Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Honnan tudom hogy a Szentlélek...

Honnan tudom hogy a Szentlélek mit mond nekem?

Figyelt kérdés

Római katolikus keresztény vagyok.

Hiszem hogy Jézus Krisztus megváltott.

Olvastam interneten hogy amikor valaki olvassa a Bibliát és elfogadta Jézus Krisztust megváltójának akkor a Szentlélek vele lesz.

Mondanátok történeteket/véleményt hogy a Szentlélek mit mond,mikor és hogyan?

Ösztönöz hogy Isteni életet éljek?

Válaszokat előre is köszönöm :)

2019. jan. 9. 04:34
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Úgy gondolom, hogy a Szent Lelket nem automatikusan kapja meg az illető amikor az értelmével elfogadja az evangéliumot, hanem amikor teljes szívvel és teljes lélekkel hiszi és teljes szívével keresi Istent és megnyitja az ő szívét akkor kapja meg!

Nálam legalábbis így történt!

Amikor fentről keresztséget kaptam, onnantól többféleképpen szólt hozzám a Szent Lélek!

- álmokban: Többször kaptam előremutató figyelmeztető álmokat a jövőmre nézve!

-felvillanó fény: Még a megtérésem elején történt többször velem. Az egyik azon az éjjel történt amikor megkeresztelt az Úr. Én elragadtatásomban fogadalmakat tettem neki és az egyik ilyen fogadalmamnál felvillant egy fény figyelmeztetve hogy vigyazzak hogy mit mondok mert az Úr ezeket a fogadalmakat behajtja rajtam!

A másik alkalom akkor történt amikor azon töprengtem hogy mit tehetnék azért hogy a csaladtagjaimat megmentsem (hitre vezessem) és azon kezdtem el gondolkodni hogy én mit tettem azért hogy Isten kegyelme elért. Eszembe jutott hogy gyerekkoromban mindig azért imádkoztam hogyha letérnék a helyes útról akkor húzz vissza Úram még akkor is ha nem akarom abban a pillanatban. és ahogy ez eszembe jutott ezen gondolkodtam hogy ezért szólított az Úr mert én ezt imádkoztam azután jött egy másik gondolat hogy lehet hogy ezt az imát is azért imádkoztam mert az Úr akarta hogy imádkozzam és már gyerekkoromban "ugymond kapaszkodokat" tett az életembe hogy vissza vezessen a jó útra... és amikor ez a gondolat jött hirtelen felvillant egy hatalmas fény elöttem és akkor megértettem hogy más gyerekkoromban az Úr adta ezt az imát a szívembe.

-konkrétan szavakkal is szólhat bár velem ez csak egyszer fordult elő a megtérésem pillanatában amikor hallotam egy hangot magamban de nem az agyamból jött és annyit mondott hogy Adj Hálát!

-Amikor Isten jelenléte vki rászáll: amikor a bibliát olvastam azon gondolkodtam hogy mit jelenthetett az Úrnak Izrael, hogy milyen érzések lehettek az Úrban Irzael iránt és hogy mennyire volt fontos az Úrnak a szívében és akkor hirtelen rám szállt az Úr jelenléte! Akkor értettem meg milyen nagy jelentősége van ennek a kapcsolatnak az Úr szívében! Istennek hatalmas szívügye Izrael!

-Erkölcsi vezetést is adhat, a Szent Lélek jelezheti hogy éppen helyes e amit csinálsz vagy túléptél egy határt!

2020. aug. 26. 00:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!