Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az Isten a gonoszabb vagy a...

Az Isten a gonoszabb vagy a Sátán?

Figyelt kérdés

Hol is kezdjem. XDD

Szóval Sátán az emberi értelem elé tárta a tudást, azzal hogy megkísértette Évát, satöbbi, satöbbi. Tudjuk, az ember kíváncsi természetű, -így lett megteremtve, és logikus hogy emiatt is lett megbüntetve!-Irónia, igen. Tehát jóságos Istenünk, mit tett, mit nem tett, elátkozta a Földet, az emberiséget, és külön még az asszonyembert is. Betegségeket szabott ki ránk, háborúkat és halált. Szenvedést, kínokat megatöbbi. És mindezt miért? Azért mert neki, mármint Istennek és a Sátánnak egy kis szánalmas nézeteltérésük támadt. Hogy melyiküket dicsőítse az emberi faj. És ahelyett hogy ezt egymás között rendezték volna le, inkább belevontak minket, szerencsétlen halandó embereket a vita háborújukba. Arról nem is beszélve, hogy Isten akarta, igen, akarta hogy az emberek megismerjék a gonoszt. Tudta, hogy előbb utóbb csak leveszik azt a gyümölcsöt. Valamint gondoskodott róla hogy elterjedjen a gonoszság a Földön. Például megpecsételte, és megvédte Káint. A gyilkos Káin Isten védelmét élvezte! Hogy Káin leszármazottjaiból szülessenek gonosz emberek. Aztán ha olvastátok a Bibliát, benne vagyon hogy ha Isten megharagudott valakire, megátkozta annak magvait ezer íziglen. Szerintem Sátán tanulhatott gonoszságot az Istentől. Szóval itt is láthatjuk hogy egyáltalán nem igazságos. A fiak bűnhődtek atyáik miatt. Kell ettől nagyobb kegyetlenség? Ja, igen, majd el felejtettem, ami a hab a tortán, Isten élvezettel átadta a hatalmat a Sátánnak-az ő szeretett angyal fiának- mondván neki tegyen meg mindent kedve szerint. A vallás miatt embereket égettek meg élve, fejeztek le, kínoztak meg. Én magam nem tudom eldönteni melyikük a gonoszabb. A kegyetlenebb. Kíváncsi vok, h ti mit gondoltok. Jöhet minden..

2018. dec. 10. 00:31
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
6%

Ezt nagyon rosszul tudod. Sátán a hazugság létrehozója, és Éváékon kezdte meg ennek a feltalált aljasságnak a gyakorlását.

Jézus a következőket tudatja valünk Róla:

(János 8:44) . . .Amikor a hazugságot szólja, a saját lelkülete szerint szól, mert hazug ő, és a hazugság atyja.

Amint láthatod, a gonoszságot, a hazugságot, Nem Istentől tanulta, hanem az a saját lelkülete, vagy is Ő maga ilyen.

Aztán ott van a másik, amit összekeversz illetve összemosol, Idézem tőled:

"olvastátok a Bibliát, benne vagyon hogy ha Isten megharagudott valakire, megátkozta annak magvait ezer íziglen. Szerintem Sátán tanulhatott gonoszságot az Istentől." Ez nem igaz.

Még csak két ember volt a Földön, boldogságban és jólétben, amikor Sátán elkezdte a hazugságait, fellázadt Isten ellen, és az embereket becsapva, Őket is Isten ellen fordította. Ennélfogva Isten senkit nem átkozott meg mert haragudott volna, hiszen a két ember semmi olyat nem tett egy darabig, ami kiváltotta volna a haragját.

Továbbá: "élvezettel átadta a hatalmat a Sátánnak"

Na ez nem igaz, ugyan is Isten nem adta át a hatalmat Sátánnak. Továbbra is Isten a legfőbb hatalom.

Arra kapott engedélyt, és nem Hatalmat, hogy bizonyítsa be az álltásait, Isten ellen, és az emberek ellen.

De mindent nem enged meg neki.

S hogy az emberek némelyike Sátánhoz csatlakozott, és az általad említett kegyetlenségeket elkövették, azok azt bizonyították az Ő részükről, hogy ki mellett foglalnak állást, illetve kit támogatnak.

