Mi a véleményetek a csecsemőkori megkeresztelésről?
Én nem vagyok megkeresztelve és a kislányomat sem kereszteltük meg.Nem értem miért olyan fontos ez az embereknek,hisz egy csecsemő semmit nem tud még a világról.
Miért ne dönthetné el felnőttként milyen vallást választ?
A keresztelő csak egy nagy felhajtás,mint a templomi esküvő.Álszent dolognak tartom,kivéve,ha az illető templomba járó,vallásgyakorló és ha tényleg hisz istenbe.
Két liberális anyuka tolja a babakocsit.
-Neked fiad van, vagy lányod?
- Majd ő eldönti , ha felnő.
Hadd kérdezzem meg, TE felnőttként milyen vallást választottál magadnak? Milyen vallásokat ismersz? Egyáltalán hány egyház van? Mit tettél, hogy megismerd őket, mondjuk elolvastad könyveiket, eljártál a gyülekezetükbe? És aztán immár felnőtt fejjel, hogyan döntötted el, hogy melyik vallást választod?
Egyébként ostobaság amit kérdezel, mert sem az egyházi esküvővel, sem a keresztelővel nem tesz senki semmi rosszat. Miért zavar ez egyáltalán téged? Ezt sem értem.
Ráadásul a keresztelő nem arról szól, hogy választasz magadnak egy vallást. Mert a vallásválasztás később történik meg igazándiból- például konfirmáláskor, aminek a neve is erre utal, megerősítem, hogy az Egyházhoz szeretnék tartozni.
Ráadásul a keresztelővel azt vállalják a szülők, hogy keresztényi szellemben fogják felnevelni a gyerekeiket- felnevelni semmilyen szellemben nem lehet egy felnőttet.- szerintem. Így a felnőttkori keresztség nem ugyanaz.
Egy vallásos család megkereszteli a gyerekét, normális nevelést kap, esetleg keresztény iskolába járatják...
Az egyházi esküvő és keresztelő lényegét nem érted! Nem a felhajtás a lényeg, hanem, hogy fel nem bontható az eskü és keresztény szellemű nevelést kap a gyerek
megint én vagyok aki középúton jár :)
Szerintem sem feltétlen szükséges megkeresztelni a pici babát, hiszen az azt jelentené elvileg hogy az ember ebben a vallásban hisz, igaznak tartja, oda akar tartozni. Ezt epdig a baba nem tudja eldönteni.Viszont később fontosnak tartanám hogy felvilágosítsák a gyereket (mondjuk iskolában...) a vallásokról, és utána választhat. Ezzel csak az a baj hogy kivitelezhetetlen, hiszen nem fogja érdekelni... Szóval én igazából nem tudom :))
Ha felnőtt korodban mondjuk nem fogsz hinni semmiféle istenben, miért zavar az, ha megkereszteltek gyerekkorodban? Ha úgyse hiszel benne, akkor olyan, mintha csak megfürdettek volna, vagy valami. A keresztelés nem dönti el helyetted, hogy milyen vallást választasz, az továbbra is a te dolgod. Attól, hogy megkeresztelnek, nem lesz rád erőltetve semmilyen vallás.
Azt viszont én sem értem, minek kell divatból megkersztelni egy gyereket, miközben nem is vallásos a család. A keresztelőnek az a lényege, hogy a szülők Istennek ajánlják fel a gyereket, és a valaki közben nem is igazán hívő, csak azért kereszteli meg a gyereket, mert az a szokás, az nem hinném, hogy komolyan tudja gondolni ennek az egésznek a lényegét.
Szerintem is tök fölösleges csecsemőkorvban megkeresztekni a gyereket. Ha a család annyira vallásos, úgy nevelik a gyereket és az később majd valószínű hogy akarni fogja a megkeresztelkedést. Ha pedig mégsem, legalább nem fogja emiatt rosszul érezni magát.
Amit az egyik válaszoló írt, hogy milyen nemű a ygerek - majd eldönti ha felnő típusú választ, arra csak annyit, az ember eleve fiúnak vagy lánynak születik, de egy vallásba nem lehet beleszületni, azt magáénak kell hogy érezze az illető hogy tényleg keresztény, zsidó, buddhista meg akármi más lehessen!
Én személy szerint nagyon örülök hogy a szüleim nem kereszteltek meg annó se engem sem a húgomat, egyikünk sem hisz istenben, sőt én hülyeségnek tartom az egészet, és elég kényelmetlenül érezném magam keresztényként...
(pedig van a családban rendes vallásgyakorló, a dédnagymamám, tőle sokat hallottam régen mindenféle keresztény meséket...)
19L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!