Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha Jézus Isten fia, akkor mi...

Ha Jézus Isten fia, akkor mi is a fiai és lányai vagyunk, nem?

Figyelt kérdés
Jézust és minket is Isten teremtett elvégre.
2018. szept. 25. 13:51
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
46%

Szia!

Mintha ismerős lenne ez a szituáció... :-)

"Amikor útnak indult, odafutott hozzá egy ember, és térdre borulva előtte azt kérdezte tőle: Jó Mester, mit tegyek, hogy elnyerjem az örök életet? Jézus így szólt hozzá: Miért mondasz engem jónak? Senki sem jó az egy Istenen kívül. Tudod a parancsolatokat: „Ne ölj, ne paráználkodj, ne lopj, ne tanúskodj hamisan, ne károsíts meg senkit, tiszteld apádat és anyádat.” Ő pedig ezt mondta neki: Mester, mindezeket megtartottam ifjúságomtól fogva. Jézus rátekintett, megkedvelte őt, és ezt mondta neki: Egy hiányosságod van még: menj, add el, amid van, és oszd szét a szegények között, akkor kincsed lesz a mennyben; azután jöjj, és kövess engem! A válasz miatt elborult az ember arca, és szomorúan távozott, mert nagy vagyona volt. Jézus ekkor körülnézett, és így szólt tanítványaihoz: Milyen nehezen mennek be Isten országába a gazdagok! A tanítványok megdöbbentek szavain, Jézus azonban ismét megszólalt, és ezt mondta nekik: Gyermekeim, milyen nehéz az Isten országába bejutni! Könnyebb a tevének a tű fokán átmenni, mint a gazdagnak az Isten országába bejutni. Ők pedig még jobban megrökönyödtek, és ezt kérdezgették egymás között: Akkor ki üdvözülhet? Jézus rájuk tekintett, és ezt mondta: Az embereknek lehetetlen, de Istennek nem, mert Istennek minden lehetséges." (Márk evangéliuma 10:17-27)

Üdv. Péter

2018. szept. 25. 16:57
 22/33 anonim ***** válasza:
0%

Igen, mi is a gyermekei vagyunk.

Ahogy Jézus is. A születés kifejezést, pedig sajnos sokan másként értelmezik mint Minket, pedig ugyan olyan módon jött létre Ádám, mint ahogy Jézus a Földi élete előtti kezdetekben. Mindössze más testben, vagy rendeltetésben hozta létre az Atyja, Istene, aki a Mi Atyánk , és Istenünk is.

(János 20:17) . . .»Felmegyek az én Atyámhoz és a ti Atyátokhoz, az én Istenemhez és a ti Istenetekhez.«”

Az pedig, hogy Jézus létrejötte után, közösen hoztak létre minden mást, attól még nem vált egylényegüvé az Atyával, hiszen az Atya rendelkezik azzal, amivel Jézus nem.

Az élethez szükséges szikrát, vagy erőt Isten adja, a Fiának is, ahogy nekünk is. De ezeket azok akik ragaszkodnak Isten három személyűségének a magyarázatához, nem fogadják el. Pedig Isten soha nem volt három személyű. Amíg Jézus égben való létre jöttéről nem lenne kezdet írva. Ám maga Jézus azt mondja, hogy Isten a teremtésének megvalósítását, vele kezdte. Őt hozta létre egyedül, senki segítsége nem kellett hozzá. A tovvábiakban sem lett volna Jézusra szüksége, de még is bevette a létrehozásba.

2018. szept. 25. 17:02
 23/33 anonim ***** válasza:
0%
Magyarúl, megosztotta a munkát a fiával, a kisebb feladatokat Ő végezte, az élethez szükséges erőt, energiát, pedig Jehova adta. Míg Jézus az anyagokat összeállította, Isten adta hozzá a működéséhez szükséges energiát.
2018. szept. 25. 17:04
 24/33 anonim ***** válasza:
0%

Talán annyit, hogy Jézusról azt mondja, hogy kezdet. Minek a kezdete?

(Kolosszé 1:18) . . .Ő a kezdet, . . .

Isten alkotásainak kezdete.

Istennek személyíséget kellett volna saját magának szűlnie? Egy mindenhatónak, miért kell Fiu tulajdonság?

A tulajdonság, mióta élőlény?

S ezekhez hasnló...

Isten nem egy elvont misztérium, amire magyarázatok nélkül elfogadást kér. Csak arra nem ad magyarázatot, amit Fizikálisan nem érthetünk meg, mint az örökkévalóságot. Jézus pedig nem örökké való.

2018. szept. 25. 17:12
 25/33 anonim ***** válasza:
54%

"Honnan jött ez a dualista hülyeség hogy Isten és Jézus egyenlők?"

Össze vissza beszélsz és fogalmad sincs, hogy mit jelentenek az általad leírt fogalmak. A dualizmus teljesen mást jelent.

Jézus és az Atya pedig egylényegűek, nem egyenlők. Az egyenlő szót csak bizonyos tulajdonságai esetén használhatnád, viszont itt egylényegűségről van szó.

Jézus úgy volt Isten Fia, hogy az Atyától született. Úgy sejtem, te nem. A megkeresztelt, keresztény ember lehet Isten fogadott gyermeke. Ha ez rád igaz, akkor az vagy, ha nem igaz, akkor nem vagy Isten gyermeke.

2018. szept. 25. 18:31
 26/33 A kérdező kommentje:
Én elsőáldozó is voltam.
2018. szept. 25. 18:35
 27/33 anonim ***** válasza:
38%
Márpedig se a kérdésedből, se a válaszaidból nem úgy tűnik. Egy elsőáldozó tisztában van például a Szentháromsággal, az istengyermekséggel, stb...
2018. szept. 25. 18:51
 28/33 A kérdező kommentje:
Azzal tisztában is vagyok, de amit itt előadtak,hogy Jézus már a Teremtés előtt is létezett,azt nem tudom elfogadni.
2018. szept. 25. 19:12
 29/33 anonim ***** válasza:
60%
Az elég nagy probléma, mert a Szentírással vitatkozol. Ha nem létezett volna Krisztus a teremtés előtt, akkor hogy lehetne minden általa? Esetleg te születésed előtt, sőt fogantatásod előtt képes voltál bármit is csinálni?
2018. szept. 25. 19:25
 30/33 anonim ***** válasza:

A keresztyénség szerint nem attól Isten fia, hogy Isten teremtette volna. Jézust úgy képzelik el mint aki teljesen Isten volt, és Isten járt az emberek közt (bár a teste nyilván teremtett emberi test volt, igen).

Értsd: Ha Isten fia, akkor ugyanaz az esszenciája mint Istennek, ő is Isten, csak másik alakban úgymond.

Ez a "mindnyájan Isten gyermekei vagyunk" egy klisé ami csak félig ismeri a Bibliát. A Biblián arról van csak szó, hogy Isten gyermekeivé fogadja azokat akik Krisztust követik. Szóval a metafora szerint Jézus Isten fia, te pedig Isten fogadott gyermekévé válhatsz.

2018. szept. 25. 20:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!