A hovatartozásodtól és hitedtől függetlenül;mit jelent számodra a húsvét?
Ha kérhetném írjátok le a válaszban azt is, hogy milyen vallási felekezethez,irányzathoz tartoztok.
Köszönöm!
3 dolog ami először eszembe jut a húsvétról:
1. Csibe
2. Nyúl
3. Bor
Mit jelent számomra?:
Igazából semmit ,nem tartom.
De tiszteletbe tartom.
Minden húsvét tartónak pedig boldog ünnepet kívánok!
Vallás: judaizmus / Irányzat: humanisztikus
Üdv!
1. Semmit.
2. Semelyikhez,ateista.
3. Még szabadnapnak se,mert nem olyan a munkarendem.
De legalább most már napközben jó idő van és itt a nyári időszámítás.:)
Nem keresztény ünnep, ezért semmit,
Biblia Istenét, Jehovát szolgálom
1. Családi ünnep, mint a karácsony. Tojásos szendvics, csokitojás. Feszengősen kellemetlen locsolkodási rituálé. Tavasz.
2. Muszlim
- Krisztus feltámadása.
- Egyházi ünnep, szép templomi szertartásokkal, utána szeretetlakomával.
- Családi ünnep, összejön a nagycsalád, nyugizunk, pihenünk, eszünk-iszunk, esetleg szép időben előtte egy rövidet kirándulunk.
- Baráti ünnep. Férfiak közösen körbejárjuk a lányokat, asszonyokat meglocsolni. Este locsolóbál: bográcsozás, italozás egy pincénél, zenészekkel; zene, nóta, tánc.
(Ortodox keresztény vagyok, de nem az egész család az, meg a baráti körből is csak kevesen azok.)
#3,#6 köszönöm az válaszaitokat és mondanom sem kell, hogy megértem a visszatartásotokat a húsvéttól mivel nem vagytok keresztények.
Értékelem őszinteségeteket! :)
#4-5,#7 nektek is köszönöm, hogy válaszoltatok a kérdésemre és értékeltem is.
#4 te kereszténynek tartod magad de a húsvétról azt mondod, hogy nem keresztény ünnep;-de akkor mi ha szabad kérdeznem?
#7igen a családomban is hasonló az ünnepi szellem mint ahogy te megfogalmaztad azzal a különbséggel, hogy ref. vagyunk.
Mégegyszer köszönöm a válaszokat!
1. Locsolkodás,csokik,húsvéti ételek,végre össze jön a család, kirándulás,tavasz.
2. Katolikus
Számomra Krisztus feltámadásának ünnepét, emellett a tavasz kezdetét jelenti. Én szeretem a locsolkodást, és a többi hagyományt is.
Vallás: Keresztény, római katolikus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!