Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kezd elveszni a hitem Istenben...

Kezd elveszni a hitem Istenben. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

24 éves férfi vagyok, hívő keresztény. 15 évesen tértem meg az Úrhoz. Most azonban nem erről szeretnék beszélni/kérdezni, hanem a körülöttem kialakult helyzetben szeretnék Tőletek is segítséget/tanácsot kérni.

Nos, múlt héten kiderült, hogy a volt (most már csak volt) barátnőm félrelépett egy nálam - állítólag - sokkal "minőségibb" férfival. A pasas egyidős velem, ateista (gondolom én, de nem keresztény). Az exbarátnőm viszont évek hosszú során járt velem együtt gyülekezetbe, évekig jelét sem adta annak hogy más férfi került képbe (ez a pasas is csak kb. 1 hónapja lépett be az életünkbe) és minden a legjobban ment. Tavaly nyáron megkértem a kezét és igent mondott... Augusztus végén terveztük az esküvőt, de minden amiért imádkoztam és könyörögtem, egy csapásra összeomlott. A nő, akit a legjobban szerettem háromszor is lefeküdt ezzel az emberrel. Nem tudom, egyszerűen fogalmam sincs hogy mi vitte rá erre a barátnőmet, aki egészen addig egy tisztalelkű igaz keresztény lány volt. De ezzel, hogy ekkora csalódás ért az életemben (éjszakákat sírok át, aludni nem tudok, lehetetlennek találok mindent) már sem Istenben, sem a női nemben nem tudok megbízni. Ekkora csapás még nem ért, imádkozom érte hogy soha ne is érjen. Nem kívánom senkinek. Így nem tudok többé az exem szemébe nézni, csodálva szerettem őt, már-már rajongtam érte. Erre ez történik... Mielőtt bárki azt mondaná hogy talán kényszerítve volt, nem... Saját, szabad akaratából bújt ágyba háromszor ezzel az emberrel.

Amit a férfiról tudni kell az az, hogy egy gyülekezeti barátunk hozta magával egy alkalomra. Nem tudni miért, aztán elkezdett a srác beszélgetni mindenkivel, többek között a barátnőmmel is. Természetesen bármikor mehetett a barátnőm egyedül is Istentiszteleti alkalmakra, én soha voltam senkire féltékeny. De kiderült ami kiderült... az egyik ilyen "alkalom" (aztán még kettő) nem olyan alkalom volt... A pasast nem láttam azóta, szörnyen haragszom rá is és az exemre is. Nem tudom, hogy akarnak-e egymástól valamit, de hihetetlenül fáj.

Tudtok tanácsot adni ebben, akár privátot is várok szeretettel?!

2018. aug. 7. 19:37
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:

21

De frusztrált itt valaki. :D

2018. aug. 8. 17:58
 22/29 anonim ***** válasza:
#22 én csak leírtam a valósàgot. De ha nálatok így megy akkor férfira se panaszkodjatok aki megcsalja a párjàt
2018. aug. 8. 18:01
 23/29 anonim ***** válasza:
Nem tudom kérdező,de üdv a klubban!
2018. aug. 9. 08:58
 24/29 anonim ***** válasza:

Kérdező, a barátnőd mit mondott, miért hagyott el?

Ne Istenért imádkozz a párkapcsolatodért, hanem tegyél érte. Ha annyiból állt a közös időtök, hogy Bibliát olvastok meg templomba jártok, megértem, hogy egy idő után neki ez már nem volt jó.

2018. aug. 9. 09:35
 25/29 anonim ***** válasza:
Élvezd ki! Megszabadulsz egy nagyon komoly problémától!
2018. aug. 9. 15:29
 26/29 anonim ***** válasza:
Mar megint 0% mintha a falhoz beszelnek..
2018. aug. 9. 16:50
 27/29 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

nem tudom irtak e de:

ne magadert imadkozz hanem ertuk, nekik szukseguk van ra mivel egyesenesen haladnak a Karhozat felé

te affelé haladsz? kerdesben ilyent nem vettem eszre de azzal hogy (csak) magadra gondolsz megtetted az "elso lepest" te is a Karhozat felé

2018. szept. 3. 09:30
 28/29 anonim ***** válasza:

Megertelek.En is imadkozom valakiert,akibe halalosan szerelmes voltam,de valamiert megsem akarja nekem adni...

Orulj,hogy most tortent ez meg es nem kesobb.

Es imadkozz lelkukert,mert a szeles uton vannak.

2018. szept. 4. 09:04
 29/29 anonim ***** válasza:

Utolso vagyok.

"Az igaznak minden a javara valik".

2018. szept. 4. 09:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!