Számotokra is addiktív a Biblia olvasás? Mi a véleményetek arról, amit most fogok leírni?
Az utóbbi hónapokban észre vettem magamon, hogy szorongós/depresszív állapotomban 10-20 perc Biblia olvasást követően teljesen rendben érzem magam, és egyfajta világbéke hangulatom is támad, ez mi lehet?
-----------
Pont most, nemrég olvastam a drogokról (Paul Street új videóját látva, felkeltette a téma az érdeklődésem) és meglepett, hogy rám a Biblia olvasás hasonló hatással van, mint másokra pl. a drogok használata.
Nem félek, de meglepett nagyon ez a felismerés.
Nem érzem magam függőnek sem, nem érzek kényszert, hogy állandóan Bibliát kell olvasni viszont tény, ha eltelik egy nap Biblia olvasás nélkül akkor már kezdem magam megint üresnek érezni, amiért is vissza térek egy kicsit olvasgatni.
Hited valtsd tettekre is
ha életed minden teruleten aszerint elsz amit olvasol akkor nem lesz benned uresseg
Nem kamu, kiskorom óta hiszek meg évek óta olvasom is a Bibliát, de még csak most kezdtem felismerni magamban ezeket a dolgokat.
Tudom, hogy a kérdésem kb. egy túlméretezett célpontnak felelhet meg az ateisták számára, ők nem érdekelnek, viszont a többi hívő igen.
5+
Jakab 2:17
Te hiszed, hogy az Isten egy. Jól teszed. Az ördögök is hiszik, és rettegnek.
Üdv. Az embereknek vallástól függetlenül van egy elképzelése arról, milyen volna egy idilli állapotú világ. Sajnos a média, hírlapok, plakátok, filmek, stb... ennek az ellenkezőjére mutat rá, de az ember személyes tapasztalatai is általában azt éreztetik az emberrel, hogy a világ nincs rendben. Ha a média "fel is szolgál" valami "pozitívat" az is csak egy magamutogatásra, gőgre, képmutatásra, rápakolt maszlag, amiket a reggeli műsorokban láthatunk.
Aztán ott vannak a személyes tapasztalatok, a munkahelyen, de nem kell odáig elmenni, elég a boltig, vagy az utcára kimenni, vagy a saját családban szétnézni. Az emberek egymás elég próbálnak tolakodni, ingerlékenyek, kötözködőek, szélhámosak, képmutatóak, hazugok, korruptak, és a romlottság számtalan jelét hordozzák magukon.
Egy olyan világban, ahol leginkább az ember a romlottságot tapasztaljam, bármi, ami ettől eltérő, és pozitív üzenetet hordoz, az emberben még ha csak ideiglenesen is, de belső nyugalmat, örömet képes okozni. A Biblia egy olyan szent könyv, ami képes az embert kiragadni, megszólítani a fájdalmas világból.
Már az Evangélium is örömüzenetet jelent. A Biblia 4 evangéliuma, olyan gyógyírként tud szolgálni, amit egyik patikában sem lehet megkapni. Amikor az ember Jézus és tanítványainak szavait olvassa, újra reménykedni kezd, reménykedni abban, hogy a fájdalom, a szenvedés, és a világ romlottsága nem tarthat örökké, van remény, és van mód gazdagnak lenni, gazdagnak de lelkileg.
"meglepett, hogy rám a Biblia olvasás hasonló hatással van, mint másokra pl. a drogok használata."
Ez nem is hülyeség. A te agyadban a jutalmazó rendszert (mesolimbicus rendszert) a Szentírás olvasása stimulálja. Ugyanitt hatnak a drogok is, csak nyilván jóval intenzívebben.
Régebben amikor vallásos voltam, nekem is ilyen volt a Biblia olvasása. Mennyi felismerés, mennyi "aha-élmény" Pál leveleinek olvasása közben! Meg milyen mély és gyönyörű Istendicsőítés a Zsoltárokban! És amikor elolvastam egy egész könyvet a Bibliából, az is milyen jó érzés!
Nincs ezzel semmi baj, inkább így szerezz örömöt magadnak mint drogokkal vagy prostizással...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!