Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért tartja Isten örök...

Miért tartja Isten örök bilincsben és sűrű sötétségben az angyalait? Mi lesz majd a sorsuk? Mikor van az örökké vége?

Figyelt kérdés

Júdás Apostol levele » 1. fejezet

"6. És az angyalokat is, akik nem tartották meg fejedelemségöket, hanem elhagyták az ő lakóhelyöket, a nagy nap ítéletére örök bilincseken, sötétségben tartotta."

2018. nov. 26. 23:59
1 2 3 4 5 6
 41/55 A kérdező kommentje:
A világ immunrendszere, ami a bűnra bekapcsol. Na jó, szép álmokat :D
2018. nov. 28. 00:18
 42/55 anonim ***** válasza:

Nem látod hogy az egész elképzelésedből hiányzik egy elemi lépés?

1. Isten teremt, még minden jó.

2. ???

3. Az angyalok és az emberek valahonnan egy rakás rossz tulajdonságot vettek fel és gonoszságokat művelnek.

Ott a kettes lépésben két dolognak kellett történnie. Megteremtődnie mindenféle rossznak, amik aztán választási lehetőségként ott voltak az ember előtt. Másrészről az emberek és az angyalok valahonnan motivációt kellett szerezzenek hogy akarják is választani ezeket a rossz dolgokat.

Ha kihagyod ezt a kettes lépést, akkor semmiféle logikai kapcsolat nem áll fent az első és harmadik lépés között, vagyis semmi értelme nem lesz annak, amiről beszélsz.

Tehát hogyan teremtődtek meg a rossz dolgok, és miért kaptak az emberek motivációt arra hogy rossz dolgokat válasszanak a szabad akararukkal?

2018. nov. 28. 00:20
 43/55 anonim ***** válasza:
0%

"miért akarsz imádatot"?

Úgy tudom neked nincs gyermeked. Ennek ellenére Mint anya, egy ilyen példát fogok felhozni, hátha megérted.

Amikor megszületett a gyermekem, arra gondoltam, hoyg úgy fogom felnevelni, ahogy helyes, igazságos, és becsületes.

S ahogy fel nő, egyre jobban megérti, és értékeli, hogy életet adtam neki, és hálás is lesz ezért, és kimutatja a szeretét, önként, és nem kikényszerítésre.

Ahhoz hogy tudja, milyen módon tudja ki

fejezni a gyermek a szeretét, azt a szülő tanítja meg neki szavakkal és tettekkel példamutatással.

S ha a gyermek elsajátítja a szülőtől ezt a képességet, a szülő boldog, mert látja, hogy jó uton halad a gyermeke, át vitt értelemben a gyermek ezzel a tettével, egyfajta "imádatot", vagy is önzetlen engedelmességet mutat a szülője felé, és megteszi a szülőtől tanult, és hallott oktatást. Mert tudja, hogy az jó.

Isten minket is megtanít, hogyan fejezzük ki a hálánkat, ha valóban értékeljük a Töle kapott értékes ajándékokat. Hiszen valóban, mit adhatnánk neki?

Ha nem a figyelmünket, és az önzetlen szeretetünket, és szótfogadásunkat. Így nem vesszük magától értetődőnek, hogy ez a kötelessége lenne neki, ezért nem jár hála, sem köszönet.

Sajnos sok gyermek tesz hálátlan dolgokat.

amikor ilyet hallok egy gyermektől, hogy "nem kértem, hogy megszülessek, ha már megszültél tartsál el, stb, "

akkor elképedek.

Ezzel az erővel, nem kellene utódokat létre hozni, és Istennek sem kellett volna életet létre hozni. S így soha nem létezne az emebriség, és semmi.

Azonban Isten az élet szépségét, és kellemes érzéseit osztotta meg a gyermekeivel. Mielőtt létre hozta volna Őket, gondosan előkészítette nekik a Födet, élelemmel, állatok sokféleségével amiben gyönyörködhetnek színek kavalkádjaival, hangok millióival, Tájak illatok szépséges áradatával.

Teremthetett volna mindent feketében és fehérben, vagy úgy, hogy mindennek krumpli íze van, és mindennek egyféle illata van.

2018. nov. 28. 00:31
 44/55 anonim ***** válasza:
0%

(Ezékiel 28:13) 13 Édenben, Isten kertjében voltál. . . .

(Ezékiel 28:13–15) . . .. 14 Te vagy a felkent, oltalmazó kerub, én jelöltelek ki. Isten szent hegyén voltál, tüzes kövek között jártál. 15 Feddhetetlen voltál útjaidban megteremtésed napjától fogva, . . .

Bár ez a vers első sorban a Babilóni uralkodó dinasztiára vonatkozik, de párhuzamot láthatunk Sátán valamikori életére vonatkozólag, mikor az Édenről beszél, és a Kérub kifejezést használta, ami a legmagasabb angyali rang, az Ark angyal után.

