Az bűn ha otthagyom az egyik vallást a másikért?
Tudom hogy elítéltek ezért, de csalódtam nagyrészt a kereszténységben és ezen belül is a római katolikus vallásban.
A református és evangélikus felekezetek/vallások közelebb állnak hozzám de nem akarok mégegyszer csalódni.
A buddhizmust ajánlotta egy jóbarátom ismerőse de annyira belém "verték" a keresztény felfogást,hogy nem tudom,mit tegyek.
Csapódsz ide-oda, és magad sem tudod mi is az amit keresel, de pontosan tudod a lelkedbe, hogy meg kell találnod, mert el fogsz veszni.
Ki az az egyetlen, aki megváltotta drága áron-saját vérén-az embert?
Jézus, és ki az akit maga helyett küldött a földre? Szent Lélek. Őt keresd.
De sem Buddhánál, sem bálványimádóknál nem fogod megtalálni.
Szia!
Én 20 éves koromban voltam hasonlóan a református vallással. Jómagam több mint 25 éve tértem át az adventista vallásra. A református testvéreimet azonban azóta is testvéreimnek tekintem, mint ahogyan minden hitvalló keresztényt, aki meg is éli a hitét.
Szerintem természetes dolog az, hogy az ember az igazságkeresésében odáig jut, hogy már nem tud azonosulni azzal amiben van. A probléma akkor van, ha azután megtagadja azokat az értékeket amiket kapott és szembefordul azokkal. Az igazságnak mindig párosulnia kell a szeretettel. A bűn a szeretetlenség, a bántás, az igazságtalan viselkedés. Ha otthagyod az egyházad, de szeretettel tudsz tekinteni azokra, akik benne maradnak, és elfogadni őket, úgy ahogyan vannak nem azonosítva őket a hibáikkal akkor nem bűn. A bűn az ítélkezés, és a harag.
Ezt a szeretetet kívánom neked az igazságkeresésedben!
Üdv. Péter
1-s,pont ez a felfogás ami miatt csalódtam.
Ez a gyűlölet, álszenteskedés és előítélet.
Péter,te egy nagyon jó ember vagy,köszönöm.
Nincs bennem gyűlölet azok iránt akik maradnak.A szeretet továbbra is a legfontosabb, de legalábbis az elfogadás.
3 *-s,pont ez a felfogás ami miatt csalódtam.
Ez a gyűlölet, álszenteskedés és előítélet.
Azokon a helyeken ahol írtad, és jártál, ott valóban az van amiről írsz, de ahol a szent Lélek, ott nincs:)
Yagami,értem én, de számomra fontos a hit.
4-s,pont erről beszélek.
Keresztényeknél (akár az iszlámban) mindenki, aki nem az igaz istent imádja, azok kárhozattak.
Na és?
Dehogy itélünk el.Hiszen amiben az ember csalódik avval felhagy előbb utóbb,újjat keres,vagy smmit nem csinál.
Ha következő vallás ban is csalódol ,akkor jön a következő,és a következő,és így tovább,míg meg nem halsz.
A vallások már csak ilyenek.A Biblia vallás ellenes,gondoltad volna.
Jézus a vallásos emberek közé született,hogy a vallás rabságábol kiváltsa őket ,és persze minden embert,mert valamilyen formában minden ember vallásos.
Isten utálja a vallást.Sajna a Bibliát nem olvassák ,vagy nem jól értelmezik,és így nem tudnak élő kapcsolatba kerűlni Istennel ,Jézussal .
Egyedűl csak Jézus Krisztus tud téged kimenteni ebből az ördögi körböl,ami a világ vallásainak tekervényes összevisszasága, ha hiszed ha nem.
Jézusban még senki sem csalódott,te sem fogsz,hiszen meghalt érted! Érted?
Nem tudom,de kicsit ellentmondásosnak tűnik számomra, amit írtál, utolsó.
A kereszténység nem a Biblián alapszik?
Rosszul tudom?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!