Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mennyire szereted a keresztény...

Mennyire szereted a kereszténységet?

Figyelt kérdés
2018. aug. 22. 09:16
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
96%

Kérdező, most arra vagy kíváncsi hogy ki mennyire szereti a keresztyénséget, vagy el akarod mindenkinek mondani hogy te mennyire nem szereted? Mert ez utóbbi csak mentális maszturbáció a részedről...

Én bevallom őszintén jelenleg nem tudok mindent elhinni amit a Biblia ír, de nagyon szeretném ha máshogy lenne, és nagyon szeretem a keresztyénséget.

2018. aug. 22. 11:41
 22/45 anonim ***** válasza:
45%

"Nem keresek igazolást, csak közöltem, hogy én nem vagyok keresztény.

Ezt a kérdést egy vallástalan ember írta ki."

Erre ott a valláskritika rovat, oda való ez a kérdés

"Mennyire szereted a kereszténységet?"

Keresztény embereket, gyülekezeteket, teológiát, Bibliát, Jézust, kultúrkereszténységet, hívő kereszténységet? Melyikre gondolsz. Túl tág a kérdés

2018. aug. 22. 11:41
 23/45 A kérdező kommentje:

Igazad van utolsó. Nyugodtan áthelyezhetik a kérdést a valláskritikába.

Ott a helye.

2018. aug. 22. 11:57
 24/45 A kérdező kommentje:

"Ezt sajnálom, de gyanítom nincs tökéletes biblikus fogalmad a kereszténységről, hanem magad módján hittél vagy csak kifogást kerestél."

😂😂😂😂😂😂

Na mit mondtam, hogy ilyesmi válaszokat adnak a keresztenyek a kitértekkel szemben?

Annyira tudtam😂 Keresztény koromban én is így vélekedtem.

Óh, de, hidd el, van fogalmam a "biblikus keresztenységről".

Csak mint kiderült, ez nem nekem való. De te nyugodtan gyakorold a keresztenységet, ha neked tetszik. Én unom már a Bibliát. Vannak annál jobb könyvek is.

2018. aug. 22. 12:03
 25/45 anonim ***** válasza:
Egy ideje semleges már nekem. Vallást immáron nem gyakorolok, ugyanakkor önmagában a kereszténységgel nincs bajom, hogy negatív érzelmet táplálnék irányában.
2018. aug. 22. 14:55
 26/45 anonim ***** válasza:
95%

"Nem feltétlenül biztos, hogy Europának feltétlenül szüksége volt a kereszténységre.

Ha volt is, csak VOLT. 2018-ban már tart ott az emberiség, hogy megalljon nélküle is. Maximum a gyenge embereknek kell lelki tamasz gyanánt (elnézést a normalisabb keresztényektől, de így látom)."

Ebből a válaszodból úgy látom, hogy sajnos mégsincs semmi fogalmad a "biblikus kereszténységről", ahogy te írtad. Mert ez a válaszod azt tükrözi, hogy semmit nem értettél meg sem a kereszténység alapvető teológiájából, sem a Bibliából.

A kereszténység lényege ugyanis nem lelki támasz, hanem a krisztusi élet megvalósítása a saját életünkben. A krisztusi élet lelkileg erős embereket kíván. Nem gondolom ugyanis, hogy az ellenség szeretete, a hűség, az igazságban való állhatatosság egy gyenge lelkű és jellemű ember számára megvalósítható lehetne.

2018. aug. 22. 15:09
 27/45 anonim ***** válasza:
26%

Jól tetted, hogy otthagytad a kereszténységet, mert Istent nem lehet becsapni. Sajnálom, hogy gondot okoztak Isten parancsolatai, mert hát ugye azt írtad, hogy most azt csinálsz amit akarsz. Nem is jó szó az, hogy parancsolat, mert Isten nem parancsol, hanem kér és tanácsokat ad, melyek az életünket védik vagy teszik jobbá. Élvezd ki a röpke földi életed minden pillanatát, mert csak ennyi "jó"-ban lesz részed, odaát Isten nélkül az örök kárhozatban lesz majd sírás és fogcsikorgatás.

Én már nem tudom elképzelni az életemet Isten nélkül, mert Jézus a saját életével mentett meg a kárhozattól és ennek fényében a röpke földi életem minősége sokkal jobb, mint volt bármikor is, míg nem voltam Isten gyermeke. És ez mind ingyen van, hit által kegyelemből.