Isten feladatot adott ennek a kérubnak, és fedhetetlennek nevezi.

Vagy is ha Isten rosszat teremtett volna az egyik vagy mindegyik teremtményébe, akkor nem bízna rájuk semmit.

Ha valakiről tudomásom van, hogy megbízhatatlan, mert hiányosságai vannak, akkor nem adok neki semmilyen megbizatást, főleg nem olyat, ami felelősségteljességet igényel.

Akkor Ádámra és Évára sem bízta volna azt a feladatot, hogy, komoly munkát végezve, szépítsék az otthonukat a Földet, amit ajándékba kaptak, legyenek utódaik, akiket szerettel nevelve, benépesítsék a bolygót.

Szeretettel terelgessék az állatokat, viseljék gondját nekik, stb.

Egyszerűen, nem tudod elfogadni, hogy bizony, a saját lelkületükből tevékenykedtek, és semmilyen külső vagy belső ráhatásra. Mindenről alapos felvilágosítást kaptak, jól tudták mit jelent a halál, hiszen az állatokat látták elpusztulni, mivel nekik más a rendeltetésük, és nem az örök élet kilátásával lettek megteremtve.

S itt szerintem lezárom ezt a témát, mert a saját önző kívánság, ok nélkül fejlődött ki bennük, és nem Isten befolyásával.

2018. nov. 28. 00:45
 45/55 anonim ***** válasza:
0%

(János 8:44) . . .Az emberölő volt kezdettől fogva, és nem állt erősen az igazságban, mert nincs benne igazság. Amikor a hazugságot szólja, a saját lelkülete szerint szól, mert hazug ő, és a hazugság atyja.

Itt is jól látható, hogy önmagától nem akart megmaradni az igazságban és a fedhetetlenségében, hanem a saját egyéni lelkülete szerint cselekedett, amit biztos, hogy idővel alakított azzá. Hiszen ahogy fent írtam, sokáig bűntelen és igazságos volt....

2018. nov. 28. 00:50
 46/55 anonim ***** válasza:

Egyrészt azt mondod hogy a saját lelkületükből fejlődtek ki ezek a gondolatok. Ez pont azt jelenti hogy belső ráhatásra. Vagyis hogy eleve olyan tulajdonságokkal rendelkeztek, amik lázadásra motiválták őket.

Aztán azt írod, hogy mindez ok nélkül történt. Ez viszont ugyanúgy kijelentése annak hogy Isten elszúrta a teremtést. Elvégre olyasvalamit alkotni ami csak úgy ok nélkül tönkremegy, nos, ritka pocsék munka...

2018. nov. 28. 00:55
 47/55 anonim ***** válasza:

"Itt is jól látható, hogy önmagától nem akart megmaradni az igazságban és a fedhetetlenségében, hanem a saját egyéni lelkülete szerint cselekedett, amit biztos, hogy idővel alakított azzá. Hiszen ahogy fent írtam, sokáig bűntelen és igazságos volt...."

És mi értelme egy igazságosnak szánt angyalt olyan lelkülettel teremteni, hogy arra vágyjon hogy ne maradjon az igazságban?

2018. nov. 28. 00:57
 48/55 anonim ***** válasza:
0%

Hogy mi?...

Komolyan mondom, menthetetlen vagy.... Sorry

2018. nov. 28. 01:02
 49/55 anonim ***** válasza:
Csak kifejtem ami a válaszaidból következik.
2018. nov. 28. 01:05
 50/55 anonim ***** válasza:
100%
Végigolvastam a beszélgetést. Én arra gondoltam, hogy egy bizonyos tulajdonság önmagában nem rossz és nem is jó, hanem semleges. Tehát valószínűnek tartom, hogy eredetileg így lettek megteremtve és ennek kapcsán jön be a szabad akarat. pl. a nagyravágyás bizonyos élethelyzetekben lehet hasznos tulajdonság is. Buta, példa tudom, de pl. amikor a Harry Potterben beosztják a házakba a diákokat, akkor alapból a házak tulajdonságai semlegesek. Nem minden Mardekáros tanulóból lesz gonosz, mert a céltudatosság és ravaszság önmagában nem rossz, ha nem arra irányul, hogy másokat elnyomj vele, másoknak árts. Ahogy a bátorság is lehet pozitív, de lehet negatív is, ha már kérkedővé, meggondolatlanná válsz, és a tudásszomj, bölcsesség is egy szép dolog, ha nem nézed le a másikat, a szelídség nem válhat gyávasággá stb. Tehát ezek a tulajdonságok lehetnek pozitívak és negatívak is, attól függ, ki hogyan él vele.
2018. nov. 28. 02:49
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!