A sátán most hol tartózkodik?
A Mennyországban biztosan nem. A Földön, meg úgy ebben a dimenzióban megint csak nincsen. Pokol állítólag nem létezik. De tudjuk, hogy a sátánt még nem semmisítette meg az Isten. De akkor most hol van a sátán? Hol van, és mit csinál? Mivel üti el az idejét? Vagy ha az ő dimenziójában nincs idő, akkor tulajdonképpen ő bevan fagyasztva? Hiszen ha nem telik az idő, akkor nem mozdul semmi. Vagy hogy kell elképzelni azt, ahol van, és azt, amit csinál?
Köszönöm a válaszokat!
Szia!
A Biblia szerint sátán nagyon is itt van a Földön, és "mint ordító oroszlán szerte jár, keresvén, kit elnyeljen" (1Pt 5,8) és "nagy haraggal teljes, úgymint aki tudja, hogy kevés ideje van." (Jel 12,12)
A pokollal kapcsolatosan pedig ezt olvassuk a Szentírásban: "És a tenger kiadta a halottakat, akik ő benne voltak; és a halál és a pokol is kiadta a halottakat, akik ő náluk voltak; és megítéltettek mindnyájan az ő cselekedeteik szerint. A pokol pedig és a halál vettettek a tűznek tavába. Ez a második halál, a tűznek tava." (Jel 20:13-14) A pokol tehát addig létezik, amíg halottak vannak. Egyébként a héber seol és a görög hádész kifejezések - melyeket a magyar nyelv pokolnak fordít - egyaránt a halottak tartózkodási helyét jelölik teljes egyértelműséggel.
Üdv. Péter
Az ötöst a Sátán pontozta le, mert az 5-s a Bibliából leleplezte jelenleg hol van, és ő mindig a hátérből szerette irányítani a dolgokat, mint Éva esetében is...de kilóg a lóláb a pontozásnál is :-)
"Vagy hogy kell elképzelni azt, ahol van, és azt, amit csinál?" - erre ösztönzi az emberek: 2Timóteusz 3:1-5
Baromságokat írkálok?
Bocsi de Mások is egyetértenek ezzel, és maga Isten szava is ezt mondja.
Nem, Te nem azért nulláztál, mert baromságokat írtam, hanem mert Jehova Tanúja vagyok, és nem egy történelmi egyház, vagy jobban tisztelt felekezett tagja.
"Bibliából leleplezte jelenleg hol van"
"Bocsi de Mások is egyetértenek ezzel, és maga Isten szava is ezt mondja."
Hol mondja a Biblia, hogy aki nem az őrtorony szervezet tagja, az lényegében a sátán valamelyik szervezetében van benne? Hol mondja a Biblia, hogy az ENSZ a sátán szervezete? Meg hasonló ökörségeket?
Nem, ő nem a Bibliából leplezte le a dolgokat, hanem az őrtorony füzetből és saját szektás szemszögéből.
Kik azok a "Mások"? Trónok harca rajongó lettél?
Egyébként az őrtorony szervezet tagjain kívül senki sem ért egyet azzal, amit leírtál. Sőt az őrtorony is csak manapság, mert úgy tudom, nektek is volt az ENSZ-hez közötök, nem is kevés. Akkor még nem volt az ördög eszköze?
Erről írtam 14es hsz. Kilóg a lóláb....:-)
Köszi az írásodat. I betűre a pont. :-)
Hol mondja a Biblia? Be lehet azonosítani.
Ahogy a többi világhatalmakat is állatokkal szemlélteti.
Egyiptom, Asszíria, Babilon, Méd-Persza Görög, Róma,
Akövetkező világhatalom, ha ismered a történelmet, Anglia lett, aki szövetségben volt Amerikával. S ahogy írja Ebből Nőtt ki.
Ja hogy nem fogadod el, az egy dolog, de akkor is így van. Nem a Norvégok a világhatalom....
"Nem, Te nem azért nulláztál, mert baromságokat írtam, hanem mert Jehova Tanúja vagyok,"
Nem, ebben nincs igazad, csak az üldözési mániád és a beléd szorult rosszindulat mmondatja ezt veled.
Volt már olyan hozzászólásod, amit felfelé pontoztam. Nem sok, de azért akadt néhány eddig, mert akkor értelmes dolgokat írtál. A legutóbbi ilyen eset kábé két hete lehetett. Pedig akkor is JT voltál, nemdebár?
Most viszont megint csak a sületlen őrtornyista propagandát nyomattad, mint az esetek túlnoymó részében (sajnos), ezért kaptad a minuszt. Mert nem a saját gondolataidat közölted, hanem azt, amit a szektádnál a fejedbe tömködtek.
De ezt te képtelen vagy felismerni, és szerinted mindig mindenki csak azért bánt téged, mert JT a vallásod.
(Mellesleg, ha ez ennyire bánt téged, akkor miért nem hagyod ott a fenébe azt az agymosodát, és máris sokkal kevesebben bántanának, így mindenki csak nyerne a dolgon.)
Zitus is JT tudomásom szerint. Neki nálad egy kicsivel gyakrabban adok zöld pacsit, mert ő nálad egy kicsit értelmesebb, és ritkábban szokott ökörségeket irkálni, mint te. De ez látszik is a %-ján, ő nincs annyira elborulva, bekorlátolva mint te, több értékelhető nyilatkozást produkál, ezért nincsenek annyira lepontozva a hozzászólásai.
Ha létezik a Sátán, az biztos, hogy téged nagyon a hatalmába kerített, ilyen mértékű sötétség, rosszindulat és üldözési mánia kombója mint ami benned van, az nem származhat Istentől, csak a Sátántól.
"Akövetkező világhatalom, ha ismered a történelmet, Anglia lett, aki szövetségben volt Amerikával. S ahogy írja Ebből Nőtt ki."
Elég jól ismerem a történelmet, de láthatóan neked fogalmad sincs róla. Egyiptom, Asszíria, Görögország hol voltak világhatalmak? Igen, a Brit Birodalom (nem Anglia) lehetett világhatalom gyarmatai révén, de ugyan ez igaz a spanyolokra, portugálok, hollandokra, sőt a franciákra is.
Javaslom, hogy keress egy történelemkönyvet és olvasgasd. Mert a történelemtudásod sehol sincs.
Majd egy nyeltankönyvet is kereshetsz és nézed meg, hogy mely szavakat kezdjük nagybetűvel és melyeket kisbetűvel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!