Szeretet nélkül bekerülhetek a Paradicsomba?

Attól függ, hogy milyen a vallásod.
Mondjuk, ha iszlám és meghalsz a hitetlenek elleni harcban, akkor igen.

A keresztényeknek könnyű a kérdés:
Pál apostol levele, A szeretet himnusza:
"Ha embereknek vagy angyaloknak nyelvén szólok is, szeretet pedig nincsen én bennem, olyanná lettem, mint a zengő érc, vagy pengő cimbalom.
És ha jövendőt tudok is mondani, és minden titkot és minden tudományt ismerek is; és ha egész hitem van is, úgyannyira, hogy hegyeket mozdíthatok ki helyükről, szeretet pedig nincsen én bennem, semmi vagyok. "

Nem hinném el, hogy nincs benned szeretet, hiszen eleve az, hogy foglalkoztat a kérdés, már jó jel.
Senki sem tökéletes. Biztosan kapsz lehetőséget arra hogy fejlődj, tanulj, szeress.

Hogy mennyire nem muszáj tökéletesnek lenni arra itt egy idézet:
...Amikor útnak indult, odafutott hozzá egy ember, és térdre borulva előtte, azt kérdezte tőle: "Jó Mester, mit tegyek, hogy elnyerjem az örök életet?"
Jézus így szólt hozzá: "Miért mondasz engem jónak? Senki sem jó az egy Istenen kívül.

Nem kell harcolni a hitetlenekkel. Jézus is azt mondta, hogy nem azért jött, hogy kárhoztassa a világot (azaz a hitetlen embereket) hanem hogy a világ üdvözülhessen általa. Nem kell őket utálni hanem inkább szeretettel kell inteni (ezt meg Pálnál olvashatod).
Jézus: Arról ismer meg titeket a világ, hogy az én követőim vagytok, ha egymást szeretni fogjátok.
És ah azt az 2. hozzászólás is igazolja, az egyetlen kritériuma a mennybejutásnak az. hogy szeress! Mert nem cselekedetek hanem hit alapján adatik az üdvösség ;)
Jézus szerint a 2 legfontosabb parancsolat, hogy szeresd Istent és az embertársaidat (az összeset!)

"számomra a szeretet összeegyeztethetetlen egy hitetlenekkel vívott háborúval. kereszténynek mondom magam, de nem vagyok az." számomra ez kellemes csalódás,hogy van ilyen keresztény aki így gondolkozik és ki is meri mondani,elismerésem!:)
sztem ne aggódj,mindenkiben van szeretet,lehet egyesekben kevesebb,másokban több de nem vagyunk tökéletesek,sem egyformák.saját magadhoz képest fejlödj mindig.az Isten pedig megbocsájtó én ezt vallom.
-egy nem keresztény.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!