Az Isten a gonoszabb vagy a Sátán?
Hol is kezdjem. XDD
Szóval Sátán az emberi értelem elé tárta a tudást, azzal hogy megkísértette Évát, satöbbi, satöbbi. Tudjuk, az ember kíváncsi természetű, -így lett megteremtve, és logikus hogy emiatt is lett megbüntetve!-Irónia, igen. Tehát jóságos Istenünk, mit tett, mit nem tett, elátkozta a Földet, az emberiséget, és külön még az asszonyembert is. Betegségeket szabott ki ránk, háborúkat és halált. Szenvedést, kínokat megatöbbi. És mindezt miért? Azért mert neki, mármint Istennek és a Sátánnak egy kis szánalmas nézeteltérésük támadt. Hogy melyiküket dicsőítse az emberi faj. És ahelyett hogy ezt egymás között rendezték volna le, inkább belevontak minket, szerencsétlen halandó embereket a vita háborújukba. Arról nem is beszélve, hogy Isten akarta, igen, akarta hogy az emberek megismerjék a gonoszt. Tudta, hogy előbb utóbb csak leveszik azt a gyümölcsöt. Valamint gondoskodott róla hogy elterjedjen a gonoszság a Földön. Például megpecsételte, és megvédte Káint. A gyilkos Káin Isten védelmét élvezte! Hogy Káin leszármazottjaiból szülessenek gonosz emberek. Aztán ha olvastátok a Bibliát, benne vagyon hogy ha Isten megharagudott valakire, megátkozta annak magvait ezer íziglen. Szerintem Sátán tanulhatott gonoszságot az Istentől. Szóval itt is láthatjuk hogy egyáltalán nem igazságos. A fiak bűnhődtek atyáik miatt. Kell ettől nagyobb kegyetlenség? Ja, igen, majd el felejtettem, ami a hab a tortán, Isten élvezettel átadta a hatalmat a Sátánnak-az ő szeretett angyal fiának- mondván neki tegyen meg mindent kedve szerint. A vallás miatt embereket égettek meg élve, fejeztek le, kínoztak meg. Én magam nem tudom eldönteni melyikük a gonoszabb. A kegyetlenebb. Kíváncsi vok, h ti mit gondoltok. Jöhet minden..
# Sokan mondják, h Isten nem tehet semmiről. Egy magatehetetlen újszülött, vagy csecsemő nem tehet semmiről, az biztos. Ha tisztába teszik, tiszta lesz, ha nem úgy marad. De hogy egy nagy hatalmú Isten, aki saját maga fitogtassa a hatalmát, a végtelen képességeit és végtelen intelligenciáját, nem tehet semmiről, az nevetséges és egyben siralmas elmezavar szintén.
Igen, tudom hogy bűnnek számítanak a vádaskodásaim, de vállalom ha kell. Én nem bújok el senki szoknyája mögé..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!