Ha Jézus Isten fia, akkor mi is a fiai és lányai vagyunk, nem?
A TEREMTŐ soha sem lehet nem teremtő, mint ahogyan egy teremtmény sem lehet soha nem teremtmény.
Jézus a TEREMTŐ Isten földi "meg jelenülése", testet öltése.
Az ember természetesen fiai a teremtő Istennek és annak a testet öltött meg jelenülésének is, Jézusnak.
Szia!
Hadd válaszoljak erre a kérdésre egy evangéliumi részlettel:
"Még beszélt Jézus a sokasághoz, amikor íme, anyja és testvérei megálltak odakint, mert beszélni akartak vele. Valaki szólt neki: Íme, anyád és testvéreid odakint állnak, és beszélni akarnak veled. Ő azonban így felelt annak, aki szólt neki: Ki az én anyám, és kik az én testvéreim? Erre kinyújtotta kezét tanítványai felé, és így szólt: Íme, az én anyám és az én testvéreim! Mert aki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát, az az én testvérem és az én anyám." (Mt. 12:46-50)
A kérdésedre a válasz: ha Isten akaratát teljesíted, akkor igen.
Üdv. Péter
Időpont ma 14:44
Melyik istené? Az ember megalkotott néhány ezret. Just sayin'.
Jézus született, de nem teremtmény és az Atyával egylényegű.
De egyébként igen, mivel mi emberek mind Isten gyermekei vagyunk, tehát egymással testvérek.
Az Ő akarata az, hogy higgyünk Jézusban! :)
"Hogy lehet elsőszülött ha már előtte is rengetegen születtek?"
Senki nem született Istentől se előtte, se utána. Eleve az emberek teremtmények, Jézus pedig maga a megtestesült Isten, a Fiú, aki ugyanúgy örök időktől létezik, mint az Atya.
Példabeszédek 8:22. Az Úr az ő útának kezdetéül szerzett engem; az ő munkái előtt régen.
23.
Örök időktől fogva felkenettem, kezdettől, a föld kezdetétől fogva.
24.
Még mikor semmi mélységek nem voltak, születtem vala; még mikor semmi források, vízzel teljesek nem voltak.
25.
Minekelőtte a hegyek leülepedtek volna, a halmoknak előtte születtem.
26.
Mikor még nem csinálta vala a földet és a mezőket, és a világ porának kezdetét.
27.
Mikor készíté az eget, ott valék; mikor felveté a mélységek színén a kerekséget;
28.
Mikor megerősíté a felhőket ott fenn, mikor erősekké lőnek a mélységeknek forrásai;
29.
Mikor felveté a tengernek határit, hogy a vizek át ne hágják az ő parancsolatját, mikor megállapítá e földnek fundamentomait:
30.
Mellette valék mint kézmíves, és gyönyörűsége valék mindennap, játszva ő előtte minden időben
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!