Hol kezdjek neki? (Többi lent)
A Bibliát egy "kezdőnek" ,hol érdemes olvasnia illetve milyen ütemben és milyen sorrendben kell haladnia?
Elsősorban Hit gyülekezeti tagok válaszát várom!
Ízelítőnek pl. beleolvashatsz ide:
Szerintem János evangéliumával kezdd. (Az egész Biblia középpontjában Jézus áll, nyilván őt kell a legjobban kegismerni.)
Utána Pál leveleit ajánlom. Szerintem ami "kezdőnek" a legtöbbet mondó, az Galátzia 5. fejezete.
Utána Ószövetség is jöhet. Mózes első két könyve, esetleg Zsoltárokba, beleolvasgatni. (Nekem a 90. zsoltár a kedvencem.)
Én Máté evangéliummal kezdtem.Tökéletesen bevált.
Utána beleolvastam az Apcselbe, de inkább a levelek szóltak, állandóan kijelentést vettem belőlük...
Végül kedvet, erőt gyűjtöttem az Egész elolvasásához, az 1 Mózessel kezdtem, nagyon érdekelt, tényleg, hogy volt "ez" valójában.?
Közben jártam Istentiszteletre (helyesre), nem helytelenre, és a Szent Szellem is betöltött vagy megérintett, nem száradtam ki, sokkal élvezetesebb volt olvasni a Bibliát!
Az, hogy milyen ütemben olvassa valaki, az a szomjúságától függ.
Ha valaki egy hét alatt kiolvassa az újszövetséget az szerintem már egészséges szint. Ismerek olyat aki börtönben tért meg, és reggel nyolctól éjfélig olvasta. :)
De nem lehet dogmát csinálni ebből.
Mindannyian más szinten vagyunk más lehetőségekkel.
Azért azt cáfolnám,hogy csak az ember szomjúságától függne a Bilblia olvasás időtartama. :)
Nálam volt olyan időszak ,hogy nagyon éheztem az Istennel való közösségre és a Szent Szellem betöltekezésre és mégis nagy nehezen tudtam csak rávenni magam,hogy olvassak némi igét :/ Ez azért van mert én világ életemben nem szerettem olvasni.Legyen az Biblia vagy valamilyen más könyv. :/
Mindenesetre köszönöm a tippeket.
Azért az meglepő, hogy most nyíltan benyomtam egy teljes mértékben TROLL választ, ti meg meg sem néztétek rendesen, és erre 100%-ot nyomtatok... (Mikor ha rendes és elgondolkodtatót írok, jön a DISZLÁJK)
Nézzétek meg, mit linkeltem, kérlek XD
Ajánlom : [link]
Izgalmas, levelezős, párbeszédes.
A tematikusan felépített 28 részes sorozat nagy segítséget nyújt, hogy jobban megértse a Bibliában rejlő mondanivalókat, Isten üzenetét. A teljes egészében Bibliára épülő, egyszerű magyarázatokkal kiegészülő tanulmány átfogó képet ad a Biblia tanításairól és annak gyakorlati alkalmazásáról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!