Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mennyire szereted a keresztény...

Mennyire szereted a kereszténységet?

Figyelt kérdés
2018. aug. 22. 09:16
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
75%

"Az igazi szabadság ott van, amikor le*zarod, hogy bűnt követsz el "

Máshogy értelmezzük a SZABADSÁG fogalmát. Meg a 'morális alapállás' fogalmát,meg a 'boldogság', meg a 'vallás', meg a 'hit', meg a tanulás - 'megismerés' - fogalmát. Meg a"bűn", az' igazság', az 'ember', és minden bizonnyal az Örökkévaló fogalmát.

2018. aug. 22. 17:59
 32/45 KZitus ***** válasza:

Elnézésedet kérem kedves kérdező, de megkérdeztek és szeretnék választ adni, remélem nem zaver:-)

16-os hsz

"És most mi a célja az életednek, ha szabad megtudnom?" - persze, nem titok.

Krisztus azt mondta:„Aki mindvégig kitart, az menekül meg” Márk 13:13. Az a célom, hogy mindvégig kitartsak a keskeny ösvényen. Hogy továbbra is Istennek tetsző életet éljek.

Éltem Isten törvénye nélkül, de változtattam, felnőtten. Tudom milyen volt az életem előtte és tudom milyen utána. Semmi esetre sem szeretnék már úgy élni, mint az előtt. Sőt meggyőződésem, már régen nem élek, ha ott maradok a sátáni világban.

Én is szívesen megkérdezném a te célodat, de mivel ez, nem ehhez a kérdéshez tartozik, ezért kiírom kérdésnek, és szívesen venném, ha te is elmondanád. Köszönöm

2018. aug. 22. 20:20
 33/45 A kérdező kommentje:

31-es:

A keresztény etika szerint - paradox módon - a szabadság abban van, ha megtartjuk az Isten parancsait. Szent Jakab asszem így is fogalmaz, hogy "a szabadság törvénye".

Az én gondolkodásomban azonban akkor vagyok szabad, ha azt tehetem, amit akarok, nem szól bele senki. Ez az, amit a keresztenység nem ad meg. Alkalmaznom kell a 2-3000 éves vallási előírásokhoz.

Megjegyzem egyébként, hogy a neo-pogány wicca vallás magasabb rendű, mint a kereszténység egy bizonyoa értelemben. Ha jól emlékszem az egyik parancs így szól:

Tégy amit akarsz, ha nem ártasz vele senkinek.

Ez sokkal emberibb, szemben pl. a Tóra 613 parancsával. Na, de nem leszek persze wicca, ez csak egy példa volt.

2018. aug. 22. 20:33
 34/45 KZitus ***** válasza:

Szia

"Az én gondolkodásomban azonban akkor vagyok szabad, ha azt tehetem, amit akarok, nem szól bele senki. Ez az, amit a keresztenység nem ad meg. Alkalmaznom kell a 2-3000 éves vallási előírásokhoz." -megfogalmaztad a véleményedet a szabadságról. Szinte minden embernek másat jelent a szabadság.

Azért csak gondold végig, Sátán is egyfajta szabadágot ígért Évának, ő elhitte, és tetszett neki az a szabadság, amit Sátán kínált, ki is próbálta. Na de hová vezetett? Azt gondolom, ez a lényeg!

A tökéletlen ember elindul a "szabadság" útján és nem tudhatja előre, hová jut. Senki sem hiszi, aki naponta iszik némi alkoholt, hogy az hosszú távon alkoholizmushoz vezet. Még akkor is tagadja alkoholizmusát, amikor a környezetében mindenki tudja, látja ezt. Szabadon megtehette!

