Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy kerül Jézus az ostyába?

Hogy kerül Jézus az ostyába?

Figyelt kérdés
Miért nem paprikás krumplit adnak a híveknek? Számít valamit?

2018. nov. 29. 19:43
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%

Jézus a kenyérre mondta, hogy az ő teste, és a borra, hogy az ő vére. Ezért erre emlékezve a keresztények Krisztus nyomán mindig így cselekedtek. Nem lehet mást használni. A kenyér egy elég alapvető élelem, nem kell mással helyettesíteni. A bor is alapvető, de rendkívüli esetekben engedik a szőlőlevet is. A szentmisén mindkét színnek jelen kell lennie, mert a szentmise lénye teljesen megjeleníteni azt, ami az Utolsó Vacsorán történt.

"Mi történik akkor megiszom 2 liter misebort?"

Berúgsz.. Ugyanolyan bor az is, a kémia nem változik az átlényegüléssel.

"Vagy a mennyiség nem számít?" - ha szakrális értelemben kérdezed, akkor nem számít. Egy csepp maga is ugyanúgy Krisztus, mint az egész.

2018. nov. 30. 10:00
 22/27 anonim ***** válasza:
9%

Bocsánat, de pászka, vagy is kovásztalan kenyér volt ott, és nem ostya, vagy kovásszal készült kenyér.

Valamint mindenféle adalék anyag nélkül készült tiszta bor.

S akik ezekből fogyasztanak azok ha nem kaptak meghívást, ítéletet esznak és isznak.

Jézus testét, és vérét, pedig nem ehetik vagy ihatják, mert az egyenlő lenne a kannibalizmussal, és a vér pedig Isten szemében szent, azt az oltárra engedélyezi Isten , nem megevésre, vagy megivásra.

Ez ellene megy Isten szavának.

2018. nov. 30. 11:17
 23/27 anonim ***** válasza:
85%

"Bocsánat, de pászka, vagy is kovásztalan kenyér volt ott, és nem ostya, vagy kovásszal készült kenyér."

Látod, már megint hülyeséget beszélsz, tényként kezeled saját képzelgéseidet. Az ostya az kovásztalan kenyér, amiben csak búzaliszt, víz és só van. Hívhatod pászkának is.

"Ez ellene megy Isten szavának."

Nem, ez csak az őrtorony hamis tanításának megy ellen, mert Jézus elég világosan kijelentette, hogy az a bor az Ő vére és az a kenyér az Ő teste. Ki vagyok én, hogy kétségbe vonjam az Úr szavát? Sajnos sokan megteszik manapság, még olyanok is, akik kereszténynek merik magukat nevezni.

2018. nov. 30. 11:21
 24/27 anonim ***** válasza:
79%

Az ostya kovásztalan kenyér... :))

"Jézus testét, és vérét, pedig nem ehetik vagy ihatják, mert az egyenlő lenne a kannibalizmussal, és a vér pedig Isten szemében szent, azt az oltárra engedélyezi Isten , nem megevésre, vagy megivásra."

Semmi gond, a zsidók is megbotránkoztak Jézus szavain. Ma is veletek ugyanez történik, mint akkor, mikor Jézus kafarnaumi zsinagógában tanított, mondhatom úgy, hogy szó szerint:

"Én vagyok az élet kenyere. Atyáitok mannát ettek a pusztában, mégis meghaltak. Ez a mennyből alászállott kenyér, aki ebből eszik, nem hal meg. Én vagyok a mennyből alászállott élő kenyér. Aki e kenyérből eszik, örökké él. A kenyér, amelyet adok, a testem a világ életéért.” Erre vita támadt a zsidók közt: „Hogy adhatja ez a testét eledelül?” Jézus ezt mondta rá: „Bizony, bizony, mondom nektek: Ha nem eszitek az Emberfia testét és nem isszátok a vérét, nem lesz élet bennetek. De aki eszi az én testemet, és issza az én véremet, annak örök élete van, s feltámasztom az utolsó napon. A testem ugyanis valóságos étel, s a vérem valóságos ital. Aki eszi az én testemet és issza az én véremet, az bennem marad, én meg benne. Engem az élő Atya küldött, s általa élek. Így az is élni fog általam, aki engem eszik. Ez a mennyből alászállott kenyér nem olyan, mint az, amelyet atyáitok ettek és meghaltak. Aki ezt a kenyeret eszi, az örökké él.” Ezeket mondta, amikor Kafarnaumban, a zsinagógában tanított. Tanítványai közül, akik ezeket hallották, többen azt mondták: „Kemény beszéd. Ki hallgatja?” Jézus tudta, hogy tanítványai méltatlankodtak miatta, azért így szólt hozzájuk: „Botránkoztok rajta? Hát ha majd azt látjátok, hogy az Emberfia fölmegy oda, ahol azelőtt volt! A lélek az, ami éltet, a test nem használ semmit. Hozzátok intézett szavaim lélek és élet, de vannak közöttetek, akik nem hisznek.” (Jn 6, 48-64)

Ott is volt, aki később felismerte Jézust, mások meg később sem. Kívánom, hogy te az előbbi csoporthoz tartozz majd! :)

2018. nov. 30. 11:47
 25/27 A kérdező kommentje:

KZitusnak:

Én ennyi bortól szerintem meg is halnék. Nem vagyok én részeges. 1x vagy 2x ittam félliter bort, de nekem az már sok. Nem bírja a gyomrom. Nálam a határ egy whisky, 1 liter sör és egy erősebb koktél.

De egyébként is csak ritkán iszom és keveset. (bár amikor iszom, igyekszem megadni a módját, de azért a félóráért nem éri meg).

2018. nov. 30. 18:22
 26/27 A kérdező kommentje:

#20 a kanálra nem is gondoltam, meg a savanyúra sem. Köszi :D Aranyos válasz volt.

#19 pedig megint a szívemből szólt. <3

2018. nov. 30. 18:28
 27/27 anonim ***** válasza:
Ezt már megbeszéltük. Mint keresztény református úgy gondolom hogy sehogy. Csak jelkép. Tucatszor leírtam már. Amikor megveszed azt az ostyát abból sohanem lesz Jézus,nem jelenik meg a templomban. Ha Jézus megjelenne az ostyaban vagy a teste mindenki kifutnak a templomból vagy elajulna úgy megijjedne. Ez csak jelkép úgy mint a refiknél csak másképp magyarázzák.
2021. aug. 13. 14:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!