Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy kerül Jézus az ostyába?

Hogy kerül Jézus az ostyába?

Figyelt kérdés
Miért nem paprikás krumplit adnak a híveknek? Számít valamit?

2018. nov. 29. 19:43
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
39%

Sehogy.

Ugyan is ezt félre magyarázva értelmezik sokan.

2018. nov. 29. 22:32
 12/27 A kérdező kommentje:

#11 Tegyük fel, hogy igazad van. Viszont ti sokkal jobban félreértelmezitek. A katolikus legalább abban hisz, ami ott van kerek perecen.

Én is máshogy értelmezem, de nem úgy, mint a többi felekezet, de ez most mindegy. Nem számít.

2018. nov. 29. 22:39
 13/27 A kérdező kommentje:

Mi történik akkor megiszom 2 liter misebort?

Vagy a mennyiség nem számít?

2018. nov. 29. 23:14
 14/27 anonim ***** válasza:
100%
Ez ilyen idézet volt szerintem , hogy Jézus azt mondta egyszer a kenyérre, hogy "ez az én testem", tehát ezért a kenyér és nem a papr kru szerepel ott:)
2018. nov. 29. 23:30
 15/27 anonim ***** válasza:

Gondolom jól berúgsz, a misebor olyan bor, mint bármelyik, csak jobb a minősége, mert tényleg szőlőből készült és nem valami 300 forintos lőre.

A pap a mise alatt legfeljebb 1-2 cl bort használ, amit meg is iszik az áldozás alkalmával.

2018. nov. 29. 23:32
 16/27 anonim ***** válasza:
*Szerintem a misebort is meg lehet inni, de én nem értek hozzá:) --ezt meg egy kérdés alatti kommentre reagálva (nem vagyok templomba járós, meg ilyen szakértő meg ilyesmi, szóval én vallásokban nem vagyok otthon:))
2018. nov. 29. 23:32
 17/27 anonim ***** válasza:
8%
Én nem csodálkozom ezen se, mint egyik katolikus hülyeség, eleve ott van az az ige, ami leírja, hogy József addig nem kefélte meg Máriát, míg az terhes volt Jézussal, mire ezek közlik, hogy de Mária akkor is, azért is szűz maradt! Ezek után.... Vagy az, hogy a hagyományokat előrébb helyezik, miközben írja a Biblia, hogy ezt ne. Soha, semmiféle emberi hagyomány ne legyen Isten szava előtt és mégis. Majd egyenesen jött ebből az a hazugság, hogy csak az üdvözül, aki betartja ezeket az emberi hagyományokat és szokásokat, mintha mi bármit is tudnánk tenni az üdvösségért, miközben a kegyelem által van. Szóval ezek után már nem tök mindegy, hogy éppen mit találnak ki?
2018. nov. 30. 06:08
 18/27 KZitus ***** válasza:
52%

13-es kom

Ha megiszol 2 liter bármilyen bort(lehet mise is), akkor részeg leszel, már hogyne számítana a mennyiség!

Miért kérdezed? :-) nem ittál még egyszerre ennyit? Állítólag ennyi bortól már jól be lehet rúgni :-)

2018. nov. 30. 08:21
 19/27 anonim ***** válasza:

"mintha mi bármit is tudnánk tenni az üdvösségért, miközben a kegyelem által van"

Senki sem vitatja, hogy az üdvösség Isten kegyelméből van, ez egy katolikus dogma egyébként, én örülök, ha más is vallja ezeket a katolikus dogmákat, mint pl. te.

Viszont, hogy az embertől teljesen független lenne a dolog, hát... tehát szerinted lehetek egy rablógyilkos, korrupt ember, úgy is üdvözülök, mert mindegy mit teszek. Esetleg szükséges hinnem Krisztusban, mert ezt még gyakran hozzáteszitek.

2018. nov. 30. 09:21
 20/27 anonim ***** válasza:

Az ostya könynen kezelhető. Nem nagyon romlik. Osztható.

A parikáskrumplihoz mindenkinek kellene kanalat hozni, és koviubi is kellen. Macerás.

2018. nov. 30. 09:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!