Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Imádkozzak érte? Mit tegyek?

Imádkozzak érte? Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Ha nem vagy vallásos és nem tudsz segíteni ne kommentej! Kb. fél éve megismerkedtem egy sátánistával. Viszont annak ellenére hogy keresztény vagyok, nem tartottam a távolságot. Kötődni kezdtem hozzá. Persze végig kitrtottam a saját hitem mellett, tiszteletben tartva az övét. Megkért,,hogy ne imádkozzak érte, mert azzal ártok neki. Így nem tettem.

Viszont pár hete nagyon átvágott. Iszonyúan megbántott

Napokig testi tünetei voltak a banatomnak.

Most megbékéltem és túltettem magam rajta.

És a kérdésem hogy imádkozzak e érte? Nem azért mert ártani akarok neki, hanem mert ezzel szerintem inkább segíthetek.

2018. aug. 25. 16:39
1 2 3 4
 21/33 HaEv ***** válasza:
41%

Kedves Kérdező!

Nagy fába vágtad a fejszédet! És bátran helytálltál!

Nem tudom, mit jelent a bánat testi tünete, de ezek szerint elmúlt.

Ha emberekkel foglalkozol, jó tudnod, hogy meg fognak bántani. Ez természetes. Ez alap.

A velük való törődésedet azonban ne az határozza meg, hogy ők mit mondanak, hanem az, hogy Isten mit mond neked! Általánosságban és az emberre konkrétan, ha van ilyen.

A Biblia azt tanítja, hogy szüntelenül imádkozzatok.

Azonban ha az illető valódi "sátánista", akkor azt tudnod kell, hogy minek vagy kinek mész neki, mert visszaüthet. Semmiképp ne tedd egyedül. Mindenképp józanságra van szükséged. Nem csak az a lényeg, hogy segítesz-e rajta, hanem az is, hogy bajba kevered-e magad.

Ha az illető csak szájhős, lázadó és "sátánistának" állítja be magát, akkor nyugodtan imádkozhatsz érte. Nem tudsz neki ártani.

Bölcs légy és körültekintő - ne essen bajod a nagy segítősdiben! :)

2018. aug. 25. 17:43
 22/33 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a válaszokat!

Volt 2-3 ami nagyon hasznos számomra.

2018. aug. 25. 18:29
 23/33 pelgrim ***** válasza:
0%

Imákat felmondani érte szerintem értelmetlen dolog, nem csak azért mert azt kérte, hogy ne tedd, hanem azért is mert azok nem tőled származnak, nem a te lelked mélyéből de ha jóindulattal, pozitív módon gondolsz rá minél gyakrabban, az azonban sokat segíthet.

Ha tehát annak ellenére, hogy nagyon megbántott téged, még mindig rokonszenves neked, és van elegendő lelki erőd és bátorságod, hogy még több sérelmet elvisel tőle, akkor rajta !

2018. aug. 25. 18:48
 24/33 anonim ***** válasza:
78%

Mindenkiért érdemes imádkozni, így természetesen nem, hogy ártani nem fogsz neki, hanem jót teszel. Isten, aki a rejtekben is lát, megfizet neked. Viszont, ha már súlyosan átvert, akkor nem ápolnám vele a kapcsolatot tovább.

Azzal sem követtél el bűnt, hogy barátkoztál vele. Jézus is vámosokkal és bűnösökkel együtt evett, amivel meg is botránkoztatta a korabeli farizeusokat. Persze, mi nem vagyunk Jézus, de mennybemenetele előtt azt parancsolta, hogy tegyünk tanítványává mindenkit. Ez nem megy anélkül, hogy ne állnánk szóba nem hívőkkel és akár komoly bűnösökkel is. Persze, az az ő szabad akarata, hogy Istent választja-e, de hitünk szerint Isten mindenkinek felkínálja a kegyelmét és megtalálja azt az utat, ami által mi ezt be is tudjuk fogadni.

2018. aug. 25. 19:23
 25/33 anonim ***** válasza:
21%

*A Biblia azt tanítja, hogy szüntelenül imádkozzatok.

Kinek mondja ?

A tanitványoknak. Egy világi ember tanitvány?

Thessalonika 5-

Thessalonikabeliekhez írt I. levél 5. rész

1.

Az időkről és időszakokról pedig, atyámfiai, nem szükség, hogy írjak néktek;

2.

Mert igen jól tudjátok ti magatok, hogy az Úrnak napja úgy jő el, mint a tolvaj éjjel.

3.

Mert a mikor ezt mondják: Békesség és biztonság, akkor hirtelen veszedelem jön rájok, mint a szülési fájdalom a terhes asszonyra; és semmiképen meg nem menekednek.

4.

De ti, atyámfiai, nem vagytok sötétségben, hogy az a nap tolvaj módra lephetne meg titeket.

5.

Ti mindnyájan világosság fiai vagytok és nappal fiai; nem vagyunk az éjszakáé, sem a sötétségé!

6.

Ne is aludjunk azért, mint egyebek, hanem legyünk éberek és józanok.

7.

Mert a kik alusznak, éjjel alusznak; és a kik részegek, éjjel részegednek meg.

8.

