Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A drogfogyasztás mennyire...

A drogfogyasztás mennyire számit bűnnek Isten szemében?

Figyelt kérdés
Vegyük pl a marihuánát,vagy a Kokaint,vagy lehet akár az alkohol is
2018. szept. 3. 14:22
1 2 3
 21/24 szp72 ***** válasza:

@ Végig olvasva az írásodat azt kell, hogy mondjam: az igened legyen igen, a nem pedig nem, ami ezt meghaladja az a gonosztól van.

Nem igazán értem mit magyarázol. Az én írásom lényege: a mérték. Vannak dolgok, amelyek mértékkel nem károsak, de mértéken felül már igen: cukor, alkohol, nikotin, kávé, különböző teák, stb.

Vannak dolgok, amelyek annyira károsak, hogy fogyasztásuk már önmagában helytelen: cigarettázás, kábítószerek nem orvosi célú használata.

Végül kitértem a füves cigarettára, a marihuánára, mert ez a legkérdésesebb a káros vagy nem káros vitában. Azt mondják nem igazán káros vagy legalábbis nem károsabb az alkoholnál, vagyis mértékkel használva semmi különös gond nincs vele. Én elhiszem, hogy így van, de azt is mondják, hogy nagyon könnyen utat nyit a keményebb drogok előtt, ezért ajánlatosabb tiltani, nem legalizálni, senkinek sem fogyasztani. Lehetséges, hogy ha nem volna annyi kábítószer probléma, akkor engedélyezhető is lehetne.

Ha te annyira következetes vagy akkor ne igyál egy csepp alkoholt se, koffeint se, mert ezek mind drogok. De ugye Jézus ivott, úgy látszik nem volt elég következetes.

2018. szept. 5. 10:17
 22/24 anonim ***** válasza:
0%

emánuel13!

"Ez nem igaz, mivel a legjobb esetben is önmagának árt, rosszabb esetben fertőzi a drogozás elbagatellizálásával az egész környezetét is."

Ahogy írtam is, millió egy dologgal ártasz magadnak és a környezetednek. Valószínűsítem, hogy van autód, mellyel nagymértékben hozzájárulsz a környezeted rombolásához, és a káros anyag kibocsátásod hozzájárul magad és a környezeted beteggé tevéséhez. És ez csak egy általános példa, hol van még a többi.

---------

"A megítélni szó nem ugyan azt jelenti, hogy elítélni."

Azzal, hogy bűnösnek mondasz embereket, ítéled, még ha nem is közvetlenül. Egy bűnös ember büntetést érdemel. Ha lehetőséged lenne, megítélnéd, mert bűnösnek tartod. Jézus bocsánata azt jelenti, hogy nem tartja bűnösnek. A bocsánat azt jelenti, hogy semmissé teszi a bűnt saját maga által. Nem bocsáthatsz meg valakinek, akit még mindig bűnösnek tartasz.

Egy bűntelennek minősített embert megölelsz, egy bűnösnek minősített embert megdorgálsz, és ha lehetőséged lenne, megítélnéd. Pedig Jézus ezt mondta:

Mt 5,45

Hogy legyetek a ti mennyei Atyátoknak fiai, a ki felhozza az ő napját mind a gonoszokra, mind a jókra, és esőt ád mind az igazaknak, mind a hamisaknak.

Hozd fel a napot a gonosznak is, öleld meg, és mondd, hogy Jézus megbocsát. Nem azt, hogy a pokolra jut.

----------

"A drogozást feltétlenül meg kell tudnunk ítélni, de természetesen magát a drogos embert szeretni kell, már aki Jézust is szereti."

Ha bűnösnek tartod azt az embert, akkor nem szereted. A drogozás nem jó. Ahogy a cukorevés, kólaivás, autózás, és a füstölő tömegközlekedés használata sem, ahogy az internetezés sem, amivel rengeteg fosszilis energiát pazarolsz a világból és közvetve szennyezed a környezetedet és az embereket saját magad szórakoztatására. A drogozás nem bűn, nem teszi Krisztus urunk előtt bűnössé az embert. Az, hogy az igaz bíró mi szerint ítél és nem ítél embereket, az nem attól függ, hogy mit evett, mit ivott, mit szívott le a tüdejére. De ha mégis, annak megítélése nem a Te vagy nem az én dolgom.

----------

"A drogozás azt feltétlenül egy undorító dolognak kell tartanunk (vallástól függetlenül), mert erkölcstelen, és romboló (testileg, lelkileg). Aki drogozik, az a "pokol kapuját nyitja ki a lelkében", aki csak kicsit drogozik (füvezik) az csak kicsit nyitja ki, de akkor is kinyitja."

Bingó, ahogy írtam, ennyit a megítélés és az elítélés között. Bűnösnek tartod, bűnhődnie kell az értékeid szerint. Magad portája söprögetése helyett a másikéval foglalkozol. Ezt Jézus nem tekintette erénynek.

----------

"Persze én megértem, hogy így leszólod a keresztényeket, mert a évi 20szál füves cigi miatt az nagyon bánthat, ha tükört tartanak eléd, de nem a tükör a hibás..."

Látod, megítélsz anélkül, hogy ismernél. Nem szívtam soha egyetlen egy szál füves cigit sem, de ettől én nem vagyok tisztább, mint az, aki x szálat elszív.

----------

"Tehát minél jobban szidod a keresztényeket, ez annál jobban megerősít bennünket abban, hogy igen is jól ítéljük meg ezt a drogos kérdést! :)"

Én az igazságtalanságot szóltam le, nem a keresztényeket. Keresztény = Jézus követő. Jézus megbocsát, a magukat kereszténynek mondott emberek nem bocsátanak meg, csak ha az értékeik szerint cselekszenek a bűnösnek nyilvánított emberek. Ez nem Krisztus követő, kvázi nem keresztény. Bűnösnek nyilvánítok embereket, reverzibilis módon magamat felmagasztalom, akkor nem mondhatom magam kereszténynek, tehát hazugság, és igazságtalan cselekedet. E mellett szóltam, ha ez megerősít bármiben is "Titeket", az nem az én dolgom.

2018. szept. 5. 11:52
 23/24 anonim válasza:
Érdekes kérdés... Nyílván amikor a Biblia "készült" ez nem igazán volt még aktuális finoman szólva. Ha nézzük azt, hogy hazavágod vele magad testileg, lelkileg(igen a marihuána főleg lelkileg rombol és nem kedves füvesek, az alkohol sem jobb...) tehát gyakorlatilag magadat pusztítod, ami nem kimondottan vallásos lévén, de ha jól tudom az egyik legnagyob bűn. Illetve ha pl olyan helyről származik a cucc mint pl. Mexikó ahol konkrétan háború van emiatt, akkor hacsak nagyon kicsi és közvetett részben is de hozzájárulsz vele emberek halálához. Tehát nyugodtan lehet bűnnek tekinteni.
2018. szept. 5. 20:22
 24/24 anonim ***** válasza:
0%
Dehát a bor Jézus vére! Azt inni kell. A kokaint sem hiába teremtette az úr az ő nagy bolcsessegeben
2018. szept. 5. 21:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!