Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mennyire megbocsátó Isten?

KZitus kérdése:

Mennyire megbocsátó Isten?

Figyelt kérdés
Hogyan tűnik ez ki a bibliai történetekből, pl. Manassé életéből?

2018. dec. 24. 18:50
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

10es hszóló

akkor másolok egy neke/hozzád illőt(sajnos):

Zsoltárok 34:11–16

Gyertek, fiaim, és figyeljetek rám! Megtanítalak benneteket Jehova mélységes tiszteletére.

Ki az közületek, aki örömét leli az életben, és szeretne sok napon át boldogan élni?

Akkor vigyázz, hogy nyelveddel ne szólj rosszat, és ajkaddal ne csapjál be mást!

Fordulj el a rossztól, és cselekedj jót! Keresd a békét, és törekedj rá!

Jehova szeme az igazságosakon van, füle meghallja a segélykiáltásukat.

De Jehova elveti azokat, akik rosszat tesznek, hogy kitörölje emléküket a földről.

2018. dec. 26. 17:35
 12/25 anonim ***** válasza:
24%

kedves kérdező.

sajnos hatalmas butaságokat írsz a saját kérdésedre válaszként.

a sötét oldalnak dolgozol a szektának a TEREMTŐVEL SZEMBEN

mert általa megteremtett világot a kiváltságos elkülönítésekkel rombolod.

a TE jehova szektád PUSZTÍT,EGYSÉGET MEGBONT,KETTÉVÁLASZT,ELKÜLÖNÍT,

EGYESEKET KIVÁLTSÁGOSSÁ TESZ,CSALÁDOKAT ROMBOL, ..

ez mind teremtés ellenes tett!

ismétlem a Teremtő az 100%-ban tökéletes !

és NEM teremtett tökéletlent hogy megbocsátani

keljen egy tökéletlennek bármi miatt hogy hibásan nem az elvártnak megfelelően cselekszik.

a Teremtő hatalmasabb annál hogy teremtettel alkudoznia kelljen neki hogy ember neki megtesz valamit vagy nem és ezért EGYESEKNEK KIVÁLTSÁGOSOKNAK megbocsát,

másoknak pedig nem.

/ember által kitalált óvodás mesekönyvekben van ilyen gyerekek értelmi szintjén lévőknek/

2018. dec. 29. 01:22
 13/25 cro-minyon ***** válasza:
81%
Kegyelem a fő tulajdonsága.
2018. dec. 29. 13:21
 14/25 anonim ***** válasza:
30%
Mindent megbocsát amit őszintén megbánsz, de ő tervezi meg ki az aki megbánja a bűneit és ki az aki nem
2019. jan. 6. 21:35
 15/25 anonim ***** válasza:
8%

bármit gondol az ember a megbocsátásról, semmi jelentősége nincs , mert csak egy emberi gondolat ás semmi több.

bármikor bármivé átváltozhat tehát az eLlentetjére is a gondolat,

akár utána AZONNAL pont az ellenkezőjére.

EZÉRT:

mindig a MÁR MEGTÖRTÉNT TETTEK amik CSAK SZÁMÍTANAK!

MERT CSAK A TETTEK FORMÁLJÁK A VILÁGMINDENSÉGET.

hogy valaki majd ESETLEG mit fog tenni az is csak egy TERV

amit esetlegesen lehet pozitívan vagy negatívan szemlélni egy más ember által és úgy állni hozzá.

senki ne higgye azt hogy itt a való teremtett világban megtörtént tetteiért OTT feloldozást kap.

SOHA !!! MINDENÉRT ITT A TEREMTETTBEN VAN AZ ELSZÁMOLÁS!!!

a való világ az ok-okozat törvénye alapján lett megteremtve.

állandó mozgás van ami az egyensúlyt fenntartja hogy ÖRÖKKÉ LÉTEZZEN.

minden okozatnak megvan előtte az oka ami kiváltotta.

és minden tettnek megvan azonnal az okozata amit VISSZAVONHATATLANUL OKOZOTT mivel mi emberek az időben élünk!

és a tettek AZONNAL MÁS VILÁGGÁ formálják már a valóságot MINDENKI SZÁMÁRA.

nincs vissza út ! ez jó tettnél jó és rossz tettnél pedig rossz.

ezért NEM LEHETSÉGES FELOLDOZÁST KAPNI , mert nem lehet vissza alakítani semmit az elmúlt pillanatra.

csak árat fizetni lehet érte különböző módokon.

MINDENNEK ÁRA VAN a jónak is és a rossznak is,

amit egyszer itt a való világban az okozója azonnal vagy később vagy leszármazottai

DE 100% hogy MEGFOGNAK FIZETNI!

a világ úgy van teremtve hogy ITT de valakinek VÁLLALNI KELL A FELELŐSÉGET

és semmit senki nem visz át elbírálásra !

NINCS PROTEKCIÓJA EGYETLEN JEHOVISTÁNAK SEM !

ezért itt a földön kell tisztességesen élni AZ EMBEREKKEL SZEMBEN !!!

és nem a vállalkozó banda mondott jehovájának megfelelni

mert már régen kiderült hogy TELJESEN MÁS A KETTŐ!

