Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A hivok miert nezik le a nem...

A hivok miert nezik le a nem hivoket vagy mashitueket?

Figyelt kérdés

Mindig azt tapasztalom az eletben es ezen az oldalon is, hogy a hivok folyamatosan passziv agressziv modon fejezik ki magukat. Teljesen lejon roluk, hogy ok egy magasabb entitasnak kepzelik magukat. Ha valakinek elter a velemenye akkor egybol tamadjak es megsem probaljak megerteni. Az elfogadas vagy a masik tiszteletbe tartasa felsem merul bennuk.

De egyszeruen nem ertem. Ha valaki tenyleg a Jezusi tanitasokat vallja es ugy is el akkor az az ember hasonlot Jezusra. Tehat jambor, alazatos es nagyonis humanus ember.

De a hivok java resze totalisan intolerans, kirekeszto es lenezo.

Miert van ez a kettosseg?

2018. szept. 10. 15:45
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, de nem is érdekel. A legtöbb ember csak vallásos, de nem hívő. Hála Istennek én ateista vagyok.:)
2018. szept. 10. 15:52
 2/23 anonim ***** válasza:
3%

Ezt csak te képzeled be magadnak. Tudod miért?

Mert Isten adta a leheletet, ami benned van, és sejt szinten tudod, hogy igazat mond a Biblia, de ha ezt meglátod, akkor elindul benned egy ellenállás, ami azt eredményezi, hogy az a személy aki neked a Bibliából idézet gyűlölséges lesz a személye előtted.

Lk 21,17

És gyűlöletesek lesztek mindenki előtt az én nevemért.

2018. szept. 10. 15:54
 3/23 anonim ***** válasza:
0%
*elindul benned egy ellenállás a bűn miatt, ami benned van,
2018. szept. 10. 15:54
 4/23 A kérdező kommentje:
2es a tokeletes pelda. ;D
2018. szept. 10. 15:55
 5/23 anonim ***** válasza:
0%

*A legtöbb ember csak vallásos, de nem hívő

Ez viszont igaz.

2018. szept. 10. 15:55
 6/23 anonim ***** válasza:
5%

Ezt feltehetnéd az ateistáknak is...én már voltam tudatlan hülye is...

Ha valaki itt betolja egy poszt alá, hogy Isten nem létezik szöveget, az ne várjon szimogatásra...sok ateista direkt boszantja a hivőket, és, ha az ráugrik, akkor megérdemli.

Én se megyek a tudomány rovatba...de lenne mit kitárgyalni ott kezdve az alapiktól! :)

2018. szept. 10. 15:57
 7/23 anonim ***** válasza:
54%

Nézd, ha komolyan veszed a keresztény tanítást (bár nem csak a keresztények hívők, de úgy tűnik, rájuk értetted), akkor úgy fogod gondolni, hogy aki nem keresztény, az el fog veszni. Nyilván minden eszközzel azon leszel, hogy megmentsd a többieket (ahogy ezt a keresztény tanítás elő is írja). Nem lehet tiszteletben tartani és békén hagyni a más véleményt, mert ez olyan lenne, mintha a más vélemény tiszteletben tartása miatt nem próbálnál valakit kimenteni egy nagy veszélyből.

Másrészt mindenkiről, aki nem keresztény, azt fogod gondolni, hogy egy fontos kérdésben súlyosan téved. Tehát te jobb vagy náluk, mert te helyesen gondolkozol. Igazad van abban, hogy ha ez a gondolkodás kilátszik, az objektíve rontja a térítés hatásfokát - de a történelmi egyházaknál nincs térítői tanfolyam, egy átlag hívő nem fogja ismerni a lólábkilógás elkerülésére használható a pszichológiai eszközöket.

2018. szept. 10. 15:58
 8/23 A kérdező kommentje:

De itt most nem a direkt provokalasrol beszelek, hogy pl " Isten egy ****" arra megertem, hogy kiakad.

Olyan helyzetekrol beszelek mint egy sima beszelgetes vagy kerdesek feletetele, mint ez a kerdes is. Semmi provokacio nincs benne, de a masdik valaszolo mar rogton kozolte velem, hogy egy bunos lelek vagyok es ezert nem ertem, bezzeg o csodalatos ember ezert erti....

2018. szept. 10. 16:01
 9/23 A kérdező kommentje:
#7 Koszonom szepen az 1.normalis hozzaallast!
2018. szept. 10. 16:03
 10/23 anonim ***** válasza:
88%

"Ezt feltehetnéd az ateistáknak is.."

Igen, de amíg az ateista - szerintetek - semmiféle isteni útmutatással nem rendelkezik, így nem is tudhatja, mi a helyes út, te addig felmutathatnátok valamit, amitől azt mondja az ember, hogy "ez igen, szóval ennyiben különbözik a hívő a nemhívőtől", tényleg látnánk valami gyümölcsét annak a fene nagy hitnek, de nem, ugyanolyan lenézők, kicsinyesek, bosszúvágyók, kárörvendők tudtok lenni, mint az ateisták.

2018. szept. 10. 16:11
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!