Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az NGO-kban szolgálatot...

Az NGO-kban szolgálatot teljesítők és a nemzetközi szervezetek dolgozói a Mennyországba kerülnek?

Figyelt kérdés

Gyakorolják az irgalmasság cselekedeteit:

1. az éhezőknek ételt adni,

2. a szomjazóknak italt adni,

3. a szegényeket ruházni,

4. az utasoknak szállást adni,

5. a betegeket és

6. a börtönben levőket látogatni,

7. a halottakat eltemetni.

2018. szept. 26. 07:42
 1/5 anonim ***** válasza:
44%
8. És szegény európaiaknak ismeretlen tömegeket a nyakára hozni.
2018. szept. 26. 08:53
 2/5 anonim ***** válasza:
53%
Nem ez a lista kipipálása a mennybe jutás feltétele.
2018. szept. 26. 09:07
 3/5 KZitus ***** válasza:

Szia

Azokat a dolgokat amelyeket felsoroltál sok ember megteszi a körülménteutől, lehetőségeitől függően. Nem kell ahhoz "Az NGO-kban szolgálatot teljesítők és a nemzetközi szervezetek dolgozói..."-nak lenni. Ha valaki valami "isteni" jutalomért teszi ezt, és nem felebaráti szeretetből, ott már úgy túnik, valami baj a van a jelképes szívvel, amit ugye Isten vizsgál.

Könnyen lehetséges, hogy úgynevezett „jó cselekedeteket” végzünk Jézus nevében. Ennek azonban semmi értéke nem volna, ha nem Isten akaratát cselekednénk. Ugyanolyan helyzetben lennénk, mint akikről ezt mondta Jézus: „Sokan mondják majd nekem azon a napon: ’Uram! Uram! Nem a te nevedben prófétáltunk-e és nem a te nevedben űztünk-e ki démonokat és nem a te nevedben hajtottunk-e végre sok hatalmas tettet?’ De azért én megvallom nekik: Sohasem ismertelek titeket! Távozzatok tőlem törvénytelenség cselekvői!” (Máté 7:22, 23). Ezek szerint tehetünk olyan dolgokat, melyeket mi gondolunk jónak — és amelyekért mások meg is dicsérnek — mégis, ha nem azt tesszük, amit Isten mond jónak, akkor Jézus Krisztus ’törvénytelenség cselekvőinek’ fog nyilvánítani bennünket.

Azt, hogy ki jut a "Mennyországba", Isten dönti el, és nem érdemes találgatni...csak Istenre figyelni, majd ő megmondja.

2018. szept. 26. 09:20
 4/5 anonim ***** válasza:
0%

Vajon Isten szava, mit mond? Jézus mit tartott első helyen a legfontosabbnak? De ugyan ezt elmondhatjuk az előtte írott gondolatoknak, az Izraeliták idejében is.

a Törvény vajon mivel kezdődik, mi az első legfontosabb dolog, amit Jézus megismételt. Mert bizony ez kimarad a felsorolásból.

Nézzük mit mond erről:

(Máté 6:33) 33 Így tehát továbbra is keressétek először a királyságot és az Ő igazságosságát. . .

(János 6:26) . . .„Bizony, bizony mondom nektek, nem azért kerestek, mert jeleket láttatok, hanem mert ettetek a kenyerekből, és jóllaktatok..

(Róma 14:17) 17 Az Isten királysága ugyanis nem evést és ivást jelent,. . .

(Róma 14:20) 20 Ne romboljátok le többé az Isten munkáját csupán az eledelért.. . .

Vajon ki lehet Isten országában?

(Máté 7:21) 21 Nem mindenki fog bemenni az egek királyságába, aki azt mondja nekem: »Uram, Uram«,. . .

A továbbiakban:

(Máté 7:22, 23) 22 Sokan mondják majd nekem azon a napon: »Uram, Uram, nemde prófétáltunk a te nevedben, démonokat űztünk ki a te nevedben, és sok hatalmas cselekedetet vittünk véghez a te nevedben?« 23 De én akkor megvallom nekik: Soha nem ismertelek titeket! Távozzatok tőlem, ti, akik törvénytelenséget műveltek!

Hát sok hatalmas dolgot tesznek elismerve Jézust mint Urat, vagy megváltót.