2019. jan. 7. 07:29
 16/25 Karena26 ***** válasza:
82%
Minden kedves hozzászólónak és Zitusnak szívből kívánom, hogy még ebben a földi életükben ismerjék meg az Úr kegyelmét!
2019. febr. 5. 21:54
 17/25 anonim ***** válasza:

Efézus 2:8-9

"Mert KEGYELEMBŐL van üdvösségetek HIT által, és ez nem tőletek van, Isten ajándéka ez, nem cselekedetekért, hogy senki ne dicsekedjék!"

A mi bűneinket - akik hiszünk Jézus Krisztusban !, hogy Ő a mi Megváltó Istenünk! - már Jézus a kereszten kifizette, így tehát már az Atya előtt tisztán és feddhetetlenül állunk!

A "számla már 2 ezer évvel ezelőtt ki lett fizetve!"

"Elvégeztetett!"

Azoktól a szektáktól pedig - mint Jehova Tanúi - is, gyorsan el kell menekülni, mert a hamis tanításukkal újból beviszik az embereket a TÖRVÉNY alá, amit Jézus vére már eltörölt!

Imádkozni kell a tanúkért, hogy Isten legyen irgalmas a tévelygésükért és minél előbb nyissa meg a szívüket az IGAZSÁG befogadására!

Mielőtt meddő vitát folytatna bárki is Jézus istenségével kapcsolatban - ami szerintem ISTENKÁROMLÁS! -, csak két mondat:

- Jézusnak Istennek kellett lennie, különben nem tudta volna kifizetnie az adósságunkat (emberként ez lehetetlen lett volna)

- Jézusnak emberként kellett megszületnie, hogy meg tudjon halni (Istenként ez lehetetlen lett volna)

2019. febr. 6. 06:35
 18/25 anonim ***** válasza:

Manassé élete azért nem jó példa, mert Ő még a Törvény hatálya alatt élt, mi pedig már az Újszövetség hatálya alatt vagyunk, ránk már az vonatkozik.

Manassé ügye egyedül az Úrra van bízva, Jézus ül a bírói székbe, mi nem ítélkezhetünk senki felett!

Ezt jó lenne, ha a tanúk is figyelembe vennék, mert nem egy valláshoz, felekezethez vagy gyülekezethez tartozás fog bennünket megmenteni, hanem a saját személyes hitünk.

Majd az Úr - Jézus Krisztus - az IGAZI BÍRÓ fog dönteni a sorsunkról, ehhez nekünk semmi közünk!

Annyi a dolgunk. hogy betartsuk a 2 fő parancsolatot és ennek megfelelően tartsuk tisztán a szívünket, mert az alapján leszünk megítélve! (ÖNVIZSGÁLAT!)

2019. febr. 6. 06:56
 19/25 anonim ***** válasza:

50.ik zsoltár

Könyörülj rajtam, Isten a te nagy irgalmasságod szerint, / és könyörületességed sokasága szerint töröld el gonoszságomat! — Moss meg engem mindinkább gonoszságomból, / és bűnömből tisztíts meg engem! — Mert elismerem gonoszságomat, / és bűnöm előttem vagyon mindenkoron. — Egyedül neked vétettem, / és gonoszt előtted cselekedtem. — Hogy igaznak találtassál beszédeidben, / és győzedelmes légy, midőn ítéltetel. — Mert íme, vétekben fogantattam, / és bűnökben fogant engem anyám. — Mert íme, az igazságot szereted, / a te bölcsességed titkos és elrejtett dolgait kinyilatkoztattad nekem. — Hints meg engem izsóppal, és megtisztulok, / moss meg engem, és a hónál fehérebb leszek. — Add, hogy örömöt és vigasságot haljak, / és örvendezzenek megalázott csontjaim! — Fordítsd el orcádat bűneimről, / és töröld el minden gonoszságomat! — Tiszta szívet teremts bennem, ó Isten, / és az igaz lelket újítsd meg benső részeimben! — Ne vess el engem színed elől, / és Szentlelkedet ne vedd el tőlem! — Add vissza nekem üdvözítésed örömét, / és uralkodó lélekkel erősíts meg engem! — Megtanítom utaidra a gonoszokat, / és az istentelenek hozzád térnek. — Szabadíts meg engem a vérbűntől, Isten, üdvösségem Istene, / és nyelvem magasztalni fogja a te igazságodat. — Uram, nyisd meg ajkaimat, / és szám a te dicséretedet fogja hirdetni! — Áldozat Istennek a kesergő lélek, / a töredelmes és alázatos szívet, ó Isten, nem veted meg. — Cselekedjél, Uram, kegyesen jóakaratodból Sionnal, / hogy épüljenek Jeruzsálem kőfalai"

Itt a próféta többször is a megbocsátást említi.

2019. febr. 6. 18:27
 20/25 anonim ***** válasza:

senki ne higgye azt hogy itt a való teremtett

világban megtörtént tetteiért OTT feloldozást

kap.

SOHA !!! MINDENÉRT ITT A TEREMTETTBEN

VAN AZ ELSZÁMOLÁS!!! ,

szerinten a felelősségek alól való kibúvásra találták ki.

nekem még soha de soha nem jutott az eszembe, hogy majd fennt MAJD ugyis megbocsátanak.

SZÉGYELNÉM IS HA A ROSSZ TETTEIMRE LENNE PROTEKCIÓM !

NEM IGAZSÁGOS VÉLETLENŰL SEM más embertársaimmal szemben akiknek ártottam!!

2019. febr. 7. 06:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!