Szabad egy hivonek melegekkel baratkozni? Elfogadni vacsora meghivast stb.
Nem csak elolvastam, de pontosan tudom, hogy ti még olyanokkal is gyakran megszakítjátok a kapcsolatot, akik nem tagjai a szektának, legyenek akár családtagok is. Ha pedig valaki elhagyja a szektát, azzal kötelező jelleggel szakítjátok meg a kapcsolatot és tagadjátok ki életetekből is.
A baratom egyutt el egy ferfival.
Nem az erzeseit itelem el,hanem tettet...
Baratok voltunk mielott megtertem is.
De most nem tudom,hogyan cselekedjek.
Rossz erzes nezni,ahogy bunt cselekszik.
Es nem itelem el csak Isten akaratat akarom cselekedni es azt akartam tudni,hogy o mire ker ebben a helyzetben.
Ez valoban kenyes helyzet.
Ha helyeslem azt fogja hinni Isten is helyesli,tehat en tevesztem meg.
Felnez ram,amiota megtertem es helyesen probalok cselekedni,hogy o is megertse mi a helyes
Nehez...
Csak kíváncsiságból, melyik szektába, akarom írni felekezetbe tértél be így frissen?
Egyébként ne aggódj, neked nem kell megítélned, majd Isten fog megítélni mindenkit, nem a te dolgod ez a része.
Ertsd mar meg hogy csak Isten akaratat akarom cselekedni.
Nem jarok templomba.Ritkan.Ez az en bunom.Reformatus vagyok.Csak itthon olvasom a Bibliat.
En nem vagyok Isten nem itelhetek.
A kerdesem az volt mit tegyek.
Mi ebben a helyzetben Isten akarata az ige szerint.
Nyugi, ne idegeskedj. Ez csak amolyan mellékes kérdés volt részemről, korábbi hozzászólásomban rámutattam több bibliai történetre is, hogy Jézus mennyire másként gondolkodik, mint te. Gondolom nagy hitű hívőként te is ismerted ezeket, csak hirtelen nem jutott eszedbe, ezért tetted fel a kérdést is.
"Ha helyeslem azt fogja hinni Isten is helyesli,tehat en tevesztem meg."
Akkor talán mondd meg neki, hogy te igazán igyekszel, de gyarló ember vagy és a te cselekedetedet, hozzáállásodat ne vetítse Istenre, mert ez azért eléggé hibás lehet adott esetekben.
Vagy mondd meg neki, hogy hited szerint mit gondolsz az életéről, akkor sem fogja azt hinni, hogy szerinted és Isten szerint ez OK.
(Én sosem hinnék olyan Istenben, akinek baja van azzal, ha valaki a másnak nem ártó hajlamai szerint él, de ez van, a hitek sem egyformák. Anno engem is reformátusnak kereszteltek, nem mintha ez sokat jelentene nekem, nem a keresztény vallások a kedvenceim, bár a reformátussal sincs sok bajom, ha a követői normálisak, kellően toleránsak és szerető szívűek. Jó, ez a többire is igaz, ha az ember normális és nem dogmák alapján él, hanem használja a szívét, lelkét, agyát.)
Nekem is az jutott eszembe, hogy Jézus sem kötött bele az emberek tényleg bűnös életébe sem, ennyire elhatárolódni nagy gond. Ők sem menthetetlenek és nagyon durva lenne nekem egy barátságot azért megszakítani, mert problémáim vannak az adott ember életével. Van egy határ, de az nekem távolabbi, illetve más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!