Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi, az utolsó vacsora pászkájá...

Mi, az utolsó vacsora pászkájának a receptje?

Figyelt kérdés

Az utolsó vacsora alkalma,a zsidó húsvétkor volt,ami előtt minden zsidó házból-a parancsolat szerint-ki kellett takarítani minden kovászt,mely a bűn erjesztő hatását ,és Jézus bűntentelenségét jelképezte.


Amikor Krisztus halálára emlékezünk,miért nem olyan pászkát,és bort használunk emlékeztetőül,mint amilyet Jézus használt,és osztott meg tanítványival?


Nem tudok olyan felekezet a zsidón kívül,akik pászkát használnának húsvétkor,vagy más alkalmakkor,amikor Krisztus halálára emlékezünk.(Az adventisták,kovásztalan kenyeret használnak,de nem pászkát.)



2017. aug. 7. 04:52
1 2 3
 1/21 A kérdező kommentje:

Jav.:


Az utolsó vacsora alkalma,a zsidó húsvétkor volt,ami előtt minden zsidó házból-a parancsolat szerint-ki kellett takarítani minden kovászt,mely a bűn erjesztő hatását ,s a pászka kenyér kovásztalansága,Jézus bűntentelenségét jelképezte

2017. aug. 7. 04:59
 2/21 anonim ***** válasza:
48%
Jézus a kenyeret és a bort mutatta fel, mint testét és vérét, ezért nem báránnyal áldozunk.
2017. aug. 7. 07:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/21 anonim ***** válasza:
42%
Az ostya kovásztalan kenyér.
2017. aug. 7. 07:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/21 A kérdező kommentje:
Az ostya,a kovásztól lesz könnyű.Az NEM pászka!
2017. aug. 7. 08:44
 5/21 anonim ***** válasza:
89%
Mit ír a Biblia? A pászkát vagy a vacsorát kell megtartani?
2017. aug. 7. 09:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/21 anonim ***** válasza:
26%

Jehova Tanúi ilyen pászkát használnak.

Ez a kenyér búzalisztből készült kovász, só vagy fűszer hozzáadása nélkül.

Csupán búzalisztből és vízből készült kenyeret lehet felhasználni, amilyen az ízesítő nélküli zsidó macesz. Ne használjunk fel olyan maceszt, amely só, cukor, maláta, tojás vagy hagyma ízesítők hozzáadásával készült. Saját magatok is elkészíthetitek a kovásztalan kenyeret az alábbi recept szerint: Keverjetek össze másfél pohár búzalisztet (ha az nem szerezhető be, rizs, kukorica vagy egyéb szemes termék lisztjét) egy pohár vizzel, és készítsetek belőle lágy tésztát. Sodorjátok egész vékonyra. Helyezzétek sütő tepsibe és sűrűn szurkáljatok bele villával apró lyukakat. Forró sütőben süssétek addig, amíg száraz és ropogós lesz.

2017. aug. 7. 09:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/21 anonim ***** válasza:
21%
ugyan az.
2017. aug. 7. 09:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/21 anonim ***** válasza:
3%
Bor: Hamisítatlan vörös szőlőbort használjatok, amilyen például a Chianti, a burgundi vagy a claret. Kerüljétek a csemegeborokat, amelyek fel vannak erősítve, vagy brandyvel, sherryvel, portóival vagy muskotállyal vannak ízesítve. Ne használjatok fűszerezett vagy füvekkel aromásított bort, mint például a Dubonnet vagy más aperitif borokat. Házilag készült vörös bort is fel lehet használni, ha nem cukrozott, fűszerezett vagy szesszel feljavított bor.
2017. aug. 7. 10:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/21 anonim ***** válasza:

Az ostya nem tartalmaz kovászt, csak fehér búzalisztet és vizet, lehet sót is, de abban nem vagyok biztos.

A bor pedig bor, csak valódi tiszta bor lehet, pacsmag nem. Például az Egyháznak vannak erre szőlői, ahol külön előállítják és nem boltit használnak.

2017. aug. 7. 10:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/21 A kérdező kommentje:
Az ostya tartalmaz a liszten kívül sütőport(ugyanaz a szerepe,mint a kovásznak), cukrot,tejet,zsíradékot.
2017. aug. 7. 16:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!