Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ismertek olyan keresztény...

Ismertek olyan keresztény könyveket, melyben az író célja Isten létének megcáfolása volt, ellenben a könyv végére az ellenkezője történt?

Figyelt kérdés

Régen egyik ismerősöm említett ilyet, hogy bizonyos írók pont a kutatómunka és a logikai tényfeltárások révén ébredtek rá Isten létezésére.

Köszönöm előre is.

2018. okt. 29. 05:36
 1/7 anonim ***** válasza:
24%

[link]

Ez igaz történet amúgy, ateistából lett hívő.

Filmet is csináltak belőle, én olvastam is, meg láttam is, mert anno én is úgy tértem meg.

2018. okt. 29. 05:54
 2/7 TR75 ***** válasza:
0%
Lewis Wallace: Ben-Hur
2018. okt. 29. 07:43
 3/7 KZitus ***** válasza:
0%

Szia

Ilyen könyvet ne ismerek, de éllettörténetet igen. Ha gondolod, megnézheted:

[link] - ennek a biológusnak a tanulmányai cáfolták a teremtést.

[link] - agykutató, ahogy tájött Isten létezésére

[link] - ennek a zoológusnak a Biblia elolvasása segített hinni Isten létezésében.

2018. okt. 29. 08:50
 4/7 anonim ***** válasza:
0%

Lee Strobel_ A Jézus-dosszié

és ha logikai okfejtésekről szeretnél még jó könyvet olvasni:

Josh McDowell: Válaszok a keresztyén hitet vizsgáló nehéz kérdésekre (KIA, 2004)

Josh McDowell: Bizonyítékok a keresztyén hit mellett (KIA, 2004, 748 old.)

2018. okt. 29. 09:33
 5/7 anonim ***** válasza:
78%

A kérdés és a hozzá írt kommentár két különböző dolog, sok tévképzet jön ki belőle, ha keverjük.

A kérdésben szereplő könyv nem létezik, nem is fog létezni soha. Olyan nincs, hogy valaki elhatározza egy dolog (mondjuk isten) cáfolatát, és vizsgálódásai azt eredményezik, sikerült helyette bizonyítani a dolog igazságát.

Olyan viszont lehetséges, és nyilván többször is előfordulhat (magam pont ezzel nem foglalkoztam), hogy isten létének cáfolásához kezd valaki, annyit foglalkozik vele, hogy végül hinni kezd benne. De ez csak annyit jelent, hogy hívővé vált, ő történetesen ilyen módon. Bizonyítani viszont nem bizonyított semmit.

2018. okt. 29. 09:42
 6/7 anonim ***** válasza:
46%

Több ilyen ember is van, és az ellenkezője is előfordul (aki bizonyítani akarta, és rájött, hogy nem létezik).

Ha elolvasod a történetét, akkor te is rájössz, hogy ez csak hit, és továbbra sincs semmi bizonyíték.

2018. okt. 29. 10:53
 7/7 anonim ***** válasza:
33%

Én olyan embereket ismerek akik maguk is keresztények voltak ("hívők" ahogy itt sokan szeretik hallani), majd sok-sok tanulás után rájöttek, hogy ami a Bibliában le van írva az nem lehet igaz, ezért most már nem hisznek benne.

Ez számít?

2018. okt. 29. 12:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!