Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mennyire szereted a keresztény...

Mennyire szereted a kereszténységet?

Figyelt kérdés
2018. aug. 22. 09:16
1 2 3 4 5
 41/45 anonim ***** válasza:
76%
38 - a másik kérdésnél kiderült a kérdező nagyon fiatal. Majd megérti az itteni hozzászólásokat egy kicsit később. Mert "azt csinálok, amit akarok, tehát boldog vagyok" miatt megtagadni kétezer év kultúrájának a fundamentumát, bizony nem értésre vall. Érdekes, hogy az összes nagy művész (mind hívő, mert az alkotási folyamat, az ihlet révén átéli, megérti a transzcendens erőt, ami a hitben van) nem érzete akadálynak a kereszténységet, "azt csinálta, amit akart", ihletten. J.S. Bach, Haendel minden műve végén meg is köszönte Istennek, hogy ilyen szépet írhatott - nekünk. Nem baj majd megérti. Addig is hallgassunk egy kis zenét. https://www.youtube.com/watch?v=Dx-CV0HLI9Q
2018. aug. 23. 07:54
 42/45 anonim ***** válasza:

En meg ezt kuldom mindenkinek szeretettel:

[link]

2018. aug. 23. 08:39
 43/45 anonim ***** válasza:

Kedves #28-as!

"A vallások -minden világvallás, nem csak a keresztény- arról szólnak, hogy az ember kiszakadt a világ teljességéből -(bűnbeesés) és hogyan juthat vissza. Mert ez után vágyakozni emberi dolog. Weöres Sándor A teljesség felé - ajánlott, P.Tivaldnak is."

- Mit értesz a "világ teljességén"?

- Mit értesz a "bűnbeesésen"?

2018. aug. 23. 15:42
 44/45 anonim ***** válasza:
43%
Mennyire szeretem? ki mondta, hogy szeretem? Pont annyira megvetem, mint a többi vallást. Nálam evidencia az, hogy érdemi beszélgetést nem folytatok olyannal, aki meselényekben hisz, és kétezer évvel ezelőtti erkölcsökkel akarja vizsgálni a XXI. századot.
2018. aug. 23. 18:16
 45/45 A kérdező kommentje:

41-es:

Nincs szükségem arra, hogy megértsem az itteni hozzaszólásokat (érthető számomra egyébként), ugyanis ide többségében nem értelmes keresztények írnak, hanem fundamentalisták (tisztelet a kivételnek) akik a felekezezük befolyasa alatt állnak, és képtelenek a gondolkodásra.

Ha majd kíváncsi leszek a kereszténységre a jövőben, akkor egészen biztosan nem az elszektásodott kereszténységre leszek kíváncsi, akik tönkre tették többek közt az én életem is. Akkor majd olvasni fogok értelmes keresztenyektől, pl. Szent Ágostontól, Luthertől, Pascaltól, vagy Newtontól.

Nem azt mondom, hogy a kereszténység rossz, csak azt, hogy kiderült, ez nem az én utam. Persze az elszektásodott keresztény vonalat (pl. pünkösdisták, Tanúk, egy bizonyos értelemben az adventisták, és ki tudja kik vannak még) károsnak tartom.

Nem lettem egyébként ateista, csak vallástalan, és így jobb - szabadon.

2018. aug. 30. 00:01
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!