Hallottam Szent Ferencrol egeszen magaval ragadott erzem a hivatast hogy szerzetes legyek. Csak nem tudom hogy milyen szabaly alapjan lephet be valaki a renbe szoval ki lehet szerzetes? Az befojasolo tenyezo hogy volt baratnom?
én azt tanácsolom, várj pár hónapot, hogy kiderüljön, nem csak fellángolás-e a dolog
egyébként az, hogy volt barátnőd, nem kizáró ok
Én úgy tudom, hogy bárki lehet szerzetes, aki hívást érez magában eziránt és még nem kötött érvényes házasságot. Ha tényleg nagyon érdeklődsz eziránt, akkor keress egy ferences közösséget, és kérd a felvételedet oda! A rendbe való belépés folyamata: ismerkedés, befogadás, noviciátus (újoncképzés), egyéves fogadalom, örökfogadalom. A szerzetesrendek szoktak ún. "nyílt napot" vagy azzal egybekötött lelkigyakorlatot rendezni, amikor az érdeklődők szabadon elmehetnek a rendházba, és bepillantást nyerhetnek a szerzetesek életébe, és bármilyen kérdést feltehetnek az ott élő szerzeteseknek ezzel kapcsolatban. Én pont nemrég láttam az iskolám kápolnájának az ajtaján egy ilyen felhívást a pálosokhoz. Feltételezem, hogy a ferencesek is csinálnak ilyet, tehát érdemes eziránt kutakodni és kérdezősködni a plébániádon, vallási közösségekben (hittanos csoport stb.), vagy akár az interneten is!
Egyébként jó, ha tudod, hogy a ferenceseknek most már van világi rendjük is, aminek a tagjai lehetnek különböző életállapotú, a civil társadalomban élő és dolgozó emberek is!
Szerintem is gondold át ezt az egészet.
És mondjak valamit?: Sokkal inkább Pál apostol munkásságát kövesd, mint Ferencet.
szia.
szerintem nem véletlenül vannak lelkiségek az egyházban. régóta figyelem a válaszokat,hát az utolsó tényleg indoklást kiván...
nem irtál magadról,hány éves vagy,hol laksz,mennyit jársz templomba,milyen gyakran élsz a szentségekkel,tehát mennyire vagy vallásos,milyen családi háttérrel rendelkezel,vagyis szüleid mit szólnak a terveidhez,stb.
tényleg plébánossal is lehet beszélni,de legjobb lenne a gyóntatóddal.
keresgess,hol vannak ferences rendek az országban,melyik milyen lelkiséget követ,legalábbis nöi ágon többféle van,és irj nekik levelet magadról,a hivatásodról. válaszolni fognak. megbeszélés alapján el is lehet menni hozzájuk pár napra,ott lakni,te is megtapasztalod az életüket,ök is megismernek téged és tudnak a továbbiakban segiteni.
ez az igazi menete ennek a dolognak.
irhatsz privit is.
egy hittantanár
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!