Ki milyen keresztény tévtanítássokal találkozott már?
Sőt: ha erről a nőről készítesz fa vagy vasszobrot (ötvözheted is), ruhát adsz a szoborra, ha beszélsz a szoborhoz, meghallgat és válaszol.
Hozza kell tenni, hogy ezek nem keresztény tevtanítások, hanem egy keresztény színezetű hamis vallás tevtanításai.
Szia
A legujjabbal ezel: "Egy nő szült több gyermeket is, ennek ellenére szűz maradt. Sőt, bár kb 1950 éve meghalt, ha beszélsz hozzá, meghallgatja, és válaszol is."
De látod megy a gyártás ezerrel :-)
Van egy Isten, egy Biblia, és ki tudja hány kereszténynek mondott egyház csak itt kis hazánkban, és egyre több lesz. Felvetődik a kérdés, ha mindenki a Bibliát követi, ahogy állítják, és a tanításuk a Biblián alapszik, akkor miért nincs egység?
Nem az ökumenizmusnak nevezett mondva csinált "egységről" van szó. Az kb. olyan, mint ha egy mérnök azt mondaná: "Szerinted 2x2=4, szerintem 2x2=5, szerintük 2x2=8, mindenkinek igaza van!" Ez mindaddig működik, amíg a filozófia szintjén mozog a dolog. Amint elkezdenének az ilyen "toleráns" mérnökök valamit együtt tervezni és építeni, eluralkodna a káosz.
Egyébként a széthúzást nem is mindig csak a tévtanítások okozzák. Vannak, akik nagyon is jól tudják, hogy mit ír a Biblia, és beszélnek is róla. Csak nem csinálják.
Aztán vannak, akik olyan dolgokat akarnak bevasalni, amikben Isten szabadságot engedett meg.
Ez vicces kérdés.
Szerinted melyik vallás melyik tételéről lehet bizonyítani, hogy isten bizony igaz?
Egy tetszőleges vallás BÁRMELYIK tanítása vagy tévtanítás - vagy VÉLETLENÜL igaz.
Amiről biztosan lehet tudni, hogy a Bibliában szereplő tévtanítás, az a lapos Föld, és az élőlények teremtése, ill. maga a teremtés folyamata.
Mármint személyesen? Volt egy jó pár.
Pl. Nemrég egy mormon adott egy kis cetlit, utána kicsit utánaolvastam a mormonok egyházának, az egész egy abszurdum, az elejétől a végéig.
Találkoztam már démonűzővel is, bár az inkább ilyen ezoterikus dolog volt, nem keresztény.
De a legdurvábbat egy ateistától hallottam, aki fejemhez vágta, hogyan hihetek egy olyan Jézusban, aki háborúra buzdította a híveit, sőt harcolt is meg embereket is ölt, keresztény meg zsidó seregek élén. És ez a Bibliában is bennt van.
Utána elgondolkoztam milyen keresztény tévtanítások szállhatnak ateisták között, akiknek gőzük sincs az egészről, csak negatív dolognak akarják beállítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!