Mi azonban, a kik nappaliak vagyunk, legyünk éberek, felöltözvén a hitnek és szeretetnek mellvasába, és sisak gyanánt az üdvösségnek reménységébe.

9.

Mert nem haragra rendelt minket az Isten, hanem arra, hogy üdvösséget szerezzünk a mi Urunk Jézus Krisztus által,

10.

A ki meghalt érettünk, hogy akár ébren vagyunk, akár aluszunk, együtt éljünk ő vele.

11.

Vígasztaljátok azért egymást, és építse egyik a másikat, a miképen cselekeszitek is.

12.

Kérünk továbbá titeket atyámfiai, hogy becsüljétek azokat, a kik fáradoznak közöttetek, és előljáróitok az Úrban, és intenek titeket;

13.

És az ő munkájokért viseltessetek irántok megkülönböztetett szeretettel. Egymással békességben éljetek.

14.

Kérünk továbbá titeket, atyámfiai, intsétek a rendetleneket, bátorítsátok a félelmes szívűeket, gyámolítsátok az erőteleneket, türelmesek legyetek mindenki iránt.

15.

Vigyázzatok, hogy senki senkinek rosszért rosszal ne fizessen; hanem mindenkor jóra törekedjetek úgy egymás iránt, mint mindenki iránt.

16.

Mindenkor örüljetek.

17.

Szüntelen imádkozzatok.

2018. aug. 25. 20:05
 26/33 anonim ***** válasza:
23%

25+

*Egy világi ember tanitvány? Nem.

Nincs közössége Istennel a bűnök elválasztják őt Istentől.

4.

De ti, atyámfiai, nem vagytok sötétségben, hogy az a nap tolvaj módra lephetne meg titeket.

5.

Ti mindnyájan világosság fiai vagytok és nappal fiai; nem vagyunk az éjszakáé, sem a sötétségé!

A világosság fiai= tanitványok, felkent emberei Istennek.

Nem világi ember, aki a vilkágban van, és nem volt még kihivva.

2018. aug. 25. 20:07
 27/33 szp72 ***** válasza:
80%

A benne élő Sátánnak biztosan ártasz, de ez nem baj. Ha pedig annyira mélyen elköteleződött a Sátánnak, hogy teljes sorsközösséget is vállal vele, akkor valóban neki is ártasz, de ez sem baj. Sátán és csatlósai süllyedjenek csak nyugodtan egyre mélyebben a kárhozatba, ott a helyük.

Az ima mindig árt a Sátánnak és az övéinek, de ha ez az ártás végül észheztérítő, akkor végső soron ez az ártás valójában jó, akárcsak egy atyai pofon.

2018. aug. 25. 21:07
 28/33 anonim ***** válasza:
75%

Úgy hiszem, hogy keresztényként valamennyire feladatod is, hogy imádkozz érte. Ajánlom figyelmedbe a Szent Mihály imát is, gyakori és kedvelt ima a keresztények körében és úgy hiszem, hogy rajta is segíthetsz vele.

Már amennyiben ez a sátánizmusa nem valami tini polgárpukkasztó hóbort, mert abban az esetben inkább pszichológus segíthet rajta.

2018. aug. 25. 21:17
 29/33 A kérdező kommentje:

Ő teljesen komolyan sátanista.

Megszakítottam vele a kapcsolatot, hiszen fáj amit tett velem, de nem haragszok rá.

Imádkozni fogok érte, még ha ez árt is neki. Remélem végül megtér. És visszakapja a lelkét.

2018. aug. 25. 21:40
 30/33 anonim ***** válasza:
79%

"Te pedig azért imádkozz, hogy tudd elfogadni a másik ember döntését és kívánságát, és ne akard tukmálni a magadét. Azaz alázatért."

Nem ez az alázat, ez álalázat, ami igen messze van a Bibliától. Alázat az, hogy Istennek veti alá magát az ember. Ezen az alapon egy öngyilkosjelölt döntését és kérését is tiszteletben kellene tartani, de nem kell. Nincs mit tisztelni azon sem, hogy valaki sátáni ösztökélésre úgy dönt, hogy neki nem kell az Igaz Isten, ezért ne is imádkozzanak érte. Nem is az ő döntése, addig el sem jutott. Olyan véleményt képviselsz, mintha valaki meglátná, hogy Cukros Bácsi kézen fogva vezetget egy gyermeket, de nincs is ezzel a képpel semmi baj, a gyerek döntött úgy, hogy vele megy. Az más kérdés, hogy vajon a másik gyerek, aki már hallott Cukros Bácsiról, és látja, hogy a pajtása kéz a kézben éppen arra készül, hogy elmegy vele megnézni a húsz négyzetméteres terepasztalát, vajon meg tudja-e akadályozni Cukros Bácsit, ha elé áll, vagy magát is veszélyezteti. Én nem javasolnám a kérdezőnek, hogy imában utánanyúljon a sátánista ismerősének, inkább örüljön, hogy megszabadult tőle, és annyival megúszta, ami történt. Térjen meg, növekedjen fel az igazságban, a szentségben és szellemben, és ha megerősödött, és Isten abba az irányba tereli majd, akkor térjen vissza a sátánista ismerőséhez, hogy segítsen rajta.

2018. aug. 26. 07:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!