Ha elfogadjuk Jézus keresztáldozatát, viszont nem vagyunk hajlandóak lemondani a bűneinkről, akkor kerülhetünk a mennyországba?
Az Újszövetség fő üzenete:
Térjetek meg, és higgyetek az evangeliumban.
Tehát nem elég bűnösen a templomba jarogatni és gyonogatni.
Kedves #2, igazából csak érdekel, hogy mi a véleményetek.
Azt viszont nem szeretném, hogy időt pazarolj miattam. (amúgy amit leírsz, nem csak nekem írod).
A krétai bölcsmegmondta: MINDEN krétai MINDIG hazudik!
Aki nem hajlandó Jézus tanai szerint élni (bűnelkövetések kerülése), azt nem illeti meg a keresztáldozat.
Különben lehetséges lenne, hogy 'én bűnözhetek, mert helyettem meglakol más'.
ok.2. hosszú - és Ádámnál-Évánál kezdem:D. Nem beszélhetünk úgy "mi" mert ez személyes és egyéni, hogy ki hogy halad a szellemi útján. És teljesen titokban van, hogy a halál kapuján átlépve, mi történik vele /
ill. hogy velem: van a hitem, amely visz az úton - és majd akkor eldől, mi lesz.
2 fő vallás típus van a vallásoknál:
1.Az áldozati és 2.a lemondás alapú vallás
Az áldozatit követő hívő az oltáron feláldoz valamit(embert, állatot) majd, mint aki jól végezte dolgát, úgy gondolja ezzel övé az üdv.
A lemondásalapú más.
Ez a buddhista és a keresztény vallás.
Személyes - nem bízza az áldozati baromra a dolgot.
( a "szent bűnbak", Krisztus a keresztáldozattal ezt oldotta fel)
A lemondás alapú hívőnek mindenről le kell mondania az útján, kivéve, hogy haladni akar a szellemi útján, és hogy TUDATOSAN, ÉBEREN szeretne átlépni a halál kapuján.
Ehhez haladni kell a megismerésben, nem kell őrizgetni dédelgetni semmiféle bűnt, a nagy tanítók tanítanak arról, hogy lehet ezen az úton haladni Buddha, Szókratész, Jézus.
a buddha-tudatállapot felé
- Krisztus-isten felé.
Lemondani? A bűneiről? ez az egyszerűbb. A vágyairól? ez már nehezebb.
A "hírnév, vagyon, rang" - erről is.
A hívő mintegy önmagát áldozza fel
- az életet a Létért.
Esse est Deus - Isten a Lét, ahogy a skolasztikusok tanítják.
Aztán majd lesz, ahogy lesz.
Titok. Misztérium.
Nem. Nem leszel tökéletes ha keresztyén leszel persze, de akkor nem a válaszom.
Az eleve ugye egy protestáns értelmezése a Bibliának hogy valójában nem te harcolod ki magadnak az üdvösséget a cselekedeteiddel, hanem Isten kegyelméből hit által üdvözülsz. Viszont protestánsként is ismerjük azt a bibliai igét hogy "a hit cselekedetek nélkül halott", tehát miszerintünk a cselekedetek nem üdvözítenek, viszont következményei az IGAZI hitnek.
(Ezt nem csak én találom ki, benne vannak a hitvallásainkban is!)
Amerikában nagyon népszerűek az úgynevezett evangéliumi (angolul Evangelical, nem összetévesztendő az evangélikussal!) gyülekezetek, és a stílusuk is eléggé amerikai.
Tőlük szoktak jönni az olyan dumák hogy "mondd el velem ezt az imát hogy bízol Krisztusban, és akkor már most üdvözülsz!". Na most ez jól hangzik, de mint korábban írtam, csak valódi bűnbánat és igaz hit esetén működik, különben csak hamis illúziókba rángatod az embereket.
Köszönöm szépen a válaszokat.
Nekem csak az furcsa, hogy régen elég volt levágni egy bakot, de ma már több kell. És ehhez meg kellett ölni egy becsületes, igaz embert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!