Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Számotokra is addiktív a...

Számotokra is addiktív a Biblia olvasás? Mi a véleményetek arról, amit most fogok leírni?

Figyelt kérdés

Az utóbbi hónapokban észre vettem magamon, hogy szorongós/depresszív állapotomban 10-20 perc Biblia olvasást követően teljesen rendben érzem magam, és egyfajta világbéke hangulatom is támad, ez mi lehet?

-----------

Pont most, nemrég olvastam a drogokról (Paul Street új videóját látva, felkeltette a téma az érdeklődésem) és meglepett, hogy rám a Biblia olvasás hasonló hatással van, mint másokra pl. a drogok használata.

Nem félek, de meglepett nagyon ez a felismerés.

Nem érzem magam függőnek sem, nem érzek kényszert, hogy állandóan Bibliát kell olvasni viszont tény, ha eltelik egy nap Biblia olvasás nélkül akkor már kezdem magam megint üresnek érezni, amiért is vissza térek egy kicsit olvasgatni.

2018. okt. 20. 11:04
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
69%

minden reggel olvasok én is - leginkább az ÚSZ-ből. 5 perc és bearanyozza a napomat:)) Nem függőség. (A 45% valamely szekta tajga, ignoráld)

"Boldogok, akik emlékezetükben tartják Vergilius vagy Krisztus néhány szavát, mert ezek fénybe borítják napjaikat." (Jorge Luis Borges)

2018. okt. 20. 14:47
 12/15 anonim ***** válasza:
73%
Kedves kérdező. Isten meg akar ismertetni veled valamit és munkálkodik hogy olvasd és találj rá
2018. okt. 20. 14:49
 13/15 anonim ***** válasza:
36%
Leo Taxil könyvét én is olvastam, zsigerből lehet cáfolni szegény buta embert. Csak az nevet vele, aki ugyanolyan lélekkel él, mint ahogy ő írta azt a könyvet.
2018. okt. 20. 18:10
 14/15 KZitus ***** válasza:

Szia

Isten a saját képmására teremtett minket embereket, ezért is van még meg a legtöbb emberben az Istenhez való közeledés vágya.

Érdekes, Krisztus azt mondta ez kell a boldogsághoz.Máté 5:3 „Boldogok, akik tudják, hogy szükségük van Istenre, mivel övék az egek királysága."

Péter apostol ezt írta: „mint újszülött kisgyermekek, fejlesszetek ki vágyat a szó hamisítatlan teje után” 1Péter 2:2. Ahogy a csecsemő is vágyik az anyatej után, a szellemi szükségletük tudatában lévő keresztények is maradéktalan élvezetet találnak Isten Szavának az olvasásában.

2018. okt. 23. 12:28
 15/15 KZitus ***** válasza:
....úgy hogy csak érezd magadat jól az olvasás közben-után, hogy azt érezd amit a Zsoltár író, amiről az 1:1-4 versekben olvashatsz :-(
2018. okt. 23. 12:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!