Annyira szeretnem szeretni az Ur Jezust, de nehez, mert nem latom. Hogyan?
János evangéliuma 14/21
Aki ismeri az én parancsolataimat és megtartja azokat, az szeret engem; aki pedig engem szeret, azt szereti az én Atyám, én is szeretem azt, és kijelentem magamat annak.
22
Monda néki Júdás (nem az Iskáriótes): Uram, mi dolog, hogy nékünk jelented ki magadat, és nem a világnak?
23
Felele Jézus és monda néki: Ha valaki szeret engem, megtartja az én beszédemet: és az én Atyám szereti azt, és ahhoz megyünk, és annál lakozunk.
24
Aki nem szeret engem, nem tartja meg az én beszédeimet: és az a beszéd, amelyet hallotok, nem az enyém, hanem az Atyáé, aki küldött engem.
Tudod sok ember volt, van a Földön aki egy másik embernek köszönheti az életét úgy, hogy az a másik meghalt érte, helyette. És aki életben van szeretné kifejezni a háláját, de nemtudja közvetlen neki, mert az a személy már halott és fizikailag elérhetetlen.
Ilyenkor a túlélő a halott családtagjainak fejezi ki háláját.
Jézus ugyan nem halott, mert feltámadt és a mennybe van, de fizikailag elérhetetlen. Jézus családja az emberiség. Tehát kezd el a szereteted azokra árasztani akik körülötted vannak (meg azokra is akiket "nehéz" szeretni).
Mert azt mondja a Biblia "Ha nem szereted azokat akiket látsz, hogyan szereteted azt akit nem látsz?"
Ezen kívül Jézus azt javasolta amink nincs kérjük Istentől. Ha nemtudunk szeretni kérjük Istent és megadja nekünk.
Hasznos a Bibliát olvasni. Ha a szerelmesek távol vannak egymástól akkor leveleznek (nem emaieznek). Isten levele a Biblia. Amit pedig mi mondunk, gondolunk az Ő érti, így az imával mi is megszólíthatjuk.
Ezzel megvan az oda vissza kommunikáció.
Minél több időt töltesz így vele és megismerés, annál jobban megszereted.
Melyik felekezetbe tartozol kerdező?
Írd már le legyszíves.
Szia
Akik ma szeretik Jézust, azok fizikailag nem láthatják őt, de láthatják azon a módon, ahogyan Mózes látta Istent.
Maga Krisztus mondta: „Azért jöttem a világba, hogy meg lehessen ítélni az embereket, és hogy akik nem látnak, lássanak, akik pedig látnak, vakká legyenek” János 9:38, 39.
Tamásnak, aki hitetlenkedett ezt mondta: "Jézus így szólt hozzá: „Azért hiszel, mert látsz engem? Boldogok, akik nem látnak, és mégis hisznek.” János 20:29. A 30,31 vers is fontos...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!