A Szentháromságban hány Isten van, ha Atya Isten, Fiú Isten ès a Szentlèlek Istentől beszèlünk?
Hidd el amit a Biblia kijelent,hogy csak egy Isten van!
Ha lehet így fogalmazni ,háromféleképpen mutatkozik be,
Atya Isten ,Fiú Isten,Szent Szellem Isten,ez a három egy.
A kereszténység háromszemélyű egyetlen Istent hisz. Ugye a hétfejű sárkány sem hét sárkány, hanem hét fejű, azzaz hét sárkányi személyű egyetlen sárkány.
Persze a keresztények Istene nem többfejű sziámi iker, sem tudathasadásos elmebeteg. Az Istennek ugyanis nincs sem teste, sem feje, sem agya. Isten szellem vagy más szóval lélek. Az Atyának és a Fiúnak mindene közös, vagyis egyetlen szellemük-lelkük van, a lélek által egyek. A két különböző személy tökéletesen egy is, ami igazából egy harmadik titokzatos személy. A Szentlélek se nem az Atya, se nem a Fia, se nem a személytelen erejük, hanem az Atya és a Fiú titokzatos és tökéletes egysége.
Az Atya az Isten, és az Isten az Atya.
A Fiú az Isten, és az Isten a Fiú.
A Szentlélek az Isten, és Isten a Szentlélek.
De az Atya nem a Fiú, és a Fiú nem az Atya.
Az Atya nem a Szentlélek és a Szentlélek nem az Atya.
A Fiú nem a Szentlélek és a Szentlélek nem a Fiú.
A 3-as le lett pontozva, pedig a János evangélium irja, hogy Isten volt az Ige.
Egy Isten van 3 formában. Az emberek erdig csak a Fiut szemlélhették meg aki a láthatatlan Isten képmása, megjelenési formája ha úgy tetszik.
#6#Most mindent megèrtettem.
Az Atya akkor Isten ha mi módjuk.
Ha ti mondjátok akkor már fordítva van,ès így tovább.
A szentlèlek,ha kell Isten,ha nem,nem.
Jèzus sem mondta, hogy Ő Isten,de mèg az Atya sem.Mi pedig azt mondunk amit akarunk.
Hát ide akartam kijukadni,hogy már magamat se èrtsem.
Azt nem értem,ha a biblia szèpen leírja ki kicsoda ès mi micsoda,ès könnyen èrthető,akkor mièrt a bánatèrt zavarsz össze vissza.
Tudom:Azèrt, hogy az őszinte olvast összezavard ès utána mondhassuk,hogy=a háromsággal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!