Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek hogyan teszi ezt?...

KZitus kérdése:

Szerintetek hogyan teszi ezt? Fel lehet ismerni? Észre lehet venni? Lehet védekezni?

Figyelt kérdés
Jelenések 12:9 "...Sátánnak neveznek, aki az egész lakott földet félrevezeti...."

2018. okt. 10. 19:41
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
22%
Aki az Isten által kijelölt úton jár, azt a Sátán nem érintheti.És ez az út bizony nem könnyű.
2018. okt. 10. 20:10
 2/18 anonim ***** válasza:
0%

Úgy, hogy Jézus csodáit fogja tenni, mindent fog tudni utánozni, egyet kivéve: feltámasztani.

Aki le tudja leplezni, és lefogja leplezni: a Szent Lélek, azok előtt, akiket megkeresztelt.

2018. okt. 10. 20:21
 3/18 anonim ***** válasza:
71%

Jól látható, hogy a sátán két "fegyvert" használ, az egyik a vallások, a másik a Biblia.

A vallásosság ördöge az egyik legördögibb ördögök egyike. Ez felismerhető ott, ahol a "ezerrel" gyakorolják a különböző vallásoskodást, de a szeretetben és a gondolkodás átalakításban (megtérésben) nincs növekedés és fejlődés.

Jézust is a Bibliára hivatkozva kísértette az ördög, és ez ma is így van. A Bibliára hivatkozva marják egymást a keresztények, sőt a Bibliára hivatkozva tagadják Jézus tanításait.

Jézust az Evangéliumokból lehet megismerni, és az az Evangéliumok alapján lehet helyesen is értelmezni.

A sátán ezt is megfordította, mert a Biblia már részei szerint értelmezi Jézust. A sátán neve ezért a diabolos, az-az szétdobáló. Tehát mindent szétválaszt amit az Isten egybe szeretne kötni, és mindent összeköt, amit Isten nem szeretne egybe kötni.

2018. okt. 11. 11:04
 4/18 anonim ***** válasza:
Fel lehet ismerni, mert a Sátán csak bűnt, gyűlölködést és rombolást hoz az emberekre. Csak sajnos sokunkat félrevezeti, mert az embernek sokszor vonzóbb a bűn, mint a jó. És a Sátán egyik "fegyvere", hogy hazudik, és elmossa a határt a jó és a rossz között, kisebbíti a bűnt vagy egyenesen jónak állítja be. Mivel az ember Isten képmása, ezért meg tudjuk különböztetni a jót a rossztól, csak hát sokan ezt elnyomják.
2018. okt. 11. 14:46
 5/18 anonim ***** válasza:
Úgy hívják a köznyelvben, hogy "reklám".
2018. okt. 14. 17:12
 6/18 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Rengeteg féle módszert használ!

Igen, fel lehet ismerni!

Igen, észre lehet venni!

Igen, lehet védekezni!

2018. okt. 14. 19:52
 7/18 A kérdező kommentje:
Érdekes dolgokat írtatok, köszönöm. Szerintetek lehet védekezni a kísértései ellen? hogyan ?
2018. okt. 23. 20:27
 8/18 anonim ***** válasza:

"Szerintetek lehet védekezni a kísértései ellen? hogyan?"

Imádsággal, böjttel.

2018. okt. 23. 20:41
 9/18 anonim ***** válasza:
Én is beengedtem az életembe, sajnos. Szépen lassan mindent tönkre is tett. Én úgy képzelem magam elé, hogy szép, színes papírokba csomagolt semmit kínált, míg mondjuk Isten értékeset, de azért dolgozni kellett volna. Én pedig, a színes papírba csomagolt semmit választottam, mert csak a csomagolást láttam, azt nem, hogy nincs benne semmi. Sokan kérdezik, hogy miért nem szeret az Úr? Miért csinálja ezt? Én azt gondolom, hogy a válasz az, hogy az nem az Úr munkája, hanem a gonosz szellemé, akit beengedtünk az életünkbe, ezzel tonkretettük azt és most pedig Istent hibáztatjuk érte. Mindig azt bántjuk, aki a legjobban szeret minket.
2018. okt. 24. 13:53
 10/18 A kérdező kommentje:

Kedves 9-es hsz

Ha már felismerted Sátán fondorkodásait, tudsz tenni ellene valamit? ha igen, akkor mit?

2018. okt. 27. 16:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!