Az Isten a gonoszabb vagy a Sátán?
Hol is kezdjem. XDD
Szóval Sátán az emberi értelem elé tárta a tudást, azzal hogy megkísértette Évát, satöbbi, satöbbi. Tudjuk, az ember kíváncsi természetű, -így lett megteremtve, és logikus hogy emiatt is lett megbüntetve!-Irónia, igen. Tehát jóságos Istenünk, mit tett, mit nem tett, elátkozta a Földet, az emberiséget, és külön még az asszonyembert is. Betegségeket szabott ki ránk, háborúkat és halált. Szenvedést, kínokat megatöbbi. És mindezt miért? Azért mert neki, mármint Istennek és a Sátánnak egy kis szánalmas nézeteltérésük támadt. Hogy melyiküket dicsőítse az emberi faj. És ahelyett hogy ezt egymás között rendezték volna le, inkább belevontak minket, szerencsétlen halandó embereket a vita háborújukba. Arról nem is beszélve, hogy Isten akarta, igen, akarta hogy az emberek megismerjék a gonoszt. Tudta, hogy előbb utóbb csak leveszik azt a gyümölcsöt. Valamint gondoskodott róla hogy elterjedjen a gonoszság a Földön. Például megpecsételte, és megvédte Káint. A gyilkos Káin Isten védelmét élvezte! Hogy Káin leszármazottjaiból szülessenek gonosz emberek. Aztán ha olvastátok a Bibliát, benne vagyon hogy ha Isten megharagudott valakire, megátkozta annak magvait ezer íziglen. Szerintem Sátán tanulhatott gonoszságot az Istentől. Szóval itt is láthatjuk hogy egyáltalán nem igazságos. A fiak bűnhődtek atyáik miatt. Kell ettől nagyobb kegyetlenség? Ja, igen, majd el felejtettem, ami a hab a tortán, Isten élvezettel átadta a hatalmat a Sátánnak-az ő szeretett angyal fiának- mondván neki tegyen meg mindent kedve szerint. A vallás miatt embereket égettek meg élve, fejeztek le, kínoztak meg. Én magam nem tudom eldönteni melyikük a gonoszabb. A kegyetlenebb. Kíváncsi vok, h ti mit gondoltok. Jöhet minden..
" Ha én azt mondom, hogy ne állj a robogó vonat elé, de te odaállsz és meghalsz az nem az én büntetésem."
De miért kell a robogó vonat? Azért teremtett Isten lábat az embernek, hogy azon járjon. És lovat is azért teremtett, hogy az ember segítője legyen, ha mégis gyorsabban akarna menni. Szóval, ha az a bizonyos fa a robogó vonat, akkor mi szükség volt rá?
Semmi.
Az a fa KIFEJEZETTEN AZÉRT lett teremtve, hogy az ember bűnbe essen. Semmiféle más célja nem volt.
Még gyümölcsöt sem evett róla soha senki.
Ezek után tényleg meg lehet kérdezni, hogy ki a legnagyobb bűnös...
# 12 Persze hogy azért! Mi másért ugyan??
Isten a legnagyobb Troll. XD Még meg is kérdezi: Talán ettél arról a fáról, melytől tiltottalak hogy ne egyél? :D
"Tévedés. Tudás nem egyenlő a gonosz tudásával"
A jó és gonosz tudása sem egyenlő a gonosz tudásával.
"Ha én azt mondom, hogy ne állj a robogó vonat elé, de te odaállsz és meghalsz az nem az én büntetésem"
De ha úgy csinálod, mint Isten, vagyis direkt te löksz a vonat elé, csak mert egyszer nem fogadtam szót, az már nagyon is a te büntetésed. Márpedig itt erről volt szó.
"KIFEJEZETTEN AZÉRT lett teremtve, hogy az ember bűnbe essen. "
Ez hazugság.
A Fát szemléltetésként tette oda. El is mondta nekik, hogy a Fa mit jelent, amiért nem nyúlhatnak hozzá.
Isten uralkodási jogát jelentette, mint a Földi királyoknak a korona, vagy a jogar.
"A Fát szemléltetésként tette oda. El is mondta nekik, hogy a Fa mit jelent, amiért nem nyúlhatnak hozzá.
Isten uralkodási jogát jelentette, mint a Földi királyoknak a korona, vagy a jogar."
A gond az, hogy Isten elvileg ismeri a jövőt, máskülönben az összes próféciája kamu lenne. Ha pedig ismeri a jövőt, akkor tudja hogy Ádám és Éva enni fog a fáról. Ha pedig ennek ellenére megteremti a fát, akkor Isten akarata volt hogy direkt bűnbe ejtse az embert.
Épp ezt akartam leírni.
Csak azt nem értem, hogy egy hívő hogyan tudja csuklás nélkül megenni, hogy ENNEK ELLENÉRE az isten mégsem bűnös.
"ismeri a jövőt"
Sajnálatos módon, ezt is félre értitek. Ő azt tudja, hogy melyik döntésnek, mi lesz a következménye. Ellenben, nem lenne szabad akaratunk, Isten pedig nem kisért senkit gonosz dolgokkal.
Mivel Isten meghagyta a szabad döntés jogát, nem tudta, hogyan döntenek Ádámék. Isten nem abban az értelemben mindent tudó, ahogy sokan ezt értelmezik. Ez is olyan paradoxon dolog, mert akkor a forgató könyvet Ő irta volna. azonban ezt az esetet Sátán, és Ádámék alakították így szabadon.
"Sajnálatos módon, ezt is félre értitek. Ő azt tudja, hogy melyik döntésnek, mi lesz a következménye. Ellenben, nem lenne szabad akaratunk, Isten pedig nem kisért senkit gonosz dolgokkal."
Akkor viszont ott a gond hogy egyszerű kitaláció az összes keresztény prófécia.
Ezt is rosszul értelmezed.
Isten által elhatározott események, és a mi döntésünk, nem egy és ugyan az.
Istent nem befolyásolja a mi döntésünk, amit elhatározott, az akár mellette foglalunk állást akár nem, megvalósítja.
Mi pedig a döntésünk alapján leszünk részesei, vagy nem leszünk részesei az Ő szándékának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!