Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szeretet nélkül bekerülhetek...

Szeretet nélkül bekerülhetek a Paradicsomba?

Figyelt kérdés
nem tomaten, hanem paradise.
2010. jún. 26. 07:48
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

Attól függ, hogy milyen a vallásod.

Mondjuk, ha iszlám és meghalsz a hitetlenek elleni harcban, akkor igen.

2010. jún. 26. 08:08
 2/16 Nemo kapitány (V.A.) ***** válasza:
100%

A keresztényeknek könnyű a kérdés:

Pál apostol levele, A szeretet himnusza:

"Ha embereknek vagy angyaloknak nyelvén szólok is, szeretet pedig nincsen én bennem, olyanná lettem, mint a zengő érc, vagy pengő cimbalom.

És ha jövendőt tudok is mondani, és minden titkot és minden tudományt ismerek is; és ha egész hitem van is, úgyannyira, hogy hegyeket mozdíthatok ki helyükről, szeretet pedig nincsen én bennem, semmi vagyok. "

2010. jún. 26. 08:10
 3/16 Nemo kapitány (V.A.) ***** válasza:

Nem hinném el, hogy nincs benned szeretet, hiszen eleve az, hogy foglalkoztat a kérdés, már jó jel.

Senki sem tökéletes. Biztosan kapsz lehetőséget arra hogy fejlődj, tanulj, szeress.

2010. jún. 26. 08:15
 4/16 Nemo kapitány (V.A.) ***** válasza:

Hogy mennyire nem muszáj tökéletesnek lenni arra itt egy idézet:

...Amikor útnak indult, odafutott hozzá egy ember, és térdre borulva előtte, azt kérdezte tőle: "Jó Mester, mit tegyek, hogy elnyerjem az örök életet?"

Jézus így szólt hozzá: "Miért mondasz engem jónak? Senki sem jó az egy Istenen kívül.

2010. jún. 26. 08:20
 5/16 A kérdező kommentje:
számomra a szeretet összeegyeztethetetlen egy hitetlenekkel vívott háborúval. kereszténynek mondom magam, de nem vagyok az.
2010. jún. 26. 08:24
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell harcolni a hitetlenekkel. Jézus is azt mondta, hogy nem azért jött, hogy kárhoztassa a világot (azaz a hitetlen embereket) hanem hogy a világ üdvözülhessen általa. Nem kell őket utálni hanem inkább szeretettel kell inteni (ezt meg Pálnál olvashatod).

Jézus: Arról ismer meg titeket a világ, hogy az én követőim vagytok, ha egymást szeretni fogjátok.

És ah azt az 2. hozzászólás is igazolja, az egyetlen kritériuma a mennybejutásnak az. hogy szeress! Mert nem cselekedetek hanem hit alapján adatik az üdvösség ;)

Jézus szerint a 2 legfontosabb parancsolat, hogy szeresd Istent és az embertársaidat (az összeset!)

2010. jún. 26. 08:41
 7/16 A kérdező kommentje:
a hit viszont halott cselekedetek nélkül, írja jakab.
2010. jún. 26. 08:46
 8/16 A kérdező kommentje:
azt írja, a démonok is hiszik az Istent. hit nélkül valóban lehetetlen Isten kedvében járni, cselekedetek nélkül aztán meg végképp. van-e nagyobb erő a földön a szeretetnél?
2010. jún. 26. 08:47
 9/16 anonim ***** válasza:

"számomra a szeretet összeegyeztethetetlen egy hitetlenekkel vívott háborúval. kereszténynek mondom magam, de nem vagyok az." számomra ez kellemes csalódás,hogy van ilyen keresztény aki így gondolkozik és ki is meri mondani,elismerésem!:)

sztem ne aggódj,mindenkiben van szeretet,lehet egyesekben kevesebb,másokban több de nem vagyunk tökéletesek,sem egyformák.saját magadhoz képest fejlödj mindig.az Isten pedig megbocsájtó én ezt vallom.

-egy nem keresztény.

2010. jún. 26. 15:39
 10/16 anonim ***** válasza:
0%
hát ha egy paradicsomban akarod hogy eltemessenek az a tedolgod de én személyszerint a koporsot választanám.
2010. jún. 26. 19:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!