"megpecsételte, és megvédte Káint. A gyilkos Káin Isten védelmét élvezte!"

Tévedés, nem védelem volt, hanem büntetés. sokkal nagyobb büntetés volt, mint ha megölte volna Káint.

egész életében, teherként kellett hordoznia, hogy gyilkos. ezzel a tudattal kellett élnie a hátralevő életét. A halál védte volna meg ettől a szégyentől.

Mennyire nem érted, és összekevered Isten szavának a mondani valóját, és a legnagyobb gyilkos, és hazug angyalt veszed védelmedbe, ezzel a hozzáállásoddal.

Sátán nagyon boldog, hogy Te így gondolkodol, máris talált magának még egy embert, akit Isten ellen fordított....

"Isten akarta, igen, akarta hogy az emberek megismerjék a gonoszt. Tudta, hogy előbb utóbb csak leveszik azt a gyümölcsöt."

Ha ezt akarta volna, akkor nem figyelmezteti Őket, hogy mit nem szabad. Teljes tudatában voltak Isten felállított törvényének, és azt is tudták, milyen következménnyl jár, ha Isten ellen lázadnak. Mivel az is ellett mondva, hogy megfognak halni.

Sátán pedig, tudta, hogy megfognak halni, és ennek ellenére azt mondta nekik, hogy Isten hazudik, nem fognak meghalni, hanem ha esznek, akkor olyanok lesznek mint Isten.

Sátán hazugságát elhitték, és nem figyeltek Isten figyelmeztetésére.

Gondolkodj el ezen, és ne keverd az eseményeket, és a történtek időrendi sorrendjét, hogy Istent akard bűnösnek kinevezni, nagyon merész vagy.

2018. dec. 10. 02:09
 2/32 anonim ***** válasza:
17%

Kezdetben egyformák voltak (tudod: képére és hasonlatosságára) - de most már a sátán gonoszabb.

Tudod, eléggé meggyötörte őt is az élet. Ettől lett gonosz.

Az meg, hogy most mit csinál, csak részben számít.

Nem csak gonosz, de okos is.

2018. dec. 10. 02:17
 3/32 anonim ***** válasza:
38%
"Isten és Sátán csak két szó, mint a Marilyn és a Manson."
2018. dec. 10. 04:15
 4/32 anonim ***** válasza:
15%

Egyrészt mint egyedüli teremtőre, értelemszerűen minden gonoszság eleve kizárólag Istenre vezethető vissza.

Másrészt a Biblia alapján Isten olyan igazságtalan mészárlásokat rendezett, amihez képest mind Sátán, mind a legkegyetlenebbnek tartott embri diktátorok is kispályások.

A Biblia alapján Sátán egyszerűen egy lázadó Isten ellen, aki igyekszik rámutatni hogy Isten tervei és alkotásai mennyire tökéletlenek. De gonosznak egyáltalán nem tűnik, a balhét minden egyes alkalommal Isten csinálja.

2018. dec. 10. 04:22
 5/32 anonim ***** válasza:
66%
Mit gondolok? Hogy rég olvastam ekkora halandzsát. Mivel évek óta járok ide, ezért pontosan tudom, hogy hiába írnám le miben tévedsz hatalmasat, téged nem fog érdekelni, mert meg vagy győződve az igazságodról és ez teljesen elvakít. Így csak szánakozom ezerrel.
2018. dec. 10. 08:08
 6/32 anonim ***** válasza:
24%

"Szóval Sátán az emberi értelem elé tárta a tudást, azzal hogy megkísértette Évát, satöbbi, satöbbi."

Tévedés. Tudás nem egyenlő a gonosz tudásával:)

" Tudjuk, az ember kíváncsi természetű, -így lett megteremtve, és logikus hogy emiatt is lett megbüntetve!-Irónia, igen."

Ez is tévedés:) Ha én azt mondom, hogy ne állj a robogó vonat elé, de te odaállsz és meghalsz az nem az én büntetésem.

És innentől a többi részt is módosítanod kell.

Ha te vagy az, aki ezt is minden héten megkérdezed évek óta, akkor a válaszomat tekintsd tárgytalannak

2018. dec. 10. 08:10
 7/32 anonim ***** válasza:
22%
Nem létező dolgok, így nem lehet különbséget tenni.
2018. dec. 10. 08:12
 8/32 anonim ***** válasza:
0%

Kedves Kérdező,

Sík pontatlanság és tévedés van abban, amit írtál.

