A csecsemőkori ujjszopás hatással van a "felnőtt" fogakra is?
Nem.
Es egyes velemenyek szerint a kesöbbi ujjszopas sem, meg a felnöttkori sem, hacsak nem nagyon extrem mertekü. Ugy tudom, nagyon eltulozzak az ujjszopas-cumi jelentöseget, es a fogszabalyozo sokkal gyakrabban örökölt allkapocs-allas miatt alakul ki, mint az elöbbi. (Nem tisztazott teljesen az ok.)
Én sokáig, kb. 7 éves koromig szoptam az ujjam. Nagyon jók a fogaim, csak kicsit előreállnak. De nem kapa fog! Csak a felső fogsoromban van egy kis ív. De még egy fogorvos sem mondta, hogy BIZTOS az ujjszopástól van.
A kisfiam is szopja az ujját, 3 hónapos, megnyugtatja, nagyon szereti, csak ugy alszik el ha betzdja venni az ujját a szájába, én engedem, mert emlékszem nekem is milyen megnyugtató volt:-)
Köszi szépen mindenkinek!
A csontfogat is, olyan régen hallottam már a szót, hogy tuti nem jutott volna eszembe!
A cumi és az ujj szopása is deformálja az állkapcsot valamelyest - többen írták hogy "egy kicsit" előre állnak ujjszopástól a fogaik - de előre nem tudhatod mennyire! Később nagyon sok pénzt kell majd költened a gyermeked fogszabályzójára, akár az ujját, akár cumit szopizott!
Válasz: EGYIK SEM JÓ! Az lenne az igazi, ha a szülő nyugtatná meg, nem a cumi vagy az ujjszopás!
Áh, nálunk úgy megy, hogy ha valami problémája van a gyereknek, akkor én biztos, hogy nem nyugtatom meg, hanem rászólok, hogy édes kislányom, ott az ujjad, szopjad!
Pfff! :/
Jó régen írtam már ki a kérdést, és a kislányom azóta is szopizza az ujjacskáját, májusban lesz 3 éves. Logopédusok azt ajánlják, hogy még a csontfogak kibújása előtt kellene abbahagyni mindenképp. Amikor pedig fogorvosnál voltunk, azt mondta a doki, hogy nem látja még a fogain az ujjszopás nyomát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!