Abban a szabadságban, amelyet választottál, rengeteg Isten által felállított törvényt követsz, mert ha nem tennéd, meghalnál. Csak 1-2 példa. Az éhség érzését azért adta a "test" törvényeként, hogy jelezze, táplálkoznod kell, mert különben legyengülsz, és meghalsz. De hasonló a dolog a wc-vel is. Na és ott van a gravitáció. Nem "szabad" leugranod a magasból, mert összetöröd magadat és meghalsz. Ezek olyan isteni törvények, amelyeken nem gondolkodunk, csak tesszük/nem tesszük, hogy éljünk.

Mivel Jehova Isten a Mindenható, a világegyetem szuverén uralkodója és mindenek Teremtője, egyedül neki van abszolút, korlátlan szabadsága.Dániel 4:34, 35 „Miután letelt ez az idő, én, Nabukodonozor, felnéztem az égre, és visszatért az értelmem. Áldottam a legfelségesebb Istent, dicsértem és dicsőítettem azt, aki örökké él, mert uralma örökké tartó uralom, és királysága nemzedékeken át fennáll. A föld valamennyi lakója semmi hozzá képest, és azt tesz az ég seregével és a föld lakóival, amit akar. Nincs, aki megállíthatná, vagy azt mondhatná neki: »Mit tettél?«

Mindenki másnak a neki adatott korlátozott képességeivel kell tevékenykednie, és alá kell vetnie magát Jehova egyetemes törvényeinek. Ézsaiás 45:9

"Jaj annak, aki vitatkozik azzal, aki készítette, hisz csak egy cserépdarab

a földön heverő többi cserépdarab közt! Mondja-e az agyag a fazekasnak: „Mit csinálsz?”

vagy mondja-e róla az, amit készített: „Nincs is keze.”

Gondoljunk például a gravitációra, a kémiai reakciókat szabályozó törvényekre, a nap hatására vagy a növekedés folyamatára; az erkölcsi törvényekre; az egyének jogaira és tetteire, amelyek befolyásolják mások szabadságát. Tehát Isten összes teremtményének viszonylagos szabadsága van.

2018. aug. 22. 20:53
 35/45 anonim ***** válasza:
11%

A gravitáció törvényét is figyelmen kívül hagyhatod, és leléphetsz az erkélyről nagy szabadságban, csak lazán... :D

A mennyet és a poklot nem tudod megszüntetni, valahová fogsz kerülni az életed végén. Megsúgom, akik nem hisznek, azok a pokolra kerülnek, majd a gyehenna nevű tüzes tóba. Ott szabadságod lesz melegedni, többre nem nagyon lesz lehetőség vagy szabadság. A Krisztusba vetett hit ettől ment meg, a bűneid jogos büntetésétől.

Idézheted "Trunks"-ot, ő csak egy kitalált karakter, a kitalálója, aki egy hús-vér ember vágyakkal, célokkal, bűnökkel, hittel vagy anélkül, ez a kitaláló ha nem hisz, akkor ő is a pokolra jut (ha még nincs ott).

"NA ÉS MI VAN AKKOR HA BŰNÖS VAGYOK?" A bűn büntetése a halál és a kárhozat. Nem a temető a végállomás! Lesz feltámadás és örök ítélet minden embernek.

Te sem fogsz örökké itt a Földön élni! Kb. 82 éves korodban lesz egy temetés, ahol mindenki állni fog, csak te fogsz feküdni, mert ez a te temetésed lesz!

Ha hitben költözöl el, akkor a mennybe fogsz kerülni, ha hit nélkül, akkor azonnal a pokolra kerülsz. Elfelejtheted a purgatóriumot, vagy a megsemmisülést, ezek nem valós opciók, csak 2 kijárat van.

Sok sikert!

2018. aug. 22. 20:59
 36/45 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Nagyjából beleolvastam, amit az előbb írtatok, de reagálni nem tudok részletesen, ezért a lényeg:

Akárhogy is vesszük, a keresztenység nem az én utam. Ezt nem csak azért mondom, mert elegem lett belőle, hanem - most nem részletezett okok miatt - teljesen nyilvánvalóvá vált előttem, hogy ha tovább maradok a kereszténységben, én csak rosszabbul járok. Életem legnagyobb hibája volt az, amikor megkeresztelkedtem. Sokat vesztettem, de semmit sem nyertem.

