A hovatartozásodtól és hitedtől függetlenül;mit jelent számodra a húsvét?
Ha kérhetném írjátok le a válaszban azt is, hogy milyen vallási felekezethez,irányzathoz tartoztok.
Köszönöm!
Ne érts félre, nem vallási szempont alapján van problémám a húsvéttal. Sőt, kifejezetten szeretem, hogy sok hagyomány kapcsolódik hozzá, ellentétben mondjuk a pünkösddel vagy március 15-tel.
Amit nem szeretek, az a kötelező családlátogatások, ahol jól illik magamat éreznem. Mint amikor szilveszterkor is kötelező bulizni.
# 11
"Amit nem szeretek, az a kötelező családlátogatások, ahol jól illik magamat éreznem."
Bocsi, hogy az ilyen személyes dolgokba beleugatok, de nem csak tőled hallom ezt. És igazából sosem értettem ezt a dolgot.
Ha annyira kínos a társaságuk, akkor legyen annyi vér a pucámban, hogy bevállalom azt, hogy nem találkozom velük.
De ha ennyire mégsem gázos a helyzet, akkor viszont évente néha pár órát mégiscsak ki lehet bírni a rokonokkal is. Arról nem is beszélve, hogy a legtöbb emberrel nem olyan nehéz megtalálni a közös nevezőt, még a rokonokkal sem. Egyedül csak hozzáállás kérdése az egész :)
1.Nem szeretem sem a sonkát,sem a tojást,de főleg a locsolkodást nem,mert már nem kapok érte pénzt,mint gyerekkoromban :)
2.A Húsvét eredetileg zsidó ünnep (Peszah) amit Jézus is a Tóra alapján ünnepelt meg.A mostani keresztény Húsvét pedig tele van pogány elemekkel és szokásokkal,ennek ellenére nem gond ha valaki fontosnak tartja és ünnepli.Én általában nem szeretem az ünnepeket,mert kötelező jellegű és erőltetett.
3.A Megváltó haláláról és feltámadásáról való megemlékezés végett viszont hasznosnak tartom,de ezt egy hívő az év minden napján megteszi.(Pünkösdi-karizmatikus keresztény)
Kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek! :)
Szia
Én sem tartom, mert Jehova Istent szolgálom, de tiszteletben tartom a mások véleményét erről.
Az év legfontosabb eseménye számunkra a Jézus haláláról való megemlékezés, amely idén március 23-án volt. Azon az estén ezt a mintát követtük:1Korintusz 11:23–26
23 Mert én az Úrtól kaptam, amit tovább is adtam nektek, hogy az Úr Jézus azon az éjszakán, amelyen át is adták, vett egy kenyeret, 24 és miután hálát adott, megtörte, és ezt mondta: „Ez jelenti a testemet, amely értetek van. Ezentúl ezt cselekedjétek a rólam való megemlékezésül.” 25 Hasonlóképpen tett a pohárral is, miután megvacsorázott, ezt mondva: „Ez a pohár jelenti a véremen alapuló+ új szövetséget. Ezentúl ezt cselekedjétek, valahányszor isszátok, a rólam való megemlékezésül.” 26 Mert valahányszor eszitek e kenyeret és isszátok e poharat, mindegyre az Úr halálát hirdetitek, míg meg nem érkezik.
Kérdezted, miért nem keresztény ünnep? Tényleg nem az:-)
A zsidó pászka, az Itsen, Izraellel kötött szövetsége, amelről évente meg kellett emlékezni.
Az Egytomból való kivonulás előtti éjszakán, minden zsidó családnak le kellett vágni egy bárányt, a vérével bekenni az ajtó fölötti szemöldök fát, hogy amikor az angyal átvonul Egyiptomon a megjelölt házakba nem ment be, így ott életben maradt minden elsőszülött. Tehát a "húsvét", v pászka ünnepe a szövetségről való megemlékezés, vagyis nem szabad volt elfeldniük nemzedékről nemzedékre arról, hogyan szabadította meg Jehova a népét Egyiptomból. A 2Mózes 12 fejezete írja le a történetet.
Oly annyira CSAK a zsidó nép ünnepe volt, hogy Isten kiírtatta azt az embert, aki nem zsidó volt, és mégis evett a pászkából.
Locsolkodás, csokitojás :-)
Vidám ünnep, egy ateistának is.
Csak kicsit árnyékolja be néhány bosszúság:
- ebből is próbálnak ajándékozós ünnepet csinálni, mint az összes többiből,
- sokan elutasítják, vagy nem érdekli őket,
- a magyar állami tv összes csatornája másról se szól ilyenkor, mint a vallási vonatkozásokról.
Tehát az állam és az egyház nincsen szétválasztva nálunk.
Bónusz:
- a keresztények többsége sem érti, mi a húsvéti böjt értelme.
Semmit, utálom mint a...
Semmilyenhez se, de amúgy sztem vmilyen Isten létezik, de honnan tudjam hogy melyik az igazi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!