2018. aug. 22. 15:49
 28/45 anonim ***** válasza:
93%

"3-as:Na, az ilyen gúnyolódó emberek (is) miatt hagytam ott a kereszténységet. De jól tettem.Érdekes, hogy Kzitus normális választ tudott adni most, noha a Jehova tanui kapjak itt a legtöbb kritikát. Tanulhatnál tőle, 13-as 😃"

18!

egy szót sem írtam a vallásomról - miről beszélsz? azt írtam figyelemreméltó a 3-as. Miért? mert az egész európai kultúra egyik pillére ez, a görög-római pillérek mellett, ha nem ismered - márpedig neked gőzöd nincs miről beszélünk itt-, akkor semmit nem értesz az európai kultúrából, nem értesz meg egy verset, nem érted az emberi környezeted, elmész a szellemi alkotások mellett ökörként

- persze lehet így élni talán még "boldognak" is nevezhető.

"Ha boldogság volna a test gyönyörűségeiben, az ökröket mondanánk boldognak, mikor borsót találnak, hogy egyenek" - mondta Hérakleitosz. 2500 éve.

Szellemi dolgokkal, transzcendens, metafizikai kérdésekkel nem foglalkozni = ökör tudatállapot szint.

"boldog vagyok - azt csinálok, amit akarok" - Ha nem vetted volna észre, minden felnőtt azt csinál, amit akar. A tolvaj lopni akar - lop. Az orvos gyógyítani akar - gyógyít. stb És minden tettünknek következménye van- ok-okozati láncolatban, attól hogy leröhögöd a vallásokat, ettől a köteléktől, ok-okozati összefüggéstől még nem szabadultál meg.

A vallások -minden világvallás, nem csak a keresztény- arról szólnak, hogy az ember kiszakadt a világ teljességéből -(bűnbeesés) és hogyan juthat vissza. Mert ez után vágyakozni emberi dolog. Weöres Sándor A teljesség felé - ajánlott, P.Tivaldnak is.

2018. aug. 22. 16:00
 29/45 A kérdező kommentje:

@26

Véleményem szerint pedig a lelkileg gyenge, hiszékeny és naiv emberek olcsó játéka a kereszténység. Ahhoz, hogy jók legyünk, nincs szükség Krisztusra, semmiféle vallásra, sem pedig istenekre. Ugyanígy nincs szüksége az élővilágnak sem Istenre. A biológiai evolúció teszi a dolgàt úgy, ahogy kell. Krisztus nélkül is lehet jót cselekedni, meg análkúl is, hogy valaki állandóan a Bibliát idézgetné (amely egyébként erkölcsi szempontból kétséges mű). A valláshoz azok folyamodnak, akik lelkileg gyengék, ezért imádkoznak, mert maguktól képtelenek tenni a dolgukat.

Ateista haverom a 0-ról építette fel magát, ma full milliomos, emellé segítőkész ember. Rengeteg ember példát vehetne róla. Es érdekes módon neki nem kellett semmiféle istenséghez könyörögni, meg ahhoz, hogy segítsen nekem, nem kellett a Bibliát olvasni, hogy megtanulja, jót kell tenni a másikkal.

2018. aug. 22. 16:26
 30/45 A kérdező kommentje:

"Ha nem vetted volna észre, minden felnőtt azt csinál, amit akar"

Mélyen vallásos emberekre ez nem igaz. Rafinált módon persze a vallási vezetők azt mondják, hogy azt csinálhat az ember, amit akar, de azért azt is közlik, hogy ha XY dolgot teszi, akkor bűnt követ el. Na ez aztán a nagy szabadság. Mert milyen keresztény akar bűnösen élni. :D (vö. Rm 6,23).

Az igazi szabadság ott van, amikor le*zarod, hogy bűnt követsz el (mármint az elmebeteg keresztény tanítás szerint, mert az ő bűn fogalmuk sajátos. Ami szerintük bűn, az igazából nem az). A Dragon Ball Superben voltak ilyen "kereszténykedő" istenek, amikor Trunks-ot vádolták, hogy bűnt követett el az időutazással. Trunks válasza erre a végén a következő volt: NA ÉS MI VAN AKKOR HA BŰNÖS VAGYOK? Ez a szabadság! 😄😄😄

Trunks a legjobb!😁

2018. aug. 22. 16:42
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!