Amióta végeztem a kereszténységgel, sokkal jobban érzem magam. Megnyíltak előttem a lehetőségek is, valóra válthatom az álmaimat, végre én irányítom az életemet. Ez jó érzés, és nem érdekel az üdvösség sem. Itt, a Földön akarom magam jól érezni, nem pedig egy olyan helyen, ami lehet, hogy nem is létezik.

Sàtán nem ígért amúgy szabadságot Évának, csak annyit mondott, hogy nem halnak majd meg. De egyébként nem is hiszek az Ádám-Éva story-ban, szerintem az mitologia, nem történelem. Sátán eredetét és személyét illetően is kétségeim vannak, és egyébként deista istenképem van már inkább. Nem igazán hiszek Isten gondviselésében sem.

Itt a Földön a biológiai evolúció működik, amely egy génközpontú folyamat.

Én így látom. Üdv.

2018. aug. 22. 22:15
 37/45 A kérdező kommentje:

Még valami:

Trunks tényleg kitalált karakter, viszont a karakterrel sokban tudok azonosulni. Trunks bűne egyébként az volt, hogy olyan módon akart segíteni másoknak, amivel megszegte az isteni törvényt. Emiatt haragudott meg rá az egyik isten.

Sajnos a kereszténység is kb. ilyen. Szerintük Isten haragja már azokon is ott van, akik házasság előtt szexelnek. Az, hogy pl. örömet szereztek egymásnak ezzel és senki sem sérült (és esetleg utána talán meg is házasodnak), nem számít. Ugyanúgy rájuk aggasztják a "bűnös" jelzőt, mint a köztörvényes bűnözőkre. Sztem ez nem fair, és én nem akarok egy ilyen rendszer tagja lenni.

2018. aug. 22. 22:23
 38/45 anonim ***** válasza:
Kérdező,bár hasonlít a helyzetem a tiédhez,de nem igazán értem,minek sipákolsz itt. Elkezdesz valamit mondani (hogy mennyi kárt okozott neked a kereszténység) aztán mikor valaki rákérdez,megrántod a vállad,hogy "nem érdemes róla beszélni,csak sz*r és kész". Ez olyan,mint a facebookon posztolgató 13 éves kislányok,akik vernyákolnak,hogy de pocsék nekik minden,aztán mikor valaki rákérdez,hogy mi bajuk van,akkor még kéretik magukat 20 percig,mire végre kinyögik. Mire jó ez? Most akkor vagy beszélj,vagy ne írj inkább semmit.
2018. aug. 23. 07:04
 39/45 anonim ***** válasza:
84%
Jelina,azért te se vagy ám semmi. Ahelyett,hogy jössz a pokollal,nem próbálnál meg segíteni? Emlékszem,nálam is ezt csináltad,elkezdtél egy beszélgetést,majd gyorsan le is zártad,mert te nem akarsz vitatkozni. Persze,sokkal egyszerűbb kijelenteni,hogy "a pokolban végzed" és azonnal megíratni vele a végrendeletét,a segítség több energiát igényel,én tudom.
2018. aug. 23. 07:16
 40/45 anonim ***** válasza:

Merete!

Segítek mindenkinek aki hagyja, hogy segítsek. Olvasd vissza a válaszaidat és döntsd el, hogy te ebbe a kategóriába tartozol-e vagy sem. De mielőtt számonkérsz így ismeretlenül, előbb tedd ugyanezt a felekezeted tagjaival, ők lehet, hogy jobban tudnának segíteni. Én sajnos nem nagyon tudom kezelni a csalódott, megkeseredett, dühös embereket, remélem ezért nem haragszol.

Szép napot!

Az enyém biztosan szép lesz, mert Jézus megígérte, hogy mindennap velem (velünk) lesz a világ végezetéig.

2018. aug. 23. 07:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!