Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Nehéz helyzetben vagyok. Hova...

Rozmarimg kérdése:

Nehéz helyzetben vagyok. Hova fordulhatnék?

Figyelt kérdés
Azért itt raktam ki a kérdést,mert talán együttérzéssel viseltettek,valamint én magam is vallásos ember vagyok.El kell hagynom a családomat akik:a volt férjem, a 4 naqy gyerekem és nekem van 3 kicsi lányom, akiket vihetek magammal,de nyilván ehhez én is ragaszkodok.A legkisebb 1 éves, ha lehet, még nem mennék el mellőle dolgozni, ha nem muszáj.Egyébként szívesen dolgoznék valahol, háztartásban, kertben,csinálnám beteg,öreg ember gondozását.Mert pénzem csak a gyerekek után járó összeg van.Namármost, az a helyzet, hogy leginkább nem valami albérletet szeretnék, mert jó lenne valaki emberi lény a közelemben, a társaság és egymás megsegítése céljából.Legjobban családra vagy ilyesmire van szükségem.mert nekem az nincs, se szüleim. se tesóm. A férfi munkák minden igyekezetem ellenére nem nagyon mennek, de legjobban az egyedüllét aggaszt.Társat nem fogok találni, mert ronda vagyok. Utánajárási lehetőségeim korlátozottak.internetet csak éjjel használhatok, amíg a többiek alszanak és telefont nem tarthatok.Köszi mindenkinek, aki elolvasta és kérlek,írjatok javaslatokat.

2018. aug. 11. 23:26
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Az első a lakhatás kérdése. Van hova menned? Rokonok, barátok, ismerősök, gyülekezeti tagok? Akár ideiglenes megoldásként is.

Valamit próbálj meg, anélkül nem fog menni. Vannak anyaotthonok, a gyermekvédelmisek vagy a gyámhivatal tud segíteni ebben, hogy elhelyezzenek, de sajnos ezekben az otthonokban elég rosszak az állapotok. Meg tényleg nehéz kikerülni ebből a körből, ahogy már valaki írta.

Ha nagyon nincs semmilyen lehetőséged, próbáld meg felhívni a NANE Egyesületet este nyilvános fülkéből vagy egy megbízható ismerős telefonjáról: 06-80-505-101 hétfő, kedd, csütörtök, péntek 18-22ig; vagy írj nekik az info@nane.hu címre, hátha tudnak segíteni. Náluk szakemberek segítenek bántalmazott nőknek kiszabadulni a mérgező kapcsolatból érzelmileg és fizikálisan is.

A honlapjukon van egy másik lehetőség is, az OKIT 0-24 óráig: 06 80 20 55 20,

ezt hívhatod, ha menekülnöd kell otthonról, vagy ha krízisszállást keresel.

Egyéb hasznos infókat is találsz itt:

[link]

A másik nagyon fontos: a gyermekelhelyezés. Bíróságra minél előbb add be a válókeresetet, családsegítőknél szokott lenni ingyenes ügyvédi tanácsadás és segítség, tehát meg tudják írni neked a keresetlevelet. A keresetlevélben kérd a gyermekek nálad történő elhelyezését sürgősséggel; ezt az ügyvéd tudni fogja, hogy van pontosan; de a lényeg, hogy ilyenkor a bíróság ideiglenes ítéletet hoz 8 napon belül. Enélkül problémás a gyerekek helyzete.

Szintén a fenti oldalon van egy jogsegély szolgálat elérhetősége is, lehet, hogy ők is tudnak segíteni.

2018. aug. 13. 15:54
 12/14 anonim ***** válasza:

Ha van hol laknotok akkor jogeroset fognak hozni,vagy olyat ahol 15napos fellebbezesi ido van az itelettel szemben.

Ugyved nelkul is sikerul a per csak azt kell tudnod hogy hogyan kell kitolteni ertelemszeruen a nyomtatvanyt.

A gyerekelhelyezessel egyutt a gyerektartasa is tarthatsz ugenyt a gyerekek erdekeben viszont elotte feljelentest kene tenned bizonyitekkal a ferjed ellen a terror miatt.Ha vannak tanuk pl szomszed aki hallott valamit es valoban az igazat mondja akkor siman megnyered,mivel pl.hangfelvetellel nem tudod bizonyitani telefon hianyaban.Ezutan ha ezt a buntetopert megnyerted kerhetsz ra tavoltartast,mivel felsz tole.Es akkor a gyerekeket se biztos hogy koteles vagy engedni.

2018. aug. 13. 20:24
 13/14 A kérdező kommentje:
Dehogynem hatalmas segítség az imádság.Nem írhatom.ki,milyen vallás, de itt senkinek se segítenek. A leganyagiasabb gyülekezet,de lehet elhagyom őket az álszent magatartásuk miatt, ez még a jövő titka.Nem kell ide rendőrség, botrány nem lesz,lehetőségeket nézegetem, hirdetést adtam fel.Sok rendes ember van, bár nem onnan, ahonnan várnám. Én próbálkozok. Isten csak rendez valamit.
2018. aug. 13. 22:49
 14/14 anonim ***** válasza:
Hát ne haragudj,de ha a botrányt nézed a saját és gyerekeid biztonsága miatt,akkor nincs több elfecsérelt szavam.
2018. aug. 13. 23:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!