Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért ülték végig? Ez valami...

Miért ülték végig? Ez valami szabály?

Figyelt kérdés

Tegnap volt a tanévzáró a suliban, meg a bizonyítványosztás.

Elhangzott az ünnepség elején a Himnusz, a végén pedig a Szózat.

Evangélikus vagyok, nem gyakorlom a vallásom, de nem nézem le azokat, akik mélyen hisznek valamely hit tanításaiban.

Azonban tegnap történt valami, amit egyszerűen nem tudok hová tenni.

Jehova tanúi miért nem álltak fel a Himnusz és a Szózat elhangzása alatt?

2010. jún. 26. 07:49
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
pl ahány teplom, annyi isten, hisz"ezeknek istenei ezüst és arany, lábuk van, de nem járnak, fülük van, de nem hallanak, szájuk van, de nem szólnak" "azt mondjátok a fának: atyám! a könek meg: ments meg!" vagy ott van pál. mit látott az aeropáguszon? rengeteg féle istennek a szobrát. talált egyolyat is, amire ez volt írva: egy még nem ismert istennek. és ennek az istennek a nevében szólt hozzájuk.
2010. júl. 9. 10:32
 32/34 anonim ***** válasza:

most Kölcseyről és a Himnuszról beszéltünk. :)

vagy amikor az Úrra gondolok, én is egy másik istenről elmélkedem? pedig én nem vagyok semmilyen vallási brigádnak a tagja...:)

üdv

25/F

2010. júl. 9. 10:58
 33/34 anonim ***** válasza:
logikus embernek tünsz, a válaszaid és a kérdéseid alapján. ugye, sokkal egyszerűbb úgy felhívni az adott személy figyelmét valamire, hogy a nevén szólítjuk, ugye? pl a levélre rá kell írni a nevet. és még sok minden másban is nélkülözhetetlen a név. milyen jó, hogy Jézusnak is van neve, és nem csak fiú, vagy úr, mert még összekevernénk döbrögi úrral. ugyanígy, milyen jó, hogy amikor a Teremtőhöz szólok, nevén nevezhetem, és ezáltal eggyértelművé válik, kihez beszélek. milyen rossz lenne, ha a levelem illetéktelen kezekbe kerülne, és milyen rossz, ha az imámat nem halgatná meg senki. ezért logikus, hogy amennyire csak lehet, konkretizálom azt, kihez szólok.
2010. júl. 9. 11:21
 34/34 anonim ***** válasza:

Értem mire akarsz kilyukadni, de tudod mindenki úgy nevezi az Atyát ahogyan akarja, senki nem szabhatja meg az egyénnek. Igazából névre sincs szükség, mert elég rágondolni csupán...rágondolni a végső valóságra, az egyetlen létezőre, az Önvalóra. Tudni fogja úgy is...csupán szívből kell "szólni" hozzá, mert pontosan a szívünkben lakozik.

üdv

25/F

LastOne.Left

2010. júl. 10. 15:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!