Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kezd elveszni a hitem Istenben...

Kezd elveszni a hitem Istenben. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

24 éves férfi vagyok, hívő keresztény. 15 évesen tértem meg az Úrhoz. Most azonban nem erről szeretnék beszélni/kérdezni, hanem a körülöttem kialakult helyzetben szeretnék Tőletek is segítséget/tanácsot kérni.

Nos, múlt héten kiderült, hogy a volt (most már csak volt) barátnőm félrelépett egy nálam - állítólag - sokkal "minőségibb" férfival. A pasas egyidős velem, ateista (gondolom én, de nem keresztény). Az exbarátnőm viszont évek hosszú során járt velem együtt gyülekezetbe, évekig jelét sem adta annak hogy más férfi került képbe (ez a pasas is csak kb. 1 hónapja lépett be az életünkbe) és minden a legjobban ment. Tavaly nyáron megkértem a kezét és igent mondott... Augusztus végén terveztük az esküvőt, de minden amiért imádkoztam és könyörögtem, egy csapásra összeomlott. A nő, akit a legjobban szerettem háromszor is lefeküdt ezzel az emberrel. Nem tudom, egyszerűen fogalmam sincs hogy mi vitte rá erre a barátnőmet, aki egészen addig egy tisztalelkű igaz keresztény lány volt. De ezzel, hogy ekkora csalódás ért az életemben (éjszakákat sírok át, aludni nem tudok, lehetetlennek találok mindent) már sem Istenben, sem a női nemben nem tudok megbízni. Ekkora csapás még nem ért, imádkozom érte hogy soha ne is érjen. Nem kívánom senkinek. Így nem tudok többé az exem szemébe nézni, csodálva szerettem őt, már-már rajongtam érte. Erre ez történik... Mielőtt bárki azt mondaná hogy talán kényszerítve volt, nem... Saját, szabad akaratából bújt ágyba háromszor ezzel az emberrel.

Amit a férfiról tudni kell az az, hogy egy gyülekezeti barátunk hozta magával egy alkalomra. Nem tudni miért, aztán elkezdett a srác beszélgetni mindenkivel, többek között a barátnőmmel is. Természetesen bármikor mehetett a barátnőm egyedül is Istentiszteleti alkalmakra, én soha voltam senkire féltékeny. De kiderült ami kiderült... az egyik ilyen "alkalom" (aztán még kettő) nem olyan alkalom volt... A pasast nem láttam azóta, szörnyen haragszom rá is és az exemre is. Nem tudom, hogy akarnak-e egymástól valamit, de hihetetlenül fáj.

Tudtok tanácsot adni ebben, akár privátot is várok szeretettel?!

2018. aug. 7. 19:37
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:

Ezért nem érdemes Istenhez fordulni (azon kívül, hogy 99%-ban nem létezik), hogy ő nem fogja megoldani a problémákat, hanem te.

Kérdezd meg az exedet, hogy miért tette, mi volt a baj.

2018. aug. 7. 21:11
 12/29 A kérdező kommentje:

Kérdeztem... De bár ne tettem volna.

A pasas egyszerűen elcsábította, kísértésbe vitte, elkáprásztatta. Ennyi volt a válasz. Sajnálja, de nem tudja visszacsinálni.....

2018. aug. 7. 21:27
 13/29 anonim ***** válasza:
41%

Nem tudom, kérdező... a Biblia melyik részén olvastad, hogy itt, a Földön jó életed lesz?

EZ egy próba volt, amin a kedvesed elbukott.

Inkább adj hálát, hogy nem később, veled együtt bukott el.

Merthogy hajlama ugye volt rá.

Akkor most mit csinálnál, ha már házasként csinálta volna ugyanezt?

2018. aug. 7. 22:04
 14/29 anonim ***** válasza:
57%

Vallásosnak mondod magad, de valójában a hited és a szereteted is önzőséghez áll közelebb.

Folyamatosan azt mondod, te ennyire szeretted, te ennyire boldog voltál, neked ennyire fáj, te miért nem kapod meg, amit akarsz. Te, te és még több te, de hol volt ő ebben a kapcsolatban?

Szántál rá legalább egy percet, hogy belegondolj, vajon a lány is boldog volt-e? Vajon megadtál neki mindent, amit ő akarhatott (nem azt, amiről te gondoltad, hogy akarhatja, vagy amit valójában te akartál és rá vetítetted ki)? Nyilván nem, mivel szakítás lett a vége. Vajon mit csinálhattál rosszul, ami miatt a lány így döntött?

És úgy egyáltalán mi köze van ehhez az egészhez Istennek, aki szabad akaratot adott mindkettőtöknek, kinyilvánítva, hogy az emberi döntésekhez semmi, de abszolút semmi köze nincs, mert az ember választhat?

Igen, a lány hibázott, de belgondoltál, miért hibázott? Miért a másikat választotta helyetted?

Tegyük fel, hogy jól akartál csinálni mindent. Talán ha átgondolod, hol hibáztál, még csinálhatod jobban. Talán pont azt kellene megtanulnod, hogy csináld jobban.

2018. aug. 7. 23:14
 15/29 anonim ***** válasza:

"A nő, aki kezdetben vonzó, majd később csak gondot okoz, pontosan olyan, mint a virág, ami kezdetben illatos, majd később utálatossá válik!"

A bölcset, aki ezt mondta úgy hívják, hogy Nárada muni.

2018. aug. 7. 23:44
 16/29 anonim ***** válasza:
0%
#14 nem kell ennyire túl bonyolítani a csaj ribizli keményebb szebb fszért ott hagyta a pàrját
2018. aug. 8. 07:14
 17/29 anonim ***** válasza:
55%
Kedves Kérdező! Köszönd meg Istennek, hogy kiderült a barátnőd hűtlensége, és nem kötötted össze az életed egy ilyennel, nem lettek közös gyerekeitek. Találhatsz magadnak valakit, aki értékel és hűséges lesz hozzád.
2018. aug. 8. 13:33
 18/29 anonim ***** válasza:
Ha lennének gyerekeid és kitartóan kérnének tőled egy játékot, amiről tudod, hogy nem nekik való, akkor megvennéd nekik? Valószínűleg nem. Éppígy Isten sem teljesíti minden kérésünket. Ő látja, hogy mi az, ami hosszú távon a leginkább a javunkra válik.
2018. aug. 8. 14:09
 19/29 anonim ***** válasza:

Az a kérdés, hogy egy bölcs és jóságos isten miért teremtett olyan lényeket, akiknek bűnös vágyaik vannak, amit persze nem teljesíthet.

Emiatt aztán ő is rosszul érzi magát, és mindenki más is, akinek nem teljesülnek a vágyai.

2018. aug. 8. 16:04
 20/29 anonim ***** válasza:
0%
Vagy már azt is hecsülni kell ha másokkal lefekszik? Sőt már egyből miêrt nem veletek? Nyomkodjátok 0%ot de attól még ribizli marad a csaj
2018. aug. 8. 17:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!