fogad el ilyennek az anyukám és a mamám?

Figyelt kérdés
Már fiatalabb koromtól fogva nem igazán hittem semmiféle Istenben. Igaz, jártam ministrálni (leginkább anyám és a hittan tanár unszolására) , de sosem gondoltam az egészet komolyan. Minden vasárnap templomba járatott, pedig láthatólag nem tetszett. Mindig morogtam, ha fel kellett kelnem misére, de egyáltalán nem érdekelte. És körülbelül egy vagy másfél évvel ezelőtt rájött, hogy nem hiszek semmiféle Istenben. Azt mondogatta, hogy az ördög elvitte a lelkemet stb. Akkoriban kezdtem el járni ifjúsági hittanra, hogy bérmálkozhassak (sajnos ez sem a saját döntésem volt, és még mindig járok). És mostanában meg főleg a fejemhez vágja, hogy nekem nincs Istenem meg, hogy mamával ők hiába imádkoznak értem, hogy térjek meg stb. Mamám pedig pont tegnap kezdte el mondani, hogy én eddig nem ilyen voltam, megváltoztam és még ilyen "jóságok". Az viszont nem érdekli őket, hogy én mennyit szenvedek lelkileg ezek miatt. Számukra csak az a fontos, hogy a templomban legyek minden vasárnap és, hogy ott legyek az ifjúsági hittanon. Sajnos hiába beszélnék velük annak úgyis sírás lenne a vége :/. Mit tegyek, hogy elfogadjanak olyannak amilyen vagyok?

2019. jan. 13. 01:05
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Nagyon ki lennének akadva azon is, ha nélkülük másik templomba mennél, mondjuk este?
2019. jan. 16. 19:59
 12/16 anonim ***** válasza:
Ne tedd, amire rá akarnak kényszeríteni.
2019. jan. 17. 20:50
 13/16 anonim ***** válasza:
0%
#5 Miért hazugság a vallás?Ez amúgy meg nem ráeröltetés,csak jót akarás.Kérdező,viseld el és majd ha felnőttél,éled a saját életed.Mindenkinek joga van hinni valamiben,ezt mind az ateistáknak el kéne fogadni,mind nekünk Keresztényeknek.
2019. máj. 1. 16:37
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

"Mindenkinek joga van hinni valamiben"

Így igaz!

A kérdezőnek IS!

Kényszeríteni pedig őt IS tilos!

2019. máj. 1. 16:53
 15/16 A kérdező kommentje:

Ezzel a "jóakarással" csak az a baj, hogy mivel nem fogadnak el sajnos évek óta bántom magam és úgy érzem, hogy soha senki az életben sem fog engem elfogadni. Tudom, hogy ha felnőtt leszek akkor majd nem kell ezzel foglalkoznom, de rettenetesen fáj így is...

2019. máj. 6. 19:22
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Így van, jól mondod, mindenkinek el kellene fogadnia azt, hogy véleményszabadság van. És ebbe nem fér bele az, hogy valakit csecsemőkorban megkeresztelnek, vallásos óvodába járatnak, iskolában hittanra íratják be - természetesen keresztény hittanra, mert nehogy véletlenül valami eretnek vallást válasszon a gyerek.

2019. máj. 6. 20:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!