Mennyire szereted a kereszténységet?
Kedves #28-as!
"A vallások -minden világvallás, nem csak a keresztény- arról szólnak, hogy az ember kiszakadt a világ teljességéből -(bűnbeesés) és hogyan juthat vissza. Mert ez után vágyakozni emberi dolog. Weöres Sándor A teljesség felé - ajánlott, P.Tivaldnak is."
- Mit értesz a "világ teljességén"?
- Mit értesz a "bűnbeesésen"?
41-es:
Nincs szükségem arra, hogy megértsem az itteni hozzaszólásokat (érthető számomra egyébként), ugyanis ide többségében nem értelmes keresztények írnak, hanem fundamentalisták (tisztelet a kivételnek) akik a felekezezük befolyasa alatt állnak, és képtelenek a gondolkodásra.
Ha majd kíváncsi leszek a kereszténységre a jövőben, akkor egészen biztosan nem az elszektásodott kereszténységre leszek kíváncsi, akik tönkre tették többek közt az én életem is. Akkor majd olvasni fogok értelmes keresztenyektől, pl. Szent Ágostontól, Luthertől, Pascaltól, vagy Newtontól.
Nem azt mondom, hogy a kereszténység rossz, csak azt, hogy kiderült, ez nem az én utam. Persze az elszektásodott keresztény vonalat (pl. pünkösdisták, Tanúk, egy bizonyos értelemben az adventisták, és ki tudja kik vannak még) károsnak tartom.
Nem lettem egyébként ateista, csak vallástalan, és így jobb - szabadon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!