Akkor mi a hiba? Nézzük csak még egyszer:

(Máté 7:21) . . .az, aki cselekszi égi Atyám akaratát.

Nos, mi az Isten, Jézus Atyjának akarata?

Jézusnak mi volt a legfontosabb dolog amit tett és amiért küldetett. Mert bizony, az igaz, hogy volt eset, mikor élelemmel táplált sokakat, meg meggyógyított betegeket, stb. De ha ez lett volna a központi fontosság, vagy csak ennyi, akkor másról nem is szólna az írás. Azonban ezek is csak elvétve egyszer egyszer fordultak elő.

Nézzük mit mond Jézus:

(Lukács 4:43, 44) 43 De ő így szólt hozzájuk: „Más városoknak is hirdetnem kell az Isten királyságának jó hírét, mert ezért küldettem el.” 44 Így tehát Júdea zsinagógáiban folytatta a prédikálást.

Jézusnak a legfontosabb, Isten országáról szóló jó hír. Ami megldja az emberiség összes gondját baját, megszünik a halál a betegség, fájdalom. Jézus annyira fontosnaktartotta ezt, hogy egyszer ezt mondta:

(János 4:34) . . .„Az én eledelem az, hogy cselekedjem annak akaratát, aki küldött engem, és elvégezzem a munkáját.

Ezekszerint egy munka elvégzését, fontosabbnak tartotta, mint a fizikai evést és ivást. ami nem azt jelenti, hogy akkor ne együnk vagy ne igyunk.

Egy igazán kijózanító gondolat:

(János 6:27) 27 Ne azért az eledelért munkálkodjatok, amely elvész, . . .

(János 6:27) . . ., hanem azért az eledelért, amely megmarad az örök életre, és amelyet az Emberfia ad majd nektek; őrá ugyanis az Atya, igen, az Isten tette rá helyeslésének pecsétjét.”

Mi az Atya akarata:

(1Timóteusz 2:3, 4) 3 Ez jó és elfogadható a mi Megmentőnk, Isten szemében, 4 akinek az az akarata, hogy mindenfajta ember megmentésben részesüljön, és az igazság pontos ismeretére jusson.

Mi az igazság? Milyen igazságot kell tudni, ami megfelelő tettekhez vezet?

(Máté 28:18) . . .Jézus pedig odament, és így beszélt. . .

(Máté 28:19, 20) 19 Menjetek hát, és tegyetek tanítvánnyá minden nemzetből való embereket, kereszteljétek meg őket az Atyának, a Fiúnak és a szent szellemnek nevében, 20 és tanítsátok meg őket arra, hogy megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek. És íme, én veletek vagyok minden napon a világrendszer befejezéséig.”

Jézus a felsorolásban nem említi, az általad felsoroltakat. Amit egyébként e nélkül is tenni kellene minden kereszténynek.

Mert amig az általad felsoroltakat teszik ami valóban dicséretre méltó, és fontos, azt elfelejtik, hogy közben keresztény életre kellene oktatni Őket, és megtanítani úgy élni ahogy Jézus királyi parancsa, és példaértékű élete muntatja

2018. szept. 26. 09:30
 5/5 anonim ***** válasza:

Az első pár ezer menekült valóban a háború borzalmai elől futhatott világgá, akik közül páran eljutottak Németországba és ott olyan bőkezűen fogadták őket, hogy természetesen futótűzként szaladt a hír és mára ott tartunk, hogy a tömegestől özönlenek a kontinensre a jobb élet reményében, kockáztatva még az életüket is.

A kialakult migránsbiznisz kiszolgálása senkinek nem jó és igazságtalan is, mert az igazán rászorulók kénytelenek otthon maradni, a falujukból még a saját fővárosukba sem tudnak eljutni, ahhoz,hogy Európába jussanak, hallatlan gazdagságra kellene szert tenniük, így csak a gazdag afrikaiak, vagy arabok lehetnek szánalomra és egyúttal irigylésre méltó nincstelenek és így segélyre jogosultak, akik megtudják fizetni az utazás költségeit, akik bárhol megélhetnek a dugipénzükből, akik az embercsempészeket le tudják kenyerezni.

A csórók továbbra is éhen halnak, az Adidascipős bevándorlók meg különleges bánásmódot kapnak a befogadó országok szociális alapját terhelve.

2018. szept. 27. 10:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!