Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a véleményetek a csecsemőko...

Mi a véleményetek a csecsemőkori megkeresztelésről?

Figyelt kérdés

Én nem vagyok megkeresztelve és a kislányomat sem kereszteltük meg.Nem értem miért olyan fontos ez az embereknek,hisz egy csecsemő semmit nem tud még a világról.

Miért ne dönthetné el felnőttként milyen vallást választ?

A keresztelő csak egy nagy felhajtás,mint a templomi esküvő.Álszent dolognak tartom,kivéve,ha az illető templomba járó,vallásgyakorló és ha tényleg hisz istenbe.

2010. jún. 28. 14:03
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
75%
Peter nem uberkereszteny, es nem fanatikus, szerintem teljesen igaza van. Semmi kulonleges nincsen abban, hogy nem ertenek egyet, eddig sem ertettek egyet, csak max. te nem vetted eszre...
2010. jún. 29. 06:25
 22/28 anonim ***** válasza:

kérdező teljesen egyetértek veled.engem megkereszteltek csecsemőként és sokáig jártam templomba meg hittanórára...mindössze annyit adott az egész,hogy rájöttem az élet nem arról szól,hogy bálványozunk egy istent,meg a bibliát olvassuk minden nap.a szeretetet gyakorolni vallás nélkül is lehet.

szeressétek a gyereketeket,igyekezzetek harmónikus családi légkört fenntartani,hogy ő is abban nőljön fel,és egyáltalán nem kell ráhúzni semmilyen vallást,lehet beszélni neki erről-arról de döntse el ő,hogy mit akar.ez a tanácsom.

2010. jún. 29. 08:04
 23/28 anonim ***** válasza:
47%

"Háháhá... Itt van kér fanatikus, Péter meg a 61%-os idézgetős idióta,"

Ez a válasz 0%-ban hasznosnak tűnik.

Megérkezett az első "haszns idióta"Észak-Koreából. Igazi IQ-zsenihez méltó válasz.

"

Az ateisták miért személyeskednek? Nincsenek érveik?"

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..

2010. jún. 29. 11:11
 24/28 anonim ***** válasza:
0%

Ennyi erővel mondhatnám azt is, hogy miért jó az, ha mindenki kap állampolgárságot a születésével? Nem döntheti el maga, hova tartozik?

Pontozzatok le nyugodtan, de én még ezt is szabadon választhatóvá tenném...

2010. jún. 29. 12:50
 25/28 A kérdező kommentje:

A 3.válaszolónak üzenem,h.igen nagyon is jól ismerem a Bibliát meg a vallásokat is,mivel felnőttem egy bizonyos hit szerint és jártam is gyülekezetbe rendszeresen.Mostanra átlátom az egész vallási rendszert és úgy döntöttem nem érdekel semmilyen egyház és sajnos istentől is elidegenített a vallás.Egyetértek azzal,aki azt írta,h.próbálja mindenki legjobb tudása szerint nevelni a gyermekeit,szeretetben,ami alapvetően bennünk van.Nyilván kell adni a gyereknek egyfajta útmutatást és a Bibliát úgy is fogják tanulni még iskolában is.

Én tisztelem azt aki vallásos és gyakorolja a hitét képmutatás nélkül.Én azzal nem értek egyet h. a legtöbb ember,aki megkereszteli a gyerekét soha nem jár templomba és még csak nem is hisz istenbe.Jó példa erre a férjem is ,aki gyerekként járt ugyan templomba,de most ateista,mégis szerette volna ha megkereszteljük babucit.Ez számomra érthetetlen!

A nem megválasztása nem rajtunk múlik és az sem rajtunk fog,h. milyen pályát válasszon majd a gyerekünk,v. ki legyen a párja.Hisz ezek meghatározó dolgok az életben,mint ahogy a vallás is,hiszen az egy életforma(kellene h.legyen!)

2010. jún. 29. 13:05
 26/28 anonim ***** válasza:

Tudod, ez eleve rossz hozzáállás, nem rajtad múlik, hogy milyen pályát válasszn a gyerek? Hát kin?

Ha nem foglalkozol vele, sz.r suliba íratod, mert jó lesz az is, kettessel bukdácsolja csak végig az általánost- akkor mi lesz abból a gyerekből? Persze azt már ő választja, hogy utcasepregető, kukás vagy munkanélküli.

De árild el, mi baja, kára lett volna a gyereknek, ha megkeresztelitek? Mi baja lesz abból, ha mondjuk utánna még hittanra is eljár? És azt ánúgy dönt, hogynem érdekli? Tehát mi a konkrét problémád ?

2010. jún. 29. 20:08
 27/28 anonim ***** válasza:
Szerintem hülyeség, mert egy csecsemő még nem tudja eldönteni, hogy milyen vallású akar lenni...
2010. okt. 21. 00:33
 28/28 anonim ***** válasza:

A válasz írója 80%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: 06-29 01:13

Szívemből szóltál. Amúgy meg ki a Jóisten olvassa ezeket végig?

2010. okt. 21. 14:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!