Mennyire megbocsátó Isten?
19-es hozzászólónak: 51-es zsoltár: ami a bűnbánatról és a megújulásról szól, amit Dávid akkor írt, mikor Nátán próféta szembesítette a Betsabéval elkövetett bűnével.
Igazad van, mert éppen ez kell - bűnbánat és a bűn elhagyása - ahhoz, hogy Isten megbocsássa a bűneinket és ne emlékezzen meg róla többé.
20/20-es hozzászólónak: nem szeretnék veled egyáltalán vitába bonyolódni, csak az én személyes véleményemet írom le a témával kapcsolatban.
Bűn nem maradhat büntetlenül, ezt nevezzük Isten igazságának.
Mivel az ember már eleve bűnösként születik és állandóan vétkezik, ezért nem állhat meg Isten színe előtt az Ő szentsége (tisztasága és bűngyűlölése) miatt.
Jézus átvállalta a bűnt saját magára "Mert azt, aki nem ismert bűnt, bűnné tette bennünk, hogy mi Isten igazsága legyünk őbenne" (2Korinthus 5:21)"- tehát a bűnös ember helyébe lépett, és a kereszten a saját vérével ÖRÖKRE KIFIZETTE a bűnért járó büntetésünket.
Ha ezt HISZED (hit), akkor a Te múltbéli, mostani és későbbi bűneid már el vannak törölve örökre!
Ezt a HITET kéri tőled számos Isten, itt jön be a bűnvallás és a bűnnek az elhagyása - lásd 51-es zsoltárt.
43% os (pl. #12)
te valammelyik "Gyakori" "IstenÁtka" (ÖrdögSzálta) vagy? azoktol latni ennyi sületlenseget
gondolkodjal el mar rajta hogy te tokeletlenul hogy teremtetted meg magad? mert te magad tisztaban vagy hiabaiddal
a tokeletlen hogy teremtett tokeletlent? es az hogy lett? vagyis Te Rolad van szo 43% (Mert a Tokeletes nem teremthetett teged sajat bevallasod szerint)
ez nem sertes ez teny (talan te vagy kisse hasonlo gondolkodasuak irnak ilyent, meg Én szoktam, mert a tény, az az marad hiaba kapalodznak ellene, harcolnak a Tokeletessel gyozelmet remelve - ez a hiabavalosag)
#15 "pontosan!"
azert megis jo hogy vagy, Hála Istennek, annyira ügyi vagy, hogy az legalabb mar szorakoztato, biztos masok is orulnek ezert neked, lehet nem is vagy akkora Atok? csak félig? :P
jo es rossz? hogy lehetnek ezek jelen a vilagkepedben?
ha egy poharat ide teszel aztan vissza teszed, akkor, miert is nem csinaltad vissza?
"Mindent UjraTeremtek"
ezt te hogy ertelmezed? vagy csak sajat agyszulemenyeidbol jon minden? erosen ketseges hiszen meglatszik a bulvar ezoteria minden egyes betüdön
Isten Szava Fenylik a Biblia irja, ami mese szamodra, de attol még a te szavaid sötétek
szoval azert talaltak ki a vallast hogy bunt kovethessenek el nyugodtan, ezt elobbi valaszaidban is lattam
erdekes szemlelet
egy Igaz Vallasos tartozkodik a buntol, es nem(!) a TulVilagi Buntetes vagy Jutalom miatt
#Kerdesrol annyit hogy egy (nagyon) regi kerdesnel irtam egyszer vagy tobbszor is hogy a Gonosz akarja elhitetni velunk, mindenkivel hogy Isten rossz es irgalmatlan, konyortelen, igazsagtalan ("ha mar muszaj mindenkepp leteznie") es ezert valaszuk inkabb Öt ("Belzebubot", "Mammont")
Isten konyoruletessege, gondviselese, irgalma, felfoghatatlan szamunkra, de megtapasztaljuk sokszor es igy akkor felfoghato ami tortent, ha nem is ertjuk epp
Xy4
kedves 24-es.
nincs olyan hogy tökéletlen.
sem emberben sem másban.
az egész világ úgy ahogy van 100% ban TÖKÉLETES TERVEZÉS.
a világegyetemet kell nézni az egészet, és nem egy SEMMI PORSZEM EMBERT ami olyan mintha nem is lenne, annyira semmi az egészhez képest. milliárd milliárd évek a sok 100 millió évekhez képest vagy a jelenlegi ember létezése ami kb 200ezer év, ezekhez képest 1-10 ezer év amit mi emberek már tudunk hova tenni, ez "O" az egészhez képest hogy ki mit mondott vagy ki mit hallott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!