A kereszténység legnagyobb ünnepe a Karácsony vagy a húsvét?
Én úgy tudom, hogy a húsvét, viszont a karácsony körül meg nagyobb a készülődés.
Én tudom rosszul?
Egyértelműen a Húsvét.A megújhodás ünnepe (is).
Én ugyan nem vagyok egy felekezetnek sem tagja, de szerintem a legfontosabb ünnep.
A karácsonyt is fontos,de egyre kevesebben élik meg úgy ahogy kellene, mert csak az evés-iváson(jó, Húsvétkor is ez van) meg az ajándékokon van a hangsúly.Persze az ajándékok is fontosak csak már az is túl van lihegve régóta.
Közel azonos, a Megváltó születése, emberré válása nélkül nem lenne húsvét sem. Viszont mi a karácsonyt is a húsét fényében értelmezzük már: ha nem lenne húsvét, akkor csak egy kisbaba születésére emlékeznénk. Így viszont a Megtestesült Igére. Húsvét miatt ismerjük fel a Gyermekben az Üdvözítő Istenünket. Illetve húsvéttal nyitotta meg meg Jézus nekünk az üdvösséget, így végső soron az a nagyobb.
De mindkét ünnep fontos, a liturgikus naptár szerint valójában 8 napon keresztül ünnepeljük mindkettőt.
A karácsony körül azért van nagyobb felhajtás, mert Jézus nélkül is értelmezi valahogy az emberiség: ott a család, a szeretet, az ajándékozás, stb.
Jézus egyetlen megemlékezésre adott parancsot, s ezt olvashatjuk a további evangéliumokban is.
Ennélfogva, az apostolok is Jézus haláláról emlékeztek meg, nem is volt ismert a karácsony, sem a születésnap ünneplése.
Hogy Jézus megszületett az tény, viszont, nem a születése a mi megváltásunk, hanem a halála.
Sehol nem írnak az evangéliumok olyat, hogy születésnapot ünnepeltek volna sem a Zsidók, sem az első keresztények, Jézus születéséről sem beszélnek, kizárólag a haláláról.
A Karácsonyt Jézus Krisztus születéséhez kötik,amit ugye mindenki tud ,hogy nem akkor volt,de mindegy.
Vagyis nincs karácsony húsvét nélkül.
Na és a Pünkösd?
Ha valaki valóban keresztyén akkor minden nap karácsony ,húsvét és pünkösd van az életében,és várja Jézus Krisztus vissza jövetelét.
Ha csak vallásos keresztyén,akkor a húsvét számít nagyobbnak,mert a karácsony már nagyon el ferdült,az ajándékok felé,eszem iszom ,halászlé,bejgli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!