Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az Isten a gonoszabb vagy a...

Az Isten a gonoszabb vagy a Sátán?

Figyelt kérdés

Hol is kezdjem. XDD

Szóval Sátán az emberi értelem elé tárta a tudást, azzal hogy megkísértette Évát, satöbbi, satöbbi. Tudjuk, az ember kíváncsi természetű, -így lett megteremtve, és logikus hogy emiatt is lett megbüntetve!-Irónia, igen. Tehát jóságos Istenünk, mit tett, mit nem tett, elátkozta a Földet, az emberiséget, és külön még az asszonyembert is. Betegségeket szabott ki ránk, háborúkat és halált. Szenvedést, kínokat megatöbbi. És mindezt miért? Azért mert neki, mármint Istennek és a Sátánnak egy kis szánalmas nézeteltérésük támadt. Hogy melyiküket dicsőítse az emberi faj. És ahelyett hogy ezt egymás között rendezték volna le, inkább belevontak minket, szerencsétlen halandó embereket a vita háborújukba. Arról nem is beszélve, hogy Isten akarta, igen, akarta hogy az emberek megismerjék a gonoszt. Tudta, hogy előbb utóbb csak leveszik azt a gyümölcsöt. Valamint gondoskodott róla hogy elterjedjen a gonoszság a Földön. Például megpecsételte, és megvédte Káint. A gyilkos Káin Isten védelmét élvezte! Hogy Káin leszármazottjaiból szülessenek gonosz emberek. Aztán ha olvastátok a Bibliát, benne vagyon hogy ha Isten megharagudott valakire, megátkozta annak magvait ezer íziglen. Szerintem Sátán tanulhatott gonoszságot az Istentől. Szóval itt is láthatjuk hogy egyáltalán nem igazságos. A fiak bűnhődtek atyáik miatt. Kell ettől nagyobb kegyetlenség? Ja, igen, majd el felejtettem, ami a hab a tortán, Isten élvezettel átadta a hatalmat a Sátánnak-az ő szeretett angyal fiának- mondván neki tegyen meg mindent kedve szerint. A vallás miatt embereket égettek meg élve, fejeztek le, kínoztak meg. Én magam nem tudom eldönteni melyikük a gonoszabb. A kegyetlenebb. Kíváncsi vok, h ti mit gondoltok. Jöhet minden..

2018. dec. 10. 00:31
1 2 3 4
 11/32 Mansour ***** válasza:

" Ha én azt mondom, hogy ne állj a robogó vonat elé, de te odaállsz és meghalsz az nem az én büntetésem."

De miért kell a robogó vonat? Azért teremtett Isten lábat az embernek, hogy azon járjon. És lovat is azért teremtett, hogy az ember segítője legyen, ha mégis gyorsabban akarna menni. Szóval, ha az a bizonyos fa a robogó vonat, akkor mi szükség volt rá?

2018. dec. 10. 12:07
 12/32 anonim ***** válasza:
93%

Semmi.

Az a fa KIFEJEZETTEN AZÉRT lett teremtve, hogy az ember bűnbe essen. Semmiféle más célja nem volt.

Még gyümölcsöt sem evett róla soha senki.

Ezek után tényleg meg lehet kérdezni, hogy ki a legnagyobb bűnös...

2018. dec. 10. 12:24
 13/32 A kérdező kommentje:

# 12 Persze hogy azért! Mi másért ugyan??

Isten a legnagyobb Troll. XD Még meg is kérdezi: Talán ettél arról a fáról, melytől tiltottalak hogy ne egyél? :D

2018. dec. 10. 12:48
 14/32 anonim ***** válasza:
86%

"Tévedés. Tudás nem egyenlő a gonosz tudásával"

A jó és gonosz tudása sem egyenlő a gonosz tudásával.

"Ha én azt mondom, hogy ne állj a robogó vonat elé, de te odaállsz és meghalsz az nem az én büntetésem"

De ha úgy csinálod, mint Isten, vagyis direkt te löksz a vonat elé, csak mert egyszer nem fogadtam szót, az már nagyon is a te büntetésed. Márpedig itt erről volt szó.

2018. dec. 10. 13:14
 15/32 anonim ***** válasza:
0%

"KIFEJEZETTEN AZÉRT lett teremtve, hogy az ember bűnbe essen. "

Ez hazugság.

A Fát szemléltetésként tette oda. El is mondta nekik, hogy a Fa mit jelent, amiért nem nyúlhatnak hozzá.

Isten uralkodási jogát jelentette, mint a Földi királyoknak a korona, vagy a jogar.

2018. dec. 10. 21:57
 16/32 anonim ***** válasza:
92%

"A Fát szemléltetésként tette oda. El is mondta nekik, hogy a Fa mit jelent, amiért nem nyúlhatnak hozzá.

Isten uralkodási jogát jelentette, mint a Földi királyoknak a korona, vagy a jogar."

A gond az, hogy Isten elvileg ismeri a jövőt, máskülönben az összes próféciája kamu lenne. Ha pedig ismeri a jövőt, akkor tudja hogy Ádám és Éva enni fog a fáról. Ha pedig ennek ellenére megteremti a fát, akkor Isten akarata volt hogy direkt bűnbe ejtse az embert.

2018. dec. 11. 00:21
 17/32 anonim ***** válasza:

Épp ezt akartam leírni.

Csak azt nem értem, hogy egy hívő hogyan tudja csuklás nélkül megenni, hogy ENNEK ELLENÉRE az isten mégsem bűnös.

2018. dec. 11. 00:24
 18/32 anonim ***** válasza:
0%

"ismeri a jövőt"

Sajnálatos módon, ezt is félre értitek. Ő azt tudja, hogy melyik döntésnek, mi lesz a következménye. Ellenben, nem lenne szabad akaratunk, Isten pedig nem kisért senkit gonosz dolgokkal.

Mivel Isten meghagyta a szabad döntés jogát, nem tudta, hogyan döntenek Ádámék. Isten nem abban az értelemben mindent tudó, ahogy sokan ezt értelmezik. Ez is olyan paradoxon dolog, mert akkor a forgató könyvet Ő irta volna. azonban ezt az esetet Sátán, és Ádámék alakították így szabadon.

2018. dec. 11. 01:19
 19/32 anonim ***** válasza:
81%

"Sajnálatos módon, ezt is félre értitek. Ő azt tudja, hogy melyik döntésnek, mi lesz a következménye. Ellenben, nem lenne szabad akaratunk, Isten pedig nem kisért senkit gonosz dolgokkal."

Akkor viszont ott a gond hogy egyszerű kitaláció az összes keresztény prófécia.

2018. dec. 11. 01:26
 20/32 anonim ***** válasza:
9%

Ezt is rosszul értelmezed.

Isten által elhatározott események, és a mi döntésünk, nem egy és ugyan az.

Istent nem befolyásolja a mi döntésünk, amit elhatározott, az akár mellette foglalunk állást akár nem, megvalósítja.

Mi pedig a döntésünk alapján leszünk részesei, vagy nem leszünk részesei az Ő szándékának.

2018. dec. 11. 11:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!