Csak egyet említek:

Azt írtad, hogy ha valaki vetkezik, "Isten megatkozza annak magjait ezer íziglen."

Ezzel szemben a Bibliában ez áll:

2Móz 20:5 Ne imádd és ne tiszteld azokat; mert én, az Úr a te Istened, féltőn-szerető Isten vagyok, aki megbüntetem az atyák vétkét a fiakban, harmad és negyedíziglen, akik engem gyűlölnek.

2Móz 20:6 De irgalmasságot cselekszem ezeríziglen azokkal, akik engem szeretnek, és az én parancsolataimat megtartják.

Ráadásul a harmad-negyed íziglen büntetés később mérsékelve van:

Jer 31:29 Ama napokban nem mondják többé: Az atyák ették meg az egrest, és a fiak foga vásott el bele.

Jer 31:30 Sőt inkább ki-ki a maga gonoszságáért hal meg; minden embernek, ki megeszi az egrest, tulajdon foga vásik el bele.

Szinte az összes állításod ilyen, kis utánajárással és meggondolással egyik vádad sem áll meg!

2018. dec. 10. 09:32
 9/32 anonim ***** válasza:
0%
Jav: sok
2018. dec. 10. 09:32
 10/32 anonim ***** válasza:
0%

"később mérsékelve van"

A Biblia nem olyan, mint a Korán. Nincs a Bibliának olyan mondata, amelyik a másik mondata ellen lenne, de olyan van, hogy valaki a Biblia egyik állítását lobogtatva igyekszik negligálni a Biblia másik állítását. Ez azonban a Biblia meg nem értéséből fakad. Az egres, amit az atyák megettek azért nincs hatással a fiak fogaira, mert az utolsó ítélet során mindenki magáról ad számot. Az emberiség például nem Ádám bűne miatt lesz elmarasztalva, hanem a saját bűnéért, de kétségtelen, hogy Ádám bűne determinálta minden egyes leszármazottjának a lehetőségeit. A harmad- és negyedízig való büntetés is ehhez hasonló, és továbbra is érvényben van, de hogy a fiak fogának mi lesz a sorsa, az attól függ, hogy mit tesznek a "fenyítettség" állapotában. Azért tettem idézőjelbe, mert valójában az atyák bolondsága bünteti a leszármazottakat, hiszen olyan szellemi törvényszerűségeket hoznak a tetteikkel működésbe, amelyek felett nincs hatalmuk és magukban hordozzák a büntetésüket, nincs szükség külön szankciókra. Ha valaki bepakolja a családját egy csónakba, és elkezd a Niagara rossz oldaláról közeledni a vízeséshez, annak a bolondságát a családja is megsínyli. Ha ehhez hasonló folyamatokat indít el valaki, annak a leszármazottai fogják kárát látni. Nem kell messzire menni ahhoz, hogy az ember belássa a generációs átkok létezését, már a biztosítók is figyelembe veszik a biztosítási díj megállapításánál a családi hajlamokat, csakúgy, mint az orvosok. Tudjuk, mi a tudományos világ interpretációja, de bibliai kontextusban bibliai a interpretáció elfogadható. Az 5 Mózes 28-ban van részletezve, hogy mit jelent az áldás, és mit jelent az átok. Az átkok nagy része egészségügyi vonatkozású, ezt veszik figyelembe az orvosok, de van olyan átok is, amely a balfácánságban manifesztálódik, ezt a biztosítók is figyelembe veszik. Az átkok okai többrétűek, de legfőbb okok az okkultizmus és a szexuális bűnök, a következmények mégis sokszor egészségügyi jellegűek: rosszindulatú betegségek, krónikus betegségek, akut betegségek, skizofrénia, elmebaj, idegbetegség, öngyilkosságra való hajlam, korai halál, stb.

Jézus Krisztus ugyan magára vette minden átkunkat csakúgy, mint minden betegségünket és bűnünket, de ahogy a betegségek és bűnök is érintik az emberek mindennapjait, ugyanúgy az átkok is, ugyanis kizárólag Jézus vére által törhetőek meg.

2018. dec. 